Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til 2-årig

Hvad giver du i gave til en 2-årig? Hvis du snart skal til en 2-års fødselsdag hos en lille dreng eller pige, så har dette spørgsmål nok presset sig på. Nogle gange får du en ønskeliste med i fødselsdagsinvitationen, andre gange må du finde på noget selv.

Er du i tvivl om, hvad du kan give en 2-årig i fødselsdagsgave, så læs med i denne artikel. Hvis du ikke selv har børn, eller kender den 2-årige specielt godt, kan det godt være svært at vide, hvad der hitter i denne alder. Derfor kommer vi med gode råd og masser af idéer til gode gaver, du kan give til en 2-årig. Du kan også læse om vores gaveideer til børn i andre aldre andet steds på denne side.

Billig gave til 2 årig

Du kan sagtens finde på en billig gave til en 2-årig, som han eller hun stadig bliver glad for. Når barnet endnu er så lille, gælder det ligeledes om også at gøre forældrene tilfredse. Mange forældre har egne holdninger til, hvad der er sundt og godt legetøj for børn, og det er altid en god idé at holde dig inden for disse rammer.

Hvis du har et bestemt budget, kan du også vælge at lave en kreativ pengegave, som indeholder det beløb, du gerne vil give. På den måde kommer pengene til at gå til barnets børneopsparing, som det – godt nok om mange år – vil komme til at sætte stor pris på.

 • Ting til legekøkkenet. De fleste 2-årige elsker at hjælpe til i køkkenet, og derfor har mange deres eget lille legekøkken. Mad lavet af træ, gryder, potter, pander osv. er alt sammen noget, der kan opgradere legekøkkenet og gøre det endnu sjovere at lege med. Find det her.
 • Bamser og dukker. Bamser og dukker er noget, som barnet kan lege med i mange år frem. De kan både bruges til at skabe tryghed, når der skal soves og til at lege med. I 2-års alderen begynder både drenge og piger at synes, det er sjovt at passe på deres egen dukke og skifte ble, give mad, lægge den til at sove osv. Find dem her.
 • Tøj. 2-årige vokser meget hurtigt og er derudover verdensmestre i at svine deres tøj til. Derfor skal der ofte nyt tøj til, og tøjgaver til 2-årige er derfor noget, som både den lille og forældrene vil blive glade for. Find det her.
 • Indretning til børneværelset. I denne alder begynder det så småt at give mening med et børneværelse, fordi barnet lærer mere og mere at lege for sig selv. Derfor er noget moderne interiør, opbevaring osv. til børneværelset en god gaveidé, som samtidig vil glæde forældrene. Find det her.
 • Bøger. Bøger kan man ikke få for mange af, og børn elsker dem. Find dem her.

Unik gave til 2-årig

Hvis du gerne vil give en unik gave til den 2-årige, så skal du læse med her. Du kan altid vælge at give en gadget fra en af de mange gadget-webshops, som findes i Danmark. De er både unikke og sjove.

 • Fotogave. Børn elsker at kigge på billeder af dem selv og deres venner og familie. Det er derfor en super god idé at lave en fotobog fyldt med billeder af folk, som barnet kender. Sådan en bog er ofte en af de mest populære bøger, der star på børnebogshylden. Find fotogaver her.
 • Indendørs gynge. Gyngerne er noget af det mest eftertragtede, der er på legepladser, og en indendørs gynge til barnet vil derfor helt sikkert vække glæde. Samtidig vil det også gøre nogle situationer lidt lettere for forældrene, fordi de kan få et lille pusterum, når barnet trygt sidder og gynger. Find det her.
 • Oplevelse. Giv en oplevelse i gave og gør barnet super glad. Selvom barnet muligvis ikke forstår helt præcist, at det er en gave, det får af dig, så vil det med sikkerhed blive ellevild af at komme med i zoologisk have, dyreparker eller børnevenlige museer. Find børnevenlige oplevelsesgaver her.
 • Sengetøj eller håndklæde med navn. Når barnet fylder to år, begynder det at kunne genkende bogstaver. Især barnets eget bogstav bliver let genkedeligt, og efterhånden også hele navnet. Derfor er en både unik og personlig gave et lækkert sæt sengetøj eller et håndklæde med barnets navn broderet i. Find eksempler her.

Sjove gaver til den 2-årige

Du kan også vælge at give en sjov gave til den 2-årige. Det skal være en gave, som lægger op til aktivitet og masser af sjove legetimer.

 • Løbecykel. Når barnet bliver omkring de to år, har det som regel udviklet en motorik, der gør det i stand til at bruge en tohjulet løbecykel. Det er en kæmpe frihed for sådan et lille barn pludselig at kunne drøne afsted på sin egen cykel, og det er derfor ofte et stort hit med en løbecykel i gave til de 2-årige. Find eksempler her.
 • Sandkasse. Hvis barnet bor i hus sammen med sin familie, er en sandkasse en oplagt gaveidé. Du skal selvfølgelig først lige tjekke med forældrene, om der er plads til en sandkasse i haven, men den vil bestemt være et hit sommeren igennem, hvor der kan bruges mange timer på at lave sandkager m.m. Find eksempler her.
 • Udklædningstøj. At klæde sig ud og lege, at man er en anden, er noget, de fleste synes er sjovt. Især børn elsker at klæde sig ud, og udklædningstøj er derfor en sjov og anderledes gave at give til en 2-årig. Find eksempler her.