Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til lærer eller lærerinde

Der kan være mange grunde til at give en lærer en gave. Det kan være børnenes klasselærer, der har fødselsdag, en lærer, der stopper, som børnene har været glade for.

Eller når børnene går videre i en højere klasse eller til en anden uddannelse og derfor skal sige farvel til deres lærer eller lærerinde gennem flere år.

Det kan også være en lærer, der har gjort en særlig indsats i forbindelse med skolekomedien, luciaoptoget eller noget helt tredje.

Grunden er ikke så vigtig, gaven er vigtigere. En gave til en lærer må gerne være noget, som har med lærerens fag at gøre, eller noget som har med dennes ekstra indsats at gøre.

Gavekurv til læreren

Selvfølgelig kan du altid give en gavekurv. En kurv fyldt med lækre sager – vin, juice, øl, chokolade, lakrids, olier, krydderier osv. Der er ingen tvivl om, at en gavekurv altid bringer glæde.

Hjemmelavede gaver

De hjemmegjorte gaver fra børnene vil tit være dem, der er hjemmelavede. En dvd til sanglæreren, hvor børnene har indsunget nogle af de sange, de har sunget i undervisningen. En gæstebog – eller en anden bog med blanke sider – hvor hvert barn kan skrive sin personlige hilsen til dansk- eller klasselæreren. Et hjemmelavet maleri sat i ramme til billedkunstlæreren. Hjemmebagte cupcakes pyntet af børnene til hjemmekundskabslæreren. En samling af tørrede, pressede blomster og planter sat i glas og ramme til natur- og tekniklæreren osv.

Oplevelsesgaver

Der er ingen tvivl om, at en hjemmelavet gave vil skabe lykke hos læreren, men det vil en oplevelsesgave også.

 • Læreren I samfundsfag og dansk: Guidet tur – det kan være i Københavns, Århus eller en anden storbys gader, i fængslet, på Christiania eller en guidet tur med en hjemløs. Mulighederne er mange.
 • Musiklæreren: En koncertoplevelse.
 • Billedkunstlæreren: Adgang til en kunstudstilling, et museum eller måske en dag med paint’n wine.
 • Idrætslæreren: Der findes rigtig mange oplevelser, hvor man kan få lov at bevæge sig – yoga, fægtning, klatrevægge, cykling, golf, bungyjump osv.
 • Læreren i hjemmekundskab: Noget med mad. Og der findes alt fra gourmetmiddage, til samvær og læring fra kendte kokke.
 • Natur- og tekniklæreren: Safaritur, fugletur eller lignende.
 • Generelt: En kulturel oplevelse – biograftur, teatertur, koncert, udstilling osv.

Find ideer til en hav af gode oplevelsesgaver her.

Gaver til pynt og praktisk brug

En oplevelsesgave er sjov, hyggelig, lærende osv., så længe den står på. Men der er ingen minder undtagen dem i hukommelsen, med mindre der bliver taget billeder, mens oplevelsen står på. Vil du give noget mere personligt og vedvarende, kan det være en gave, som minder læreren om klassen.

 • En pokal – der findes mange steder på nettet, du kan købe en pokal, som du kan få indgraveret tekst i. Få indgraveret et sætning, læreren brugte meget, et yndlingscitat eller ”Verdens bedste dansklærer” og så evt. alle elevernes navne. Læs mere her.
 • Whisky-, cognac-, likør- eller sherrykaraffel med et glas eller to, så læreren vil komme til at tænke på sin klasse, hver gang der nydes en afslappende drink. Find inspiration her.
 • Et klassebillede forstørret op til en plakat – det kan du få gjort på de fleste trykkerier landet over.
 • Fjällräven rygsæk – det er ikke længere kun pædagoger, der bærer en Fjällräven rygsæk på ryggen. Fjällräven er blevet in igen som et retro indslag i en urban beklædning.
 • En bog – enten en bog af en yndlingsforfatter eller en bog, der omhandler lærerens fagområde. Find inspiration her.