Gave til læge

En læge kommer i mange former og ”farver” og kan dække over øre- eller øjenlæge, familielæge, hjertelæge osv. Der kan være lige så mange grunde til at give sin læge en betænksom gave, lige fra at redde dit eller et familiemedlems liv til bare altid at være der for jer. Eller måske kender du bare en læge uden, at han/hun er ”din” læge.

Vi har herunder samlet nogle idéer til gaver – til dig, der savner et godt råd eller gavetip. Vi ønsker dig held og lykke med gavejagten – samt et godt helbred, naturligvis. 

Afslapning og benene oppe

Læger har ikke det mest afslappende job for at sige det mildt – og ofte er ”fritid” et fremmedord for de mest travle af slagsen. Giv en gave, der opfordrer til afslapning, og som giver dem lidt tid til at lade batterierne op.

  • En god bog – Bøger er næsten altid et hit, selvom det måske lyder lidt skørt at give en bog til en person, der har brugt en betragtelig mængde tid på at studere og læse. Det kan faktisk være en udmærket gaveidé. Her skal du nok tænke mere ovre i skønlitteraturgenren og finde en bog, der kan give afslapning til det travle lægehoved. En god bog med indlevelse og spænding, der giver lyst og tid til at slå benene op og slappe af. Det kunne også være en bog, der har en fod i lægefaget. Prøv for eksempel at se, om du kan finde ’En retsmediciners bekendelser’ af Geertinger, der både er spændende og medrivende læsning. Find gode bøger her.
  • Chokolade – Chokolade giver altid glæde! Find en flot og indbydende gaveæske – du kan finde chokolade og æsker i mange forskellige prisklasser og emner, så det er kun pengepungen og humøret, der sætter grænser her. Find chokoladegaver her.
  • Den gode middag – I en travl hverdag er det ikke sikkert, at god mad bliver prioriteret særlig højt – altså en god middag i stearinlysets skær med en god ven eller ægtefælle. Giv et gavekort til en restaurant, som du selv godt kan lide, og lad din læge selv finde ud af dag og detaljer. Find inspiration her.
  • Oplevelser - Giv lægen en oplevelse ud over det sædvanlige. Det kan f.eks. være en ansigtsbehandling, et wellnessophold eller måske en oplevelse der får adrenalinen til at pumpe. Find gode oplevelsesgaver her.

Den vedvarende gave til lægen

Giv en gave, som i lang tid kan minde dem om, hvor taknemmelig og glad du er eller har været for din læge. Der er intet så opløftende og inspirerende som at blive mindet om, at det man gør, betyder rigtig meget for andre.

  • Den lille detalje – Nogle gange kommer de bedste gaver i små pakker. Derfor kan du også overveje en mindre ting som for eksempel en lækker kuglepen, et flot tørklæde, et pænt slips eller måske en sjov nøglering i den dyrere ende. Find gode personlige gaver her.
  • Smykket – Kan du give en læge smykker? Selvfølgelig kan du det – og det kan være mange forskellige ting. Armbåndsur, armbånd, fine øreringe – hvis han eller hun har hul i ørerne – eller en halskæde. Det afhænger selvfølgelig af, hvor godt du kender lægen, om du skal stille op med et smykke. For det skal jo heller ikke virke stødende for modtageren, så smykket bare kommer til at ligge i skuffen. Find inspiration her.
  • Pynt til hjemmet – Der er mange måder at give en ”pyntegave” på. Du kan for eksempel gå på jagt efter en sjov figur, der kan stå og pynte, hjemme eller måske på kontoret. Det kan også være et flot print eller en smuk vase. Mulighederne er uendelige! Find inspiration her.
  • En gave til jobbet – Lægen har med garanti en masse instrumenter til rådighed, men måske ikke nogle personlige. Led efter et virkelig professionelt stetoskop for eksempel, hvilket man jo godt kan sige er ”symbolet” på lægefaget. Indgravér eventuelt hans eller hendes navn på det – og det vil blive et kært eje i mange år frem. Find inspiration til lignende gaver her.

Når det skal være nemt og hurtigt

Skal du finde en nem og hurtig gave til lægen som også bliver modtaget godt, så kan du overveje at give et gavekort til oplevelser, kendte butikker og meget mere. 

Gavekort er måske en kedelig gave, men det er nemt og brugbart for modtageren. Find ideer til hvilke gavekort du kan give her.

Du kan også give lægen kontanter, hvis du ikke har nogen anelse om hvad du skal give. Find ideer til kreative pengegaver her.

Er du stadig ikke blevet inspireret, så prøv vores store artikler med gaver til hende og ham.