Gave til kok

Det er altid godt at have en kok i vennekredsen. Én af dem, der elsker at lave mad og som altid har styr på stegetemperaturer og -tider, og som er fyldt med gode idéer til næste fællesmiddag. Derfor er det en rigtig god idé at være på god fod med ham eller hende – måske er der endda en anledning til en gave.

Derfor har vi herunder samlet en række gode idéer i mange forskellige prisklasser, der kan fungere til mange forskellige anledninger. Både som værtindegave, til fødselsdage eller julegaver, gaven til den nyudlærte eller simpelthen bare fordi de fortjener det. Hvem ved, måske falder der endda en god, hjemmelavet middag af en anden dag.

Den arbejdsrelaterede gave

Det kan være svært at hive en kok ud af sit køkken – og måske skal du engang i mellem bare stoppe med at kæmpe imod og lade ham eller hende være i fred bag gryderne. Herunder følger en række kokkeinspirerede gaver.

  • Redskaber til køkkenet – En kok kan aldrig have for mange redskaber og ting at eksperimentere med i køkkenet. Giv ham eller hende en lækker kniv, pande eller måske stegeso eller et godt ovnfast fad – for blot at nævne et par stykker! Kig dig omkring i forskellige køkkenbutikker. Find inspiration her.
  • Køkkengadgets – tør du? – Måske er han typen, der sværger til klassiske japanske køkkenknive og fuldblods espressomaskiner, men måske har han eller hun bare ikke fået øjnene op for verden af sjove køkkengadgets endnu? Vov gavepelsen med en popkornmaskine ligesom i biografen (dog i miniudgave), en chokoladefontæne eller et vaffeljern med motiver? Find inspiration til køkkengadgets her. Du kan se mange flere gadgets og få måske endnu vildere idéer i vores artikel med gadgets.
  • Vinen til maden – Der er nogen, der påstår, at et måltid ikke er fuldendt, før det er ledsaget af et glas vin (eller to). Derfor kunne en oplagt gave jo være et par flasker enten god rød- eller hvidvin ­– gerne med lidt bid, der kan spille sammen med og op til maden. Find inspiration her.
  • Kogebogen – Ja, mad kan en kok jo godt lave og har garanteret også hundredvis af opskrifter lagret i hukommelsen, men der er alligevel noget over de store mestres kogebøger. Deres teknikker, indgangsvinkler, filosofier og ingredienser – samt ikke mindst sammensætningen af dem. Gå på jagt efter en mere eller mindre kult kogebog fra en fortidig eller nutid mester. Find inspiration her.

Forkælelse til kokken

Ja, en kok har måske mad på hjernen fra morgenmad til middag, men netop derfor kan det være rart at komme lidt ud af køkkenet fra tid til anden.

  • Middagen – Ja, han er tit omgivet af mad og ingredienser og køkkener og restauranter. Men hvor tit er det lige, at der bliver lavet mad til kokken, som oven I købet bliver serveret? Forkæl ham eller hende med en middag ude – måske på en nyåbnet eller eksperimenterende restaurant, hvor kokken kan få ny inspiration, når han eller hun selv skal bag gryderne igen. Find inspiration her.
  • Action time! – Der sker en masse i et køkken, og tempoet samt adrenalinen kører i blodet. Men derfor kan det stadig være en god idé at tage kokken ud af de normale omgivelser og få action på en helt ny måde. Giv en tempofyldt oplevelse. Du kan finde masser af idéer til fede oplevelsesgaver her.
  • Massage – En kok står op mange, mange timer om dagen, og det kan være hårdt for kroppen, hvis den ikke får lov at slappe lidt af igen. Giv kokkens krop en time out og en tur på briksen. Det kan enten være en enkelt gang eller et gavekort til flere ture. Det er en gave, som vil gavne både sjæl og krop. Find inspiration her.

Fandt du ikke helt det du søgte, så find yderligere inspiration i vores artikler med gaver til ham og gaver til hende. Held og lykke med gavejagten!