Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Artikler

Det giver altid en god fornemmelse, når du kommer med en gave, du kan se falder hundrede procent i modtagerens smag. Men det kan være vanvittigt svært at finde lige netop den gave. Men her er der hjælp at hente.

Nogle mennesker har bare den dér evne til at finde lige nøjagtigt den gave, der går rent ind. De spotter den pronto, når de er på gavejagt. De er påhitsomme, kreative og misundelsesværdige i en grad, der næsten kan grænse sig til det irriterende … især når du ikke selv besidder talentet.

Den ultimative gave til lejligheden

Det handler i høj grad om at lytte til, kigge på og kende gavemodtageren. Hvordan ser han/hun ud i sin fremtoning – tøj, smykker, sminke osv. – og hvordan ser der ud i hjemmet. Lyt, lær, og husk, når vedkommende siger ”nej, hvor kunne jeg godt tænke mig at prøve, eje, se, smage …”, og brug din viden, når gaven skal købes.

Kender du vedkommendes fritidsinteresser eller samlermanier, så er en gave inden for disse emner værd at overveje.

For at hjælpe dig godt igennem gavejunglen har vi herunder samlet en oversigt over gavetyper og anledninger, som du kan læse artikler om her på siden, men som du ikke nødvendigvis kan finde i topmenuen. Klik på linkene, og få meget mere inspiration.

Gaver målrettet alder

Gave til 1 årig, 2 årig, 3 årig, 4 årig, 5 årig, 6 årig, 7 årig, 8 årig, 9 årig, 10 årig, 11 årig, 12 årig, 13 årig, 14 årig, 15 årig, 16 årig, 17 årig - Er alle artikler fyldt med gaveideer til børn på en specifik alder - nemlig fra 1 til 17 år.  

18 års gave – 18 år er klart en anledning til en flot gave. Den unge bliver myndig, og det er en milepæl, der skal markeres. Få inspiration til gaven til den 18-årige ved at klikke på linket.

30 års gave – Selvom man først træder ind i de voksnes rækker sådan for alvor, når man fylder 50, så er 30-års fødselsdagen også et vendepunkt. Se alle gavetyperne fra den familiære til den aktive.

40 års gave – Hvad giver du i gave til en ikke ung ikke gammel? Fyrre, fed og færdig eller fyrre, frisk og frejdig? Du finder inspirationen til begge typer 40-årige ved at klikke dig videre.

50 års gave – Som 50-årig træder man for alvor ind i de voksnes rækker, men det betyder ikke, at gaven skal være kedelig. Måske netop ikke. Find neutrale, sjove eller spændende gaveidéer her.

60 års gave – Når man bliver 60 år, har man helt klart en del minder med i bagagen. Skal du give den 60-årige endnu flere minder at tage med sig, så se vores forslag til den ultimative gave/minde.

70 års gave – Det kan være svært at købe gave til en 70-årig. Ikke sjældent er ønskesedlen blank. Her har du virkelig brug for inspiration, og det giver vi dig selvfølgelig. 

80 års gave – Troede du det var svært at finde på en gave til din bedstemor sidste år, det bliver ikke nemmere i år, når hun bliver 80. Se alle idéerne fra gavekurve over måltider til oplevelser her.

Find flere her.

Gaver til persontyper

Gave til lærer – Der kan være mange grunde til at give sin eller sine børns lærer en gave. Lige gyldigt hvad grunden er, skal gaven være gennemtænkt, så den spreder glæde. Få inspiration her!

Gave til dagplejemor – En dagplejemor er næsten som en mor nr. to. Så her skal kreativiteten og idérigdommen virkelig udfoldes. For hvilken gave giver man en dagplejemor?

Gave til chefen – Skal du købe gave til din chef, skal du tænke dig godt om. For gaven skal helst ikke gøre ham/hende forlegen. Hvad du skal købe til chefen afhænger selvfølgelig også af anledningen.

Gave til udlært – Alt fra roser til champagne er gode gaver til en færdigudlært. Men må det gerne være noget, der holder og kan vække minder, så se alle gaveidéerne her!

Gave til kollega – En god kollega er ikke nødvendigvis én du kender usandsynligt godt. Måske aner I intet om hinanden uden for arbejdspladsen. Så har du brug for disse input til den perfekte gave.

Gave til landmand – Landmænd arbejder hårdt fra morgen til aften, i hvert fald hvis de ernærer sig ved landbrug. Måske er den bedste gave en ferie, men mindre kan nok også gøre det. 

