Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Adventsgaver

En perfekt december er fyldt med glæde, lys og hygge. Her er adventsgaver i mange familier en trofast følgesvend i julemåneden. Hver søndag venter en ny pakke og forventningens glæde i juletiden bliver dermed strakt ud over hele december.

Adventsgaver er derfor populære hos både børn og voksne og her på siden finder du masser af forslag til gode adventsgaver til voksne, børn, ham og hende. Lige fra de sjove til de romantiske.

Du finder dem alle sammen herunder.

Adventsgaver til voksne

Her finder du gode adventsgaver til voksne, på tværs af køn og relation. Leder du efter adventsgaver til ham eller hende, kan du scrolle en lille smule længere ned på siden. Her er gaverne delt op efter, hvem modtageren er.

Viser 5 ud af 5 resultater
Produkter til personlige pleje
Produkter til personlige pleje

Deodoranter, shampoo, parfume, hårkure, vitaminpiller, makeup, barbergrej, hårstyling - der nærmest ingen grænser for, hvilke typer produkter til personlig pleje, du kan finde hos Nicehair. Og det bedste ved det hele? Alle kan bruge én af delene!

Pris fra: 19.00 DKK.
Oplevelsesgavekort
Oplevelsesgavekort

Som voksen mangler man sjældent noget - men man kan altid bruge nye oplevelser. Måske er der nogle gode adventsgaver at finde hos TrueStory.dk?

Pris fra: 100.00 DKK.
Ting til hjemmet
Ting til hjemmet

Der findes masser af fine pyntegenstande - eller brugsgenstande - som kan bruges til adventsgaver. Måske noget til køkkenet? Noget flot til stuen? Du ved med garanti, om der er noget modtageren mangler eller ønsker sig.

Pris fra: 77.00 DKK.
Bøger
Bøger

Bøger er altid gode adventsgaver, hvis modtageren holder af at læse. Uanset om vedkommende elsker en god roman, en spændingsfyldt thriller eller har en hobby som en god, spændende DYI-bog kan bakke op om.

Pris fra: 49.00 DKK.
Gadgets
Gadgets

Der findes både sjove, praktiske og anvendelige gadgets på markedet og der er masser af muligheder for at finde anderledes adventsgaver til voksne hos Coolstuff.dk. Det særligt gode ved gadgetgaver er, at de altid overrasker!

Pris fra: 49.00 DKK.

Adventsgaver til ham

Viser 11 ud af 11 resultater
Bøger
Bøger

Skal der ligge en ny bog i hans adventsgave? Så er der masser af muligheder - uanset om han er til krimier, biografier eller fagbøger. Ofte er der gode priser på ældre titler. Måske kan du finde en god gave hos Gucca.dk?

Pris fra: 19.00 DKK.
Produkter til badeværelset
Produkter til badeværelset

Alle kan bruge produkter til badeværelset - shampoo, deodorant, parfume, hårstyling, ansigtscreme eller barbergrej. Hvis du kender hans yndlingsmærker er du desuden allerede godt på vej til en velkøbt adventsgave.

Pris fra: 29.00 DKK.
En personlig gave
En personlig gave

Personlige gaver er altid hyggelige og derfor også gode adventsgaver. Der findes masser af forskellige muligheder. Se dem alle sammen her.

Pris fra: 55.00 DKK.
Tøj
Tøj

Alle har brug for tøj og særligt de klassiske basisstyles kræver af og til udskiftning under alle omstændigheder. Derfor er t-shirts, underbukser, sokker og slips også gode adventsgaver.

Pris fra: 100.00 DKK.
Barbergrej
Barbergrej

Barbergrej er uundværligt for de fleste mænd og med nogle lækre redskaber, bliver det daglige arbejde både nemmere og sjovere. Adventsgaver i denne afdeling er også gode til at få afprøvet nogle nye mærker indenfor barbering, i stedet for det han plejer at bruge.

Pris fra: 59.00 DKK.
Brætspil
Brætspil

Der er noget særligt hyggeligt over et klassisk brætspil - og hvis der er noget december er leveringsdygtig i, så er det netop hygge. Derfor er brætspil også gode adventsgaver og de behøver ikke være dyre.

Pris fra: 50.00 DKK.
Nøglering
Nøglering

En nøglering der kan mere end bare holde styr på nøglerne er en oplagt idé til adventsgaven. Der findes både nøgleringe med LED-lys, laserlys som kan bruges ved foredrag og andre smarte funktioner som USB-lagring og GPS-tracker. 

Pris fra: 49.00 DKK.
Multiværktøj til pungen
Multiværktøj til pungen

Her er i sandhed tale om en gave, han ikke anede han ønskede sig. Med dette smarte multiværktøj, der kan være i pungen, har han altid et praktisk tool ved hånden. Multiværktøjet kan både fungere som skruetrækker, kniv, oplukker, lineal og svensknøgle. 

Pris fra: 49.00 DKK.
Weber udstyr
Weber udstyr

Er grill den store interesse? Så har han måske en Weber stående på terrassen eller altanen - og udstyr til sådan én kan man altid bruge. Måske kan du finde en god adventsgave i Webers sortiment?

Pris fra: 59.00 DKK.
Biograftur
Biograftur

En biograftur er noget de fleste kan bruge - og så har du jo også selv en undskyldning for at tage med. I hvert fald hvis du forærer ham et gavekort til biografen i adventsgave og selv køber en supplerende billet. Du kan også give ham to billetter og håbe, han inviterer dig med!

