Gode idéer til fotobøger

En fotobog er en både kærlig og vedkommende gave. I dag hvor de fleste billeder ses digitalt, er det nemlig de færreste, der får printet deres fotos ud og sat dem i et album.

Særligt for den ældre generations vedkommende, kan det være en udfordring at få nye billeder af familien, hvis de digitale evner og den online tilstedeværelse er lille.

Her er en fotobog med billeder af familien en oplagt gaveidé. Fotobøger kan nemlig tages frem igen og igen og det fysiske format har en særlig charme, som en mappe med billedfiler på pc’en ikke har.

Her får du en række gode idéer til, hvordan du kan opbygge din fotobog.

Årsbog

Gør det til en fast tradition at forære forældre, bedsteforældre eller oldeforældre en fotobog med billeder fra året der er gået.

Inddel fotobogen i kapitler efter måned, så det er nemt at finde ud af, hvornår de forskellige begivenheder eller oplevelser fandt sted. Husk at skrive lidt informationer under billederne omkring hvad der foregår og hvor I er. Så bliver den endnu mere spændende at kigge i.

Tilknyt også gerne ekstrakapitler med plads til vinterferie, påske, sommerferie, efterårsferie og jul.

Mange steder er der rabat, hvis du køber flere ens fotobøger på én gang. Snup derfor gerne et eksemplar med til dig selv, du kan sætte på boghylden. Så har du årets gang, år efter år, på hylderne i mange år fremover.

En fotobog fra en begivenhed

Kom der et nyt medlem til familien i det forgangne år? Var der bryllup? Sølvbryllup? Noget helt fjerde? Lav en fotobog med billeder fra dagen, så der altid er mulighed for at bladre tilbage og genopleve dagen eller perioden.

En fotobog af denne type bliver også brugt af mange, helt uden der er tale om en gave. For eksempel i forbindelse med bryllup, barnedåb og konfirmation.

Der er nemlig også mulighed for at indsætte skrevne sider i de fleste fotobøger. Her kan gæsteliste, gaveliste og menu således også indføres, så intet bliver glemt som tiden går.

Feriebog

Rejser I meget, eller har I haft én stor rejse i året der er gået, er det skønt med en fotobog på hylden, I kan tage frem og dele med dem, I holder af.

Dem i rejste med vil især sætte pris på en fotobog med mange gode minder, de kan varme sig med, når rejselængslen bliver for stor.

Find derfor roligt alle de gode billeder frem og skab en fotobog med udgangspunkt i årets ferier.

Familiebog

I dag mangler mange billeder af hele familien, og en god gave til især de ældre familiemedlemmer vil være en fotobog med billeder af alle dem, der holder af.

Det kræver lidt arbejde at indsamle billeder af flere end dem, der bor i din husstand – men tiden er godt givet ud, når du ser glæden på modtagerens ansigt.

Nøjes eventuelt med 2-3 billeder af hvert familiemedlem og giv dem hver deres side i bogen. Skriv også gerne navn, fødselsdato og relation ind i forbindelse med billederne. Så får du et alternativt stamtræ, som ikke kun er interessant nu, men også i mange år fremover.

Find flere ideer til gode fotogaver her.