Gave til baby

Skal du finde en god gave til en baby eller til forældrene, så kan du finde inspiration og gode råd om babygaver i denne artikel.

Hvornår bør du give en baby en gave?

Hvorfor overhovedet give en gave til en baby som stort set ikke har behov for andet end mad, søvn, bleskift og sine forældre? 

Babyen forstår ikke specielt meget i det første år af livet, men det er nok det første år hvor babyen udvikler sig mest i hele sit liv. Der er meget der skal sanses, smages på, lyttes til og læres.

Du bør give babyen en gave fordi det er en en ny person i familien eller vennekredsen, som hurtigere end du aner får sin egen personlighed. 

Du bør overveje en gave til babyen i følgende situationer:

  • Hvis du skal på barselsbesøg, så bør du finde en god barselsgave.
  • Hvis du skal med til barnedåben, bør du medbringe en dåbsgave.
  • Hvis du skal med til babyens første fødselsdag, så bør du medbringe en fødselsdagsgave.
  • Hvis du er inviteret til juleaften, så bør du medbringe en julegave.

Ideer til gode babygaver

Babyer er simple. De stiller simple krav til deres forældre. De skal blot have mad, søvn, tryghed og kærlighed som de vigtigste ting. 

Hvis du skal give en gave til en baby, så kan du ud fra ovenstående godt være lidt på herrens mark. Der er dog nogle kendetegn ved babyer du kan udnytte når du skal finde gaven, som både baby og forældre kan komme til at nyde godt af.

  • Babyer ligger meget ned i deres første år, og de vil gerne gave noget spændende at kigge på imens. Gerne noget farverigt.
  • Babyer sanser meget i deres første år ved at smage på ting. Det du køber skal kunne puttes i munden uden det er farligt for babyen.
  • Babyer lærer at rulle, trille, kravle og gå i deres første leveår og kan godt bruge gaver der understøtter disse trin.
  • Babyer lærer at gribe fat i ting ret hurtigt i deres første leveår.
  • Babyer vokser enormt hurtigt i deres første år og tager en del på i vægt og bliver hurtigt en cm højere.
  • Babyer finder ofte hurtigt deres favoritlegetøj eller sovedyr.

Ud fra ovenstående punkter kan du med fordel købe babygaver der understøtter babyen i sin udvikling eller noget som hjælper forældrene med en nemmere dagligdag med babyen.

Du kan finde en hav af populære gaver til babyer som også udvikler deres motorik lige her.

Du kan også gå efter en gave som babyen kan bruge senere. Find gaver til børn her.

Tænk på både baby og forældre

Når du skal finde en god babygave, så tænk grundigt over hvad du køber. Babyer kender ikke til alle de farlige ting i verden, og de putter alt i munden og smager på tingene.

Du skal købe noget der ikke er farligt for dem at sutte på og som de ikke kan komme til at sluge eller få galt i halsen.

Det er også en god ide at tænke på om den babygave du har i tankerne er noget forældrene vil synes om. Det er f.eks. ikke alle forældre der er vilde med larmende ting.

Tænk også over om den babygave du har i tankerne er pengene værd. Babyer udvikler sig enormt hurtigt og vokser hurtigt ud af deres tøj eller bliver trætte af bestemte former for legetøj hurtigt.

Du kan evt. overveje at købe noget til dem som de kan bruge senere eller som forældrene mangler her og nu.

Find ideer til gaver til børn her.