Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til soldat

Leder du efter en gave til soldat? Uanset du skal finde en gave til en rekrut, en befalingsmand eller måske en garder, finder du mange gode ideer og forslag her på siden.

Vi har nemlig samlet alle vores gaveideer som matcher ham eller hende, der er i hæren, søværnet, livgarden, garderhusarregimentet, hjemmeværnet eller flyvevåbenet.

Gode gaver til en soldat

Der findes mange typer soldater og værnepligtige og for overskuelighedens skyld, vil vi her fokusere på gaver til soldater over én kam.

Leder du efter en målrettet gave til en værnepligtig eller befalingsmand i en af de specifikke regimenter eller våbener, findes der naturligvis mange flere forslag. For eksempel gaver med maritimt tema, til den soldat der er i søværnet - eller måske en Kay Bojesen garder til en aktiv i livgarden.

Der er naturligvis også forskel på hvilken gave til soldat du skal vælge, alt efter hvad anledningen er. Vil du forære soldaten en gave til minde om overstået værnepligt eller uddannelse i militæret, kan der nemlig være tale om én type gave. Leder du derimod efter en gave til den professionelle soldat, der stadig er i tjeneste, kan det være du skal kigge i en helt anden retning.

Derfor har vi delt de forskellige soldatergaver op herunder, så du nemt kan finde den gavetype, du er på udkig efter.

Mindeværdig gave til soldat

At være en del af noget større er et vigtigt aspekt, når man er i militæret. Særligt nationalfølelsen er en stor del af at være soldat – og derfor kan du med fordel vælge en gave til soldaten, som understøtter dette. Det kunne for eksempel være et bordflag med indgravering af navn, regiment og vigtige datoer i soldatens tjenesteperiode.

Gaven kan også være et dannebrog til flagstangen eller hjemmet – eller måske flag fra de lande, som soldaten har været udsendt til. Du kan finde begge dele her.

En personlig gave til soldaten kan også være et af de traditionsrige armytags – eller hundetegn, som de også kaldes. Et armytag er en halskæde i to dele, som begge har påtrykt soldatens navn og soldaternummer. Oprindeligt var de tiltænkt, at soldaterkammeraterne afmonterede den ene del, hvis soldaten faldt i krig – og bragte denne tilbage til befalingsmændene. Dermed var der styr på, hvem der ikke vendte hjem. I dag bruges de dog også som dekorative smykker. Find dem her her.

Praktisk gave til soldaten

Vil du hellere finde en praktisk gave til en soldat, er der også mange fine muligheder. De 3 mest populære soldatergaver er:

  • Udstyr til livet i det fri. Mange soldater er vant til at være i naturen og elsker også at være udendørs i fritiden. Skal du købe en gave til en soldat, der er friluftsmenneske, kan du finde masser af udstyr til livet i det fri i denne webshop. Uanset om han eller hun er til overlevelsesture, hikes eller bjergklatring.
  • Bøger om soldaterlivet. Der findes masser af spændende bøger og selvbiografier fra blandt andet tidligere jægersoldater og menige der har været udsendte. Det er noget særligt at være soldat og at kunne drages ind i dette univers, som soldaten selv har oplevelser fra, kan være meget spændende. Find mange spændende titler her.
  • Oplevelsesgaver. Som soldat er der med garanti allerede blevet rykket ved nogle grænser – men måske kan en gave til soldaten være at få rykket flere, eller genprøve forskellige udfordrende oplevelser af samme kaliber som i militæret. Du kan finde masser af actionoplevelser, der er gode som soldatergaver her.

Du kan også finde flere ideer til gaver til soldaten, afhængig af vedkommende interesser ved at kigge nærmere på vores artikler i kategorien Fritidsinteresser.