Gave til arkitekt

En arkitekt er ofte en kreativ person, med en større forkærlighed for æstetik, indretning og bygninger. Men hvad køber du i gave til en arkitekt? Måske står du i den situation, at du mangler at finde en gave til en, som lige er uddannet arkitekt eller som arbejder med faget. I så fald er du i trygge hænder – herunder vil du nemlig finde gode ideer til gaver, som arkitekten vil elske!

Arkitekter ser på strukturer, design og er selv i stand til at designe og planlægge bygninger og lede byggerier. Måske ved du ikke meget om arkitektur, men det betyder ikke, at du ikke kan give arkitekten en rigtig god gave – det handler bare om at tænke ud af boksen!

Æstetiske gaver til arkitekten

Hvis der er noget, som enhver arkitekt er vild med, er det æstetik! Alt hvad der er smukt og kunstnerisk at se på vil være en gave, som arkitekten vil sætte meget stor pris på. Det kan du bruge som inspiration, når du køber gave til en arkitekt.

 • Maleri – Hvis arkitekten du kender er kunstinteresseret, kan du kan gå på jagt efter et smukt maleri, som arkitekten kan have hængende på væggen og blive inspireret af hver dag. Motivet kan variere fra at være abstrakt, et naturbillede, en storby eller noget helt fjerde. Find inspiration her.
 • Møbler – Et nyt og flot møbel kan være sagen for arkitekten, som er meget interesseret i design. Find inspiration her.

Kreative gaver

Arkitekter er kreative sjæle med stor passion for specielt bygningsværker. Derfor kan en god gave til arkitekten være noget, som kan udfolde deres sprudlende kreativitet.

 • Gaver med et personligt præg - Giv arkitekten en personlig gave som kan stå på kontoret eller hænge på væggen i hjemmet. Det kan f.eks. være et krus med billede, gaver med gravering og lignende. Find inspiration her.
 • Tegneredskaber – Hvis arkitekten, du kender, er glad for at kreere og lave sine egne tegninger og planer over deres næste projekt, kan nogle gode redskaber komme i spil. Du kan give arkitekten det manglende grej i gave til at tage tegningerne til nye højder. Det vil uden tvivl være en gave, der vil blive sat meget stor pris på. Find inspiration her.
 • Gave til læsehesten – Hvis læsning er noget arkitekten bruger meget tid på, kan en god bog være den perfekte gave til ham eller hende. Hvis gaven skal gøre glæden længerevarende, kan et abonnement til nogle gode blade, som arkitekten er glad for at læse, være en god måde at gøre det på. Find inspiration her.
 • Modelfigurer – Er der nogle specielle bygningsværker som arkitekten er specielt fascineret af? I så fald kan du give personen en modelfigur af lige netop den bygning. Det er en gave, som er flot at have stående fremme i vægreolen eller i vindueskarmen. 

Den sikre gave

Hvis du ikke er helt tæt med arkitekten og måske ikke kender personen så godt, skal du ikke fortvivle. Du kan sagtens give arkitekten en rigtig god gave alligevel, som vil blive varmt modtaget.

 • Gavekurv – hvem kan ikke lide at blive forkælet med alt god til ganen? Gavekurven er en fantastisk gave, som ingen kan stå for, og som man glæder sig til at få ro til at smage på. Find ideer til gavekurve her.
 • Gavekort - Skal det både være nemt og brugbart, så kan du altid give et gavekort. Find inspiration til gode gavekort her.
 • Specialøl eller vin - Du kan finde mange gode specialøl eller ølgadgets der kunne blive en god gave. Er det ikke lige sagen, så kan du altid give en vingave.

Oplevelsesgaven

Gaven der opleves, er gaven, der huskes! Vær med til at give arkitekten en fantastisk oplevelse med på vejen ved at lade ham eller hende komme ud at opleve noget helt unikt.

 • Besøg i flotte bygninger – hvis man er interesseret i design, er det at få lov til at komme ud at se en smuk bygning helt tæt på noget helt specielt. Du kan give arkitekten mulighed for at besøge et historisk slot, et spændende fængsel eller et flot hus. Det skal nok bringe den indre nørd frem. Find inspiration her.
 • Storbyferie – For nærmest enhver arkitekt er den urbane, lækre storby noget af det mest interessante, de kan opleve. Lad dem mærke suset og energien fra en moderne storby, der byder på en metropolitansk charme, dejlig mad og et eventyr uden lige.

Find flere oplevelsesgaver her eller find yderligere inspiration til gaven til arkitekten i vores guides med gaver til mænd her og til kvinder her.