Gave til sygeplejerske – Hvad skal du give en sygeplejerske i gave? Behøver det være noget, der har med faget at gøre? Find svaret, og få råd, vejledning og inspiration her i artiklen.

Gave til nørd – En nørd er én, der bruger meget tid på én bestemt ting og som regel også ved meget om lige netop dette emne. En nørdet gave kan derfor være mange forskellige ting. Se mere her!

Find flere her.

Gaver til fritidseinteresser

Gave til cykelentusiast – Er den store interesse cykling, kan du give alt fra en ny cykel, cykelbeklædning og cykellygter, men der er også andre muligheder. Tjek idéerne ud!

Gave til haven – En haveejer vil altid synes godt om nye planter til haven, men vil du gerne være lidt mere kreativ, så find gaven i denne artikel.

Gave til jæger – Er du på jagt efter gaven til din kammerat, som nyder at ligge i naturen med et gevær og vente på, at den rigtige chance er der? Indstil jagten, og find gaven på gaveinspiration.dk.

Gave til fisker – Fang idéen til den professionelle eller fritidsfiskeren ved at klikke på dette link. Vi garanterer for en god fangst.

Gave til hestepige – Det er næsten umuligt at liste alle gaveidéer til hestepigen op. Men her får du inspiration til gaver til rytteren, til hesten og til stalden.

Gave til løberen – Er du ude efter en gave til din løbende ven, så tag lige et skridt mere ved at klikke på dette link, og læs om alle gavemulighederne.

Gave til filmelsker – Det er nok ikke en film, du skal købe til filmelskeren, for han/hun har den garanteret i forvejen. Tjek andre muligheder, og find den ultimative filmgave.

Gave til hund – Har du en hund, køber du sikkert ofte godbidder og legetøj med hjem til den. Men nogle dage skal den bare forkæles ekstra. Find gaveidéer til din hund eller til en anden hund her!

Golfgaver – Kan man købe andet end golfsokker til golfentusiasten? Ja da! Læs med her, hvordan og hvor du finder lige netop den gave, der går rent ind hos golfentusiasten.

Find flere her.

Andre artikler

Hvad skal jeg ønske mig? – Hører du til dem, der aldrig ved, hvad du skal ønske dig, når først fødselsdagen står for døren, og du bliver bedt om en ønskeseddel? Find din ønskeseddel her!

Eksklusive gaver – Store gaver, dyre gaver, overdådige gaver. De fleste af os kan nok finde på et par ting at ønske os, men skulle du alligevel mangle ideer, så dyk ned i denne inspirerende artikel.

Gaven til manden der har alt – Kender du ham, der ingenting ønsker sig, fordi han mener, han har alt? Så er gode råd dyre, for du kan ikke komme med en pose ingenting. Se her, hvad du skal købe.

Gaven til kvinden der har alt – Ingen kvinder har ALT! Og det er der så alligevel nogle, der mener, de har. Det må være rart, men det er svært for dig, der skal købe gave til hende. Det har vi råd for.

Sjove gaver – Hvad er en sjov gave? Ja, det kommer jo an på, hvilken humor du har og i særdeleshed, hvilken humor modtageren har. Se vores bud på sjove gaver.

Billige gaver – Den ultimative gave behøver ikke være dyr. Er gaven velment, gennemtænkt og passer perfekt til modtageren og situationen, så er alt andet ligegyldigt. Find billige gaver her!

Hadegaver – En hadegave er en gave, du ”driller” med – frivilligt. Læs mere her! Du kan også ufrivilligt komme til at give en gave, som modtageren hader. Læs med, hvordan du undgår det.

Send gaver når det skal være nemt og hurtigt – Har du ikke selv tid eller mulighed for at dukke op, er det god skik at sende en gave. Se hvilke gaver du med fordel kan sende og hvordan.

Ideer til nemme gaver – Få her en liste over nemme – eller måske nærmere hurtige – gaver. Du ved de her sidste øjebliksgaver, du må benytte dig af, hvis du har glemt en fødselsdag eller lignende.

Gave til date – Skal du på date og gør dig overvejelser om at tage en gave med, så skal du læse med her. Her får du fif til, hvornår det overhovedet er en god idé at komme med en gave til din date.

Værtindegave – Den mest almindelige værtindegave er nok blomster eller chokolade. Men det kan man altså godt få for meget af, hvis der kommer mange. Find anderledes gaver til værtinden her.

Barselsgaver – Hvornår giver man barselsgaver? Til hvem giver man barselsgaver – far og mor eller barnet eller begge dele? Find svarene på det og på mange andre spørgsmål her.

Dåbsgaver – Barnets første fejring – dåben. Din relation til barnet er altafgørende for gavevalget. Er du gudmor, søster, bedsteforældre …? I denne artikel giver vi dig inspiration til dåbsgaven.

Konfirmationsgaver – Penge – penge – penge er næsten svaret på, hvad konfirmander ønsker sig. Men vil du gerne være lidt mere kreativ, så læs med her, og få mere inspiration for pengene.

Studentergaver – Når man har bestået studentereksamen – eller en anden eksamen – så fortjener man så afgjort en gave. Men hvad er hot, og hvad er not? Få hjælp i artiklen her!

Polterabend – En polterabend skal være sjov, så du får ikke idéer til, hvordan du bedst ydmyger din ven eller veninde her. Derimod får du nogle gode bud på en gave, du kan give ham/hende.

Fødselsdagsgave – Hvis du er inviteret til fødselsdag og ikke ved, hvad du skal give i fødselsdagsgave til fødselaren, så skal du bare klikke på linket og suge til dig af de mange forslag.

Fars dag gave – Din far er den bedste du har, så han fortjener den bedste gave og at blive forkælet på fars dag. Vi giver dig idéer til både aktiviteter, gaver og forkælelse af din far i øvrigt.

Mors dag gave – Til mor er kærligheden stor, så hun skal have en gave, der fortæller hende, at du er glad for, at netop hun er din mor. Få bud på kærlige gaver, der passer perfekt til en kærlig mor.

Nytårsgaver – I denne artikel fortæller vi om, hvem du skal give nytårsgave, og hvad du skal give. Nytåret er muligheden for at starte på en frisk, og det må en nytårsgave gerne signalere.

Påskegaver – Påskeæg og -harer er vel nok stadig det, der bliver delt ud af til påske. Men netop derfor kan det være en dejlig afvekslende idé med en anderledes påskegave. Find den her!

Bryllupsgaver – Skal du til bryllup, kommer du ikke uden om at have en gave med. En bryllupsgave må gerne være overdådig – men det betyder ikke, at den skal koste en formue. Læs mere!

Kobberbryllup – I ”gamle dage” fik man kobbertøj, når man nåede til kobberbrylluppet. Sådan er det ikke mere. Se alle mulige gaveidéer til kobberbrudeparret i denne artikel.

Sølvbryllup – Efter 25 års ægteskab kan man fejre sølvbryllup. Læs, hvornår og hvordan man fejrer sølvbryllup, og find også gaven, der passer til denne højtidelige anledning. 

Guldbryllup – Er man så heldig at kunne fejre guldbryllup, så har man fortjent en gave. En god gave. Gerne en oplevelse at være fælles om, men vi har mange andre gode bud, som du kan se her!

Årsdagsgaver – Selvom du kender din partner, kæreste, forlovede rigtig godt, så kan det være svært at finde på den helt rigtige – og måske romantiske – gave. Vi hjælper dig i denne artikel.

Morgengave – Gaven fra hende til ham og fra ham til hende. Skal den være personlig og privat, eller skal den kunne vises frem til alle gæsterne. Her får du inspiration til lidt af hvert.

Valentinsgaver – Forslag til søde gaver, romantiske gaver, spændende gaver og inspiration til, hvordan I får den bedste valentinsdag nogensinde får du i denne artikel.

Forlovelsesgave – Få inspiration til forlovelsesgaven til hende, til ham og til parret. Her er idéer til gaver, når du er gæst og til gaver til din udkårne, når det er dig selv, der skal forloves.

Indflyttergave – Du behøver ikke altid at komme med potter, pander og nips, når du skal til indflytterfest eller kommer på besøg første gang i den nye bolig. Vi har mange flere idéer.

Jubilæumsgave – Jubilæum er en stor begivenhed i vore dage, hvor folk skifter job i tide og utide. Skal du finde på en jubilæumsgave, og er du løbet tør for idéer, så klik på linket.

Rejsegilde – Pølser og øl er ikke det eneste, bygherren har af udgifter, når der skal holdes rejsegilde. At bygge hus er nemlig en bekostelig affære. Derfor syne vi, at det fordrer en gave, men hvad?

Reception – Til en reception vrimler det som regel med drikkevarer – altså dem der er givet i gave – blomster og chokolade. Find nogle anderledes bud på receptionsgaver her!

Øvrige artikler

Find nogle af de øvrige artikler som vi ikke fandt plads til i menuen.