Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Sommergaver

Når sommerferien banker på, er det i mange virksomheder en tradition at give medarbejdere og samarbejdspartnere sommergaver.

Her får du en række forslag til sommergaver, der kan bruges af de fleste og dermed også vækker glæde på tværs af modtagerne. Det kan nemlig være en kunst at finde en sommergave, som passer til virksomhedens mange forskellige medarbejdere og samarbejdspartnere.

Sommergaver til medarbejdere

Ligegyldigt om din medarbejderflok er stor eller lille, skal dine sommergaver falde i god jord hos modtagerne.

Det sørger du bedst for ved at vælge en sommergave, som rammer bredt. Det gør blandt andet følgende gaver.

Gavekort til oplevelser. Når du skal finde sommergaver, alle bliver glade for, er et gavekort til oplevelser oplagt. Her får modtageren nemlig både en gave, der anerkender livet uden for arbejdspladsen og en gave, der giver kvalitetstid med familien eller vennerne. Nogle oplevelsesgavekort er gældende til én specifik oplevelse, men der er også mulighed for at købe en sommergave, der giver frit valg blandt en række forskellige oplevelser. Lige fra en biograftur eller en brunch til svæveflyvning og ølsmagning. Find oplevelsesgaver her.

Gavekort til udvalgte butikker. Ved at forære dine medarbejdere et gavekort til en fysisk butik, giver du dem mulighed for at vælge præcis de sommergaver, de kunne tænke sig. På den måde risikerer du ikke at modtagerne ender med en vase, de ikke bryder sig om eller grilludstyr de ikke har brug for. Køb gavekort til for eksempel skøndhedsprodukter og parfume her eller find flere ideer til gode gavekort her.

En gavekurv. Kurve med lækre snacks, søde sager og kølige dråber til glasset, der kan nydes på terrassen en lun sommeraften, vil gøre de fleste glade. Hvis du samtidig sørger for at indholdet i sommergaven er sammensat, så der er noget til både børn og voksne, sender du også en kærlig tanke til medarbejdernes familier. De har nemlig også en andel i din virksomheds succes, fordi opbakning fra familierne hjemmefra kan gøre en stor forskel for medarbejdernes arbejdsglæde og effektivitet. Find masser af gavekurve her.

Du kan også lade dig inspirere hos delikatessehuset.dk som har specialiseret sig i netop sommergaver og lignende kundegaver og firmagaver. Se hele udvalget her.

Sommergaver til virksomheder

Er du på jagt efter sommergaver til dine samarbejdspartnere og eksternt tilknyttede virksomheder, der ønsker alle en god sommer og på gensyn efter ferien?

Så har vi også en række gode idéer til sommergaver af denne slags.

Et af de vigtigste elementer, når du skal finde en sommergave til samarbejdspartnere er, at de kan deles af alle medarbejdere i afdelingen eller firmaet. Så bliver sommergaven nemlig en anerkendelse til alle og ikke kun en fornøjelse for direktøren.

Fælles gavekurv til kontoret. Alle kender følelsen af at gå sukkerkold. Særligt for de medarbejdere der ikke er så heldige at have ferie – og derfor holder virksomheden kørende mens de andre slapper af – kan lækre snacks løfte humøret og arbejdsglæden. Det gør derfor ikke kun dine samarbejdspartneres ansatte glade, men også indehaverne, fordi arbejdsglæde og godt humør påvirker effektiviteten positivt. En gavekurv til kontoret fyldt med delbart indhold er således en god fællesgave til virksomheder. Find et stort udvalg her.

Gavekort til teambuilding. Et gavekort til en fælles oplevelse for alle medarbejderne er en god og anderledes sommergave, din virksomhed med garanti vil blive husket for. Fælles arrangementer udenfor arbejdstiden er nemlig en vigtig del af den gode relation mellem ledelse og medarbejdere. At fokusere på teambuilding, når du vælger sommergaver, sender desuden et signal om, at din egen virksomhed tænker udenfor rammerne og tager modtagerens virksomheds trivsel alvorligt. Find en lang række forskellige oplevelsesgaver her.

Brugsting med indgravering. Ting der kan benyttes i hverdagen af medarbejdere og ansatte hos dine samarbejdspartnere, minder alle om din virksomheds eksistens – samtidig med at de udfylder en funktion. Vælger du en sommergave, der matcher virksomheden, er ting med indgravering således en fin gavetype. Du kan for eksempel købe flotte nøgleringe, visitkortetuier eller eksklusive kuglepenne i rustfrit stål til alle medarbejdere. Find det hele her.

Regler for sommergaver

Skattemæssigt er der en række regler for sommergaver og firmagaver generelt. Du kan læse mere om skattereglerne for både medarbejdere og arbejdsgivere hos SKAT.

Kort opridset er reglerne dog som følger:

  • Medarbejdere kan generelt modtage gaver af virksomheden – herunder sommergaver - for op til 1100 kr. pr. år uden at skulle betale skat af gavebeløbet.
  • Kontantgaver og gavekort der kan byttes til kontanter, er dog skattepligtige og medarbejderen skal således selv sørge for at indberette sommergaver af denne slags. Du kan dog hjælpe dine medarbejdere ved at vælge gavekort, der ikke kan refunderes, hvormed gaven forbliver skattefri. Så længe den ikke overstiger beløbsmaksimum som nævnt ovenfor.
  • Du kan som arbejdsgiver indberette beløbet brugt på sommergaver til dine medarbejdere og trække det fra som en driftsomkostning.