Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til gameren

Skal du til fødselsdag hos din ven, veninde eller et familiemedlem, som elsker computerspil, kan det være svært at finde den helt rigtige gave til gameren. Men der findes faktisk et hav af muligheder – det handler bare om at tænke lidt ud af boksen.

Læs med i denne artikel og få masser af inspiration og gode idéer til, hvad du kan give i gave til en gamer. Måske har han eller hun fødselsdag, skal ud at rejse i længere tid, er blevet student eller er blevet færdiguddannet. Der findes mange gode grunde til at blive fejret, og det er som gæst altid en god idé at medbringe en gave, som vækker glæde hos modtageren.  

Den ultimative gave til gameren

Det vigtigste for en gamer er godt udstyr. Det gælder både for dem der elsker at spille på PC og dem der sværger til konsoller, som Playstation, Xbox og lignende.

Derfor er oplagte gaveideer til gamere udstyr og tilbehør. Det kunne f.eks. være:

 • Gamer PC. For at kunne spille de fleste spil problemfrit kræves der en kraftig PC og en god skærm. Find en god gamer PC her.
 • Konsol. Det er altid fedest at spille på den nyeste konsol og selvom det er en dyr gave, så kan det være en investering der virkelig bliver brugt i mange timer. Find dem her.
 • Gamingudstyr. Når du gamer på PC og konsol, så er udstyret vigtigt. Især til PC findes der et hav af udstyr og det er vigtigt at det er i orden, hvis du skal have gode forudsætninger for at blive bedre. Stol, keyboard, mus, bord, headset og mange andre ting skal være i topkvalitet. Find gamingudstyr her.
 • Spil. En sikker gave til gameren er et nyt spil til samlingen. Find fede spil til både konsol og PC her.

Synes du ovenstående gaver er for dyre, så fortsæt til de næste afsnit, hvor der er mange spændende og alternative gaver til gameren.

Gadget gave til gameren

Gadgets er både en sjov og anderledes gave. Der findes mange forskellige gadgetshops i Danmark, som tilsammen har et kæmpe udvalg af humoristiske og praktiske gadgets.

 • Virtuel reality brille. Virtuel reality er det helt store inden for teknologi for tiden, og hvis modtageren af gaven er en stor gamer, er han eller hun helt sikkert meget fascineret af denne magiske verden, som man kommer i via virtuel reality. Med en virtuel reality brille kan han eller hun se 3D-film, 360° panoramafilm og spille spil i en virtuel reality-verdenen på din smartphone. Læs mere her.
 • USB-oplader med flere porte. En ægte gamer har helt sikkert en hel masse devices i sit hjem eller på sit værelse, som skal oplades af og til. Derfor kan du give ham eller hende en USB-oplader med flere porte, så der altid er plads til at oplade tingene. Læs mere her.
 • USB-kopvarmer. En gamer bliver tit opslugt af spillet, og så står kaffen, teen eller kakaoen og bliver kold. Med en kopvarmer, som kan tilsluttes USB-porten, holdes kaffen, teen eller kakaoen varm til hver en tid. Læs mere her.
 • Laptop bakke. Selvom gameren nok har et stort set-up med computerskærm, højtalere osv. stående på et skrivebord, kan han eller hun sikkert også komme i en situation, hvor der spilles på laptoppen. En laptop bakke lader laptoppen ventilere og beskytter lårene mod varmen fra den bærbare. Og så kan den bruges overalt, f.eks. i sengen, hvor der kan games amok hele natten. Læs mere her.

Giv en oplevelse i gave til gamer

I stedet for at give en gadget, kan du også gå den anden vej og give en oplevelse i gave til gameren. Det er en helt unik gave, som med sikkerhed vil vække glæde.

 • Virtuel reality. Giv en virtuel reality oplevelse hos eksperterne til gameren. Her får man som deltager lov til at prøve en halv times virtuel reality, hvor man befinder sig i en helt anden verden, som både byder på film og spil. Læs mere her.
 • F-16 simulator. En gamer er som regel utrolig vild med at prøve fiktive verdener af, som også er det, computerspil er bygget op omkring. Via en F-16-simulator er det muligt at opleve den følelse, det er at sidde i et ægte F-16 cockpit og styre et ægte F-16 fly. Man kan på en måde sige, at det er et helt specielt computerspil, som meget, meget få for lov at opleve. Prøv flere forskellige simulatorer her.
 • Kajakferie. Du kan også vælge at gå helt kontra på gamerens interesse, og i stedet give en gave, hvor naturen er i centrum, og hvor computerspil slet ikke er muligt at komme i nærheden af. En kajakferie i den svenske Skærgård er en ganske uforglemmelig oplevelse, hvor computerskærmen bliver skiftet ud med den ægte natur. Læs mere her.

Find endnu flere fede oplevelsesgaver lige her.

Nem gave til computernørd

En gamer er sædvanligvis også computernørd. Hvis du gerne vil finde en nem og forholdsvis billig gave til gameren, der også er en computernørd, er der selvfølgelig også mulighed for dette.

 • Retro-kontrol. Hvis computernørden er gammel nok til at huske tilbage til dengang for omkring 25 år siden, hvor spillemaskinerne for første gang kom på gaden, så er en retro spillekontroller en sjov gave, som vækker minderne til live. Kontrolleren kan via USB sættes til både en PC og en Mac, og så kan nutidens spil spilles via den gamle kontroller. Læs mere her.
 • Big Enter Key. Dette er en humoristisk gave, som består af en kæmpestor, blød enter key, som jo findes på alle tastaturer. Den sluttes nemt til computeren via USB og tåler masser af tæsk, hvis der tabes i et vigtigt computerspil, computerskærmen fryser fast, eller der sker andre irriterende ting, som kræver, at de indre aggressioner kommer ud. Læs mere her.
 • Skilt eller plakat. Et sjovt skilt eller en sjov plakat til at hænge på kontoret eller værelset, som fortæller, at her bor en rigtig nørd, kan også være en sjov og kærkommen gave. F.eks. et skilt, hvor der står ”Shhh… geniet arbejder”, ”100% nørd” eller lignende. Lav din egen plakat her.

Hvis du stadig ikke har fundet den helt rigtige gave til computernørden, så kan du også finde inspiration til gaven til ham her eller hende her.