Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Dimissionsgave

At dimittere er en lige stor oplevelse hver gang! Det er en dag fyldt med glæde over at have afsluttet et nyt kapitel i livet. Hvad end den dimitterede har afsluttet folkeskolen, gymnasiet eller lige er blevet færdiguddannet, er der ikke noget som at få en gave, der markerer, at ens store arbejde, har givet pote.

Der er mange forslag til, hvad du kan købe i dimissionsgave. Det kan både være flotte ting og spændende oplevelser, som vil have betydning for den dimitterede, så gavemulighederne er der nok af. Her vil du finde endnu flere forslag til gaver, som den dimitterede vil blive rigtig glad for – så er det op til dig, hvad du gerne vil give.

Dimissionsgave til den unge dimitterede

Du kan altid give unge dimitterede en gave, som de kan bruge i deres nye bolig, hvis de bor ude eller gerne vil flytte ud. Sådanne gaver vil du aldrig gå helt galt i byen med.

 • Køkkenredskaber – Hvis den dimitterede har planer om at flytte hjemmefra eller bare mangler nogle knive, pander, skåle, glas eller andet, kan det være en god dimissionsgave til dem, som de vil komme til at bruge mange gange. Find inspiration her.
 • Lysestage – En flot lysestage med fyrfadslys spreder lys og skaber en hyggelig stemning i den dimitteredes bolig. Det vil være en simpel gave, som den dimitterede vil blive glad for at have stående i lejligheden eller huset – eller på værelset hjemme. Find inspiration her.
 • Photoshoot – Når man lige er blevet færdig med skolen, gymnasiet eller er helt færdig med sin uddannelse, skal der da billeder til, som beviser det! Så her kan en god gave til dimittenden være nogle gode professionelle billeder af vedkommende, der kan hænges og indrammes, så dagen aldrig glemmes. Find inspiration her.

Gode oplevelser

De bedste gaver behøver ikke at være materielle ting, men kan sagtens være en ny og speciel oplevelse, som man ikke selv havde tænkt på. Der er mange former for oplevelser, så det behøver ikke nødvendigvis at være noget actionfyldt – det kan også sagtens være afslapning sammen med dem, man holder mest af.

 • Fisketur – Er den dimitterede glad for afslapning og kan lide at opleve naturen og freden ved at sejle? I så fald kan du tage den dimitterede med ud på en hyggelig fisketur, som oven i købet kan give en rigtig god aftensmad, hvis fangsten rækker. Find inspiration her.
 • Rapelling – Hvis den dimitterede, du kender, ikke er bange for at prøve kræfter med lidt udfordrende oplevelser, kan det at rappelle ned ad en klippe eller en høj bygning være lige netop gaven, de vil glæde sig mest til. Læs mere her.
 • Paraglidning – Der er ikke noget som at se det smukke danske landskab fra højderne. Paraglidning giver både en flot udsigt og en oplevelse, som den dimitterede sent vil glemme. Læs mere her.
 • Bodyflight i vindtunnel – Giv den dimitterede en oplevelse for livet, hvor vedkommende virkelig får fornemmelsen for, hvordan det er at flyve. Det er en oplevelse der hænger ved, og som bliver i kroppen længe efter. Læs mere her.
 • Planlæg en fest – Overrask den dimitterede med en fest, hvor de sammen med deres nærmeste får deres sejr grundigt fejret! Det vil være en betænksom gave, som den dimitterende vil huske tilbage på længe.

Gaver til den rejselystne

Har den dimitterede planer om at skulle væk til de varmere lande, når vedkommende nu endelig efter hårdt arbejde har helt fri? Du kan give dem en gave, som højner rejselysten og gør deres drømmerejse mulig.

 • Kuffert – Ved du, at dimittenden har planer om at tage ud at rejse, så vil en stor og rummelig kuffert da måske være lige dét, som den dimitterede står og mangler. Find inspiration her.
 • Pengegave til rejse – Hvis den dimitterede har planer om at rejse ud, men måske ikke har helt råd endnu, kan du give en pengegave til dimittenden, som hjælper dem til at spare sammen, så de kan komme ud at se verden. Få ideer til pengegaver her.

Madgaver

Der er ikke nogen gaver som dem, der kan spises. Hvis du ikke er helt sikker på, hvad du gerne vil give dimittenden, eller hvad vedkommende kunne bruge eller ønske sig, er en madgave måske det helt rigtige valg.

 • Madkursus – måske er dimittenden en ørn i et køkken, eller måske er vedkommende nybegynder. Et madkursus er en lærerig og hyggelig oplevelse, som giver den dimitterede redskaber til at fremtrylle et lækkert middagsbord på ingen tid. Find inspiration her.
 • En æske chokolade – Chokolade er den klassiske gave, som nærmest alle er vilde med, og som aldrig vil gå af mode. Det er gaven, du med sikkerhed kan give til dimittenden og gøre dem glade. Find ideer til chokoladegaver her.
 • Hjemmelavet kage – En personlig måde at give en madgave på er ved at bage en flot kage til dimittenden, der både ser flot ud og samtidig kan nydes i fællesskab med de nærmeste venner eller familie.
 • Restaurantbesøg – Alle kan lide at tage ud på restaurant og få den velduftende mad serveret lige til bordet. I kan fejre den dimitterede ved at tage ud at spise en overdådig middag på et velkendt og godt spisested, eller tage ud og prøve en helt ny og spændende restaurant, som dimittenden måske ikke har besøgt før. Find inspiration her.