Pris fra: 75.00 DKK.
Gadgets
Gadgets

Hvis du leder efter sjove adventsgaver, så er gadgets svaret! Her er dog også masser af praktiske gaveidéer - alt sammen til priser, hvor alle kan være med.

Pris fra: 49.00 DKK.

Adventsgaver til hende

Viser 8 ud af 8 resultater
Nicolas Vahé
Nicolas Vahé

Nicolas Vahé er noget af det mest populære du kan finde, når det kommer til smagsoplevelser i køkkenet - og så pynter emballagen også noget så fint. Her kan du derfor finde en adventsgave til hende som kan lidt af det hele.

Pris fra: 49.00 DKK.
Bøger
Bøger

Er hun en læsehest? Så er bøger med garanti gode adventsgaver - og der er masser af titler at vælge imellem. Uanset om hun er til virkelige historier, spændende romaner eller nervepirrende krimier. Det kan også være hun er en ivrig bager eller vild med havearbejde og kan bruge en ny bog om sin hobby?

Pris fra: 19.00 DKK.
Ting til hjemmet
Ting til hjemmet

Med gaver i alle prisklasser er ting til hjemmet gode adventsgaver. Der er med garanti noget pænt til indretningen eller noget praktisk til køkkenet, hun kan bruge - eller står og mangler.

Pris fra: 19.00 DKK.
Personlige gaver
Personlige gaver

Det er dejligt med noget, som ingen andre har. Derfor er en personlig gave til advent et både kærligt og hyggeligt valg. Du kan finde alt fra praktiske gaver med indgravering til smukke fotogaver.

Pris fra: 55.00 DKK.
Hårpleje
Hårpleje

Det er dejligt med lækkert hår, der er nemt at sætte. Det ved alle kvinder, og nu ved du det også! Måske har hun allerede nogle favoritprodukter, der trænger til en genopfyldning. Ellers er en hårmaske eller en lækker balsam altid oplagt.

Pris fra: 50.00 DKK.
Biograftur
Biograftur

Det er skønt med en tur i biografen og derfor er en biografbillet en oplagt adventsgave til hende. Du kan eventuelt kombinere den med et gavekort til bland-selv-slik søndagen efter.

Pris fra: 75.00 DKK.
Parfume og deodorant
Parfume og deodorant

Parfume er en sikker vinder, når det kommer til adventsgaver. Det er naturligvis ikke verdens billigste adventsgave, men den vil med garanti vække begejstring. Måske kan du også finde et godt tilbud? Eller  købe en deodorant eller en bodylotion, som matcher hendes yndlingsduft. 

Pris fra: 29.00 DKK.
Gadgets
Gadgets

Gadgets er altid sjove adventsgaver og der er masser af fine sager - også til hende. Måske kan du overraske hende med en ting, hun slet ikke anede fandtes?

Pris fra: 49.00 DKK.

Adventsgaver til børn

Viser 9 ud af 9 resultater
Legetøj
Legetøj

Legetøj er naturligvis oplagt og derfor står det også øverst på listen over adventsgaver til børn. Vil du spare tid, kan du endda finde gaverne online - også til gode, lave priser.

Pris fra: 69.00 DKK.
Julekalender med legetøj
Julekalender med legetøj

Hvis første søndag i advent falder i november, kan du lade den første adventsgave bestå af en julekalender med 24 mindre stykker legetøj. Der er alt fra Playmobil og Lego til Schleich og alle de kendte dyr og figurer fra tv.

Pris fra: 139.00 DKK.
Bamser
Bamser

Bamser og tøjdyr er søde og sjove - og så er de dejligt bløde at putte med. De kan også indgå i rollelege eller pynte fint på værelset. Måske kan du finde nogle bløde adventsgaver?

Pris fra: 89.00 DKK.
Gadgets
Gadgets

Gadgets er fremragende adventsgaver til børn. De fås i øvrigt i alle prisklasser og til børn i alle aldre - og mange af gaverne kan bruges af hele familien.

Pris fra: 49.00 DKK.
Bøger
Bøger

Små bøger, der passer til barnets alder, er fantastiske adventsgaver. Er barnet lille er billedbøger ideelle og hvis barnet er lidt større, så er en god letlæse-bog god. Du kan også finde bøger om de emner, barnet interesserer sig for: Fodbold, heste, biler eller et idol.

Pris fra: 19.00 DKK.
Biograftur
Biograftur

Der er næsten altid en hyggelig julefilm i biograferne i december - og er dit barn gammelt nok til en biograftur, er en billet med popcorn inkluderet den perfekte adventsgave. Så får I også noget kvalitetstid sammen.

Pris fra: 75.00 DKK.
Puslespil
Puslespil

Skal adventsgaven være udfordrende og sjov på én gang? Så køb et puslespil. Der findes både helt små knoppuslespil til de yngste og store æsker med masser af brikker til de rutinerede puslespilslæggere. DU kan også få sjove 3D puslespil til børn i alle aldre.

Pris fra: 49.00 DKK.
Ting til værelset
Ting til værelset

Når børnene bliver lidt større, elsker de som regel at få lidt nyt pynt til børneværelset. Det kan være opbevaringsæsker, krukker, plakater eller wallstickers. Pyntepuder, tæpper og billeder i rammer er også dejlige adventsgaver til værelset.

Pris fra: 69.00 DKK.
Pakkekalender.dk
Pakkekalender.dk

På Pakkekalender.dk kan du finde et stort udvalg af adventsgