Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til 3-årig

3-årige er svære at købe gaver til, da de jo ikke rigtig kan formulere den længste ønskeliste endnu (eller måske bare ønsker sig alting i hele verden). Du kan selvfølgelig spørge mor og far, hvad den lille dreng eller pige ønsker sig, men det er da sjovere at komme med en overraskelse.

Men hvad hitter så hos 3-årige drenge og piger? Vi guider dig hér til gode gaveidéer, hvad enten det drejer sig om jul eller fødselsdag

Fart over feltet

Udviklingen går hurtigt, og det er tid til at komme op i fart!

 • Cykel og løbehjul – Giv en løbecykel eller endda én med pedaler og støttehjul. Hvis motorikken er i orden, kunne du også overveje rulleskøjter (og måske huske at tilføje knæbeskyttere til gaven). Find begge dele her.

Lad kreativiteten blomstre

Det er også nu, at børnene begynder at være klar til at bygge deres verdener – og udvikle deres finmotorik.

 • LEGO Duplo eller LEGO – Duplo og endda almindelige LEGO-brikker tænder op under fantasien og er kilde til mange timers leg. Find det her.
 • Store perler og tegneting – Farver og former. Giv store perler, som barnet kan lave fine figurer med sammen med de voksne. Farveblyanter er også gode i den alder, og de kan både bruges til at styrke fantasien og finmotorikken – og som en bonus kan det jo være, at du en dag bliver begavet med en fin, lille tegning. Find det her.
 • Puslespil – Puslespil og andre spil, der skal sættes sammen styrker både koncentrationen og finmotorikken – vælg nogle lidt større brikker, der ikke kan sluges, da det måske stadig er spændende at putte farverige ting i munden. Find det her.

Far, mor og børn

Det er også i denne alder, at børn begynder at imitere de voksne. Så denne type legetøj, der efterligner det, som de voksne bruger og gør er et sikkert hit.

 • I den virkelige verden – Det kunne være købmandsbutik, indkøbsleg, doktorsæt, kaffestel, forskellige udgaver af værktøj og små haveredskaber eller restaurantlege for at nævne nogle stykker. Skal det være sushi eller BBQ i aften? Find det her.
 • Karrierevalg? – Bygninger og andre ting der findes i virkeligheden kan være superspændende, og nærer samtidig fantasien – det kunne som være en brandstation, en bondegård med dyr, et hospital osv. Mulighederne er mange! Find det her.
 • Små dukker og dukkehuse – Et dukkehus ligner et vaskeægte hus med alle dens rum og funktioner. Måske drømmer den 3-årige om at blive ‘husejer’ allerede. Der kan gå mange timer med at ‘kokkerere’ i køkkenet og gå rundt i de små rum, mens dukkerne taler, arbejder og interagerer ligesom i den virkelige verden. Og drengen må og vil også gerne være med – lidt endnu. Find det her. Find det her.
 • Større dukker og rollelege – Rolleleg med dukker og dukketeater er også en god måde at kombinere virkelighed med fantasi. Et dukketeater lyder måske lidt for ‘gammeldags’ i en verden med iPads og Playstations, men det betyder slet ikke, at det ikke kan give mange, mange timers leg og stor underholdning. Find det her.
 • Stavelege – Allerede nu kan små stavelege også påbegyndes, med for eksempel store brikker eller store klodser med bogstaver, hvis koncentrationen og interessen er til det. Nogle børn finder det supersjovt og stimulerende og elsker at lege skole, mens andre vil hellere ud i haven – det skal nok komme. Find det her.

Ud i det fri

Meget apropos. Har forældrene en have? Så kan du købe legetøj til hygge udenfor.

 • En legeplads – Alle børn elsker at komme på legepladsen. Hvis der er plads nok (måske skulle du lige høre med dem først) kunne du give et gyngestativ eller et oppusteligt soppebasin til de varme sommerdage – et sikkert hit. Find det her.
 • Aktiv udendørsleg – Der er også mange sjove aktivitetsspil som fodboldmål, keglespil og kegler til bowling, hvis I kan finde et fladt område. Ellers er de også oplagte at bruge indenfor, og du behøver ikke bekymre dig om inventaret, da kuglen naturligvis ikke er af den tunge, ‘voksne’ slags. Find det her.

Til stille stunder

Alt behøver ikke være aktive eller højlydte lege og tumlen rundt. Man kan også hygge ganske stille.

 • Bamser – Giv en blød ven, der altid er klar på at kramme og give trøst. En bamse er altid et hit, og børn kan knytte sig i en helt særlig og unik grad til en bamse. Find det her.
 • Spil – At spille spil lærer barnet helt basale sociale spilleregler som at vente på tur, observere, følge regler samt vinde og tabe. Et egnet spil kan kredse om alt fra tal, hvor man så småt kan begynde at lære at regne og tælle (endda på forskellige sprog?), anatomi hvor man lærer om kroppen og dens forskellige funktioner, eller balancespil, der både kræver koncentration og en rolig hånd. Find det her.

Musik og bevægelse – træn grovmotorikken

Er der måske en musiker i familien? Der er flere og mere simple instrumenter, der allerede nu passer til et 3-årigt barn.

 • Musikinstrumenter – Hvad med en xylofon i mange, flotte farver? Eller et lille klaver, der kan klimpre og bimle. Tamburiner og bjælderinge kan også være ganske underholdende. Vi anbefaler dog ikke endnu det store trommesæt, for selvom det nok ville blive et hit for de yngste i familien, er det ikke sikkert, at de voksne vil være lige så taknemmelige. Find det her.
 • Cd’er og musik – Det er aldrig for tidligt at opdage kærligheden til musik. Giv musik, der giver glæde. Det kan være alt fra en ny tegnefilm eller din egen yndlingsmusik som barn – i hvert fald noget man kan synge med på og danse til! Find det her.

Find flere gaver til børn i denne artikel.