Gave til kobberbryllup

Skal du snart til kobberbryllup, men er i tvivl om, hvad du skal give i gave? Mange kan godt lide at markere og fejre store dage i deres liv, og når man har været gift i tolv et halv år, så kan man holde kobberbryllup. Nogle holder fest, andre holder åbent hus. Lige meget hvad, så er det god stil at medbringe en gave til kobberbrylluppet.

Det er de færreste, som får skrevet en ønskeseddel, når de inviterer til fest. For de fleste er det festen og dét, at alle hygger sig, der optager dem og betyder noget, og ikke gaverne. Men en gave skal der til – også til kobberbryllup – og du vil finde masser af inspiration til en gave til kobberbrylluppet i denne artikel.

Romantisk gave til kobberbryllup

Det er oplagt at give en romantisk gave til kobberbryllup, da det netop er kærligheden, man fejrer. Herunder finder du tre idéer til romantiske gaver, du kan give til det gifte par.

 • Wellnessophold. Et ophold på en skøn kro eller luksushotel med en stor spa- eller wellnessafdeling udgør de perfekte omgivelser til et romantisk ophold, hvor kobberbrudeparret kan nyde hinanden og slappe helt af. Læs mere her.
 • Ballonflyvning. En tur i luftballon er en helt unik oplevelse, som de færreste får lov at prøve. Det er utroligt smukt at svæve henover landskabet og at stå i en stor kurv, som holdes oppe af en kæmpe ballon. Sørg for at der er champagne og lækker mad til parret, som de kan nyde undervejs. Det giver lige det sidste til at fuldende den store oplevelse. Læs mere her.
 • Gourmetophold. Hvis parret går bare lidt op i god mad og gode vine, så er et gourmetophold en rigtig god og romantisk gave at give. Der er både masser af tid til at slappe af og nyde hinandens selskab, og så er der masser af god mad. Læs mere her.

Find endnu flere oplevelsesgaver her og tjek også vores artikel med ideer til bryllupsgaver.

Derfor fejrer man kobberbryllup

Kobberbryllup er en skik, som stammer fra Danmark omkring år 1900. På kobberbryllupsdagen fejrer parret, at de nu har været gift i tolv et halv år.

Herefter kommer der – af de største traditioner – sølvbryllup og guldbryllup.

Traditionen ved kobberbryllup er, at det gifte par skal have en halv æresport, som sættes op af børn, naboer og venner.

Når æresporten er sat op, er der tradition for, at man vækker parret med en tidlig morgensang. Mange sørger for at hyre et hornorkester eller en enkelt, der kan spille horn til at akkompagnere sangen.

Herefter er det normalt at de fremmødte bliver inviteret indenfor til morgenbrød, og at kobberbrudeparret holder åbent hus resten til et stykke op ad dagen.

Men man kan naturligvis vælge at fejre kobberbryllup, præcis som man har lyst, og nogle frasiger sig al slags opmærksomhed, ligesom andre lader festen vare i flere dage. 

Kobberbryllup med åbent hus

Hvis du kommer som gæst til åbent hus, er en nem og beskeden gave en god idé at give. Herunder finder du tre bud på kobberbryllupsgaver, som kan fås til mange forskellige priser, og som er noget, alle sætter pris på at få.

 • Gavekurv. Køb en færdiglavet gavekurv med forskellige gourmetprodukter, eller sammensæt selv en med produkter, du ved, parret kan lide. Find lækre gavekurve her.
 • Vingave. De fleste sætter pris på en god flaske rødvin, men du kan også gå andre veje og købe hvidvin, champagne eller øl, hvis du ved, at der vil blive sat større pris på dette. Find vingaver her.
 • Blomster. Blomster er en rigtig god idé, som altid vil blive værdsat. Du kan også få blomsterne leveret, hvis du ikke selv har mulighed for at komme forbi med dem og så blot vedlægge et kort med en hilsen. Find blomstergaver her.
 • Gavekort. Den nemmeste gave er som regel et gavekort. Selvom det måske er en anelse kedeligt er det altid en brugvar gave for modtageren. Find eksempler på gavekort her.

En sjov gave til kobberbryllup

Hvis du gerne vil give en lidt anderledes gave til kobberbrylluppet, så kan du gå den humoristiske vej. Det er selvfølgelig vigtigt, at parret har samme humor som dig, så gaven bliver modtaget på den rigtige måde.

Det kan også være, at du allerede har styr på en stor gave, men gerne vil give en mindre gave i den humoristiske kategori ved siden af.

 • Fotogave med sjove minder. Hvis I har mange sjove minder sammen, så kan du gå i billedalbummerne og finde sjove billeder frem. Saml dem allesammen i en bog, eller udvælg nogle få som kan printes som magneter til køleskabet. Find ideer til fotogaver her.
 • Hjemmesko og tæppe med ærmer. Hvis parret er nogle, der bare elsker at hygge sig sammen derhjemme, er det en både sød og sjov gave at give hjemmesko og tæpper med ærmer i. Det er både noget, de kan bruge i hverdagen, samtidig med at det prikker lidt til dem. Find inspiration til hjemmehyggen her.
 • Tur på kokkeskole. Denne gave er god hvis kobberbrudeparret elsker at lave mad, men også hvis de ikke gør. De får en god oplevelse ud af det sammen og lærer nogle gode tricks til madlavningen, så de forhåbentligt kan tage tolv et halvt år mere sammen. Find inspiration her.
 • Gadgets. Der findes mange sjove og brugbare gadgets, og hvorfor skulle du ikke kunne finde en god gave på en af landets bedste gadgetshops. Find inspiration her.

Jubiii, vi kan fejre kobberbryllup

Er det jer selv, der holder kobberbryllup og skal finde en gave til hinanden, så kig under ’Gave til kæresten’ og ’Gave til hende’ eller ’Gave til ham’.