Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Morgengave til bruden og gommen

Er du i tvivl om hvilken morgengave du skal give til din bedre halvdel efter jeres bryllupsnat, så kan du finde gode ideer til morgengaver til ham og hende i denne artikel.

Hvad er en morgengave?

En morgengave er noget der opstod i middelalderen og det er en gave som bruden modtog efter bryllupsnatten. Gaven bestod ofte af penge eller værdier, som skulle sikre hende økonomisk hvis gommen f.eks. døde tidligt. Den gang arvede bruden ikke gommens formue, selvom de var gift.

I dag holder mange nygifte brudepar fast i traditionen, og manden giver bruden en morgengave efter bryllupsnatten. 

I dag er det dog helt normalt at gommen også modtager en morgengave af bruden, sådan så de fleste giver hinanden en morgengave.

Derfor er morgengaven helt speciel

Morgengaverne er helt specielle, da de ikke som bryllupsgaverne, gives i offentlighenden. I princippet ikke kommer andre ved end brudeparret.

Morgengaverne gives eller byttes privat mellem brudeparret morgenen efter bryllupsnatten. Der er således ingen der kigger på og det er KUN noget der vedkommer brudeparret. 

Derfor er morgengaverne også ofte noget der er meget romantisk og intimt, da endorfinerne fra en uforglemmelig aften i går, fortsat flyder rundt i kroppen.

En perfekt udført morgengave, kan således gå hen og blive endnu et uforglemmeligt minde om et herligt bryllup, og gøre den første tid efter brylluppet helt perfekt, samt noget der huske i mange år frem.

Det er også derfor at mange vælger at gøre meget ud af morgengaven.

Ideer til en god morgengave til hende

Morgengaven til hende må meget gerne være noget meget personligt, sådan så hun kan bære det med stolthed gennem livet eller noget som ofte minder hende om hendes bryllup og de herlige efterfølgende dage, hvor det bare var dig og hende.

Herunder kan du finde nogle oplagte ideer til en god morgengave til hende.

 • Smykker: Giv hende f.eks. et sæt smykke øreringe der minder dig om hende og som hun kan bruge til hverdag. Du kan f.eks. finde dem her.
 • Oplevelser: Giv hende en herlig oplevelse, som hun kan nyde alene eller sammen med dig. Find eksempler på oplevelser lige her.
 • Gaveæske: Du kan også vælge at give hende en lækker gaveæske fyldt med produkter til personlig pleje eller parfume. Find det her.

Du er næsten sikker på succes med en af ovenstående 3 morgengaver til hende. Søger du flere eksempler på morgengaver til bruden, så tjek vores liste med konkrete gaver til hende.

Ideer til en god morgengave til ham

Mænd bliver ofte en anelse forbigået når der laves ønsker til bryllupsgaver, og det er heller ikke altid manden får en morgengave, da det traditionelt kun blev uddelt til kvinder.

Hvis du synes at din mand fortjener en morgengave efter jeres bryllupsnat, så kan du finde gode ideer til morgengaven til ham her.

Du kan f.eks. vælge at give ham en af følgende morgengaver:

 • Herreur: Et lækker ur til mænd er en perfekt morgengave til ham, da det både er praktisk, pænt og et dagligt minde for ham om jeres skønne bryllup og dagene efter. Find det her.
 • Oplevelser: Giv ham en fed oplevelse som han kan nyde alene eller vælg en oplevelse der kan give jer en herlig romantisk dag eller weekend sammen. Find eksempler her.
 • Lækre fotos af dig: En populær morgengave er lækre fotos af dig. Din mand vil elske  sensuelle og pikante billeder af dig, som kun en boudoir fotograf kan tage.

Vil du gerne have endnu flere forslag til en god morgengave til ham, så tjek vores artikel med over 100 gaveideer specielt udvalgt til mænd.

Skab et minde i aldrig glemmer

Skab et minde i aldrig glemmer med gode oplevelser.

En god morgengave behøver ikke at være en fysisk gave. Det kan også sagtens være en unik oplevelse i får sammen. 

Forestil jer at i prøver noget sammen som i vil huske lige så længe i lever, og noget som i altid vil kunne tale om og mindes med glæde. 

Den slags oplevelser får man få af i livet, og det gælder derfor om at vælge morgengaven med omhu, hvis det er en unik og romantisk oplevelse i går efter.

Her kommer et par forslag til en morgengave i kan opleve sammen:

 • Ballonflyvning
 • Faldskærmudspring
 • Romantisk weekend
 • Massage og spa oplevelser
 • Og mange flere

Find den perfekte morgengave, som i kan nyde sammen og huske resten af livet lige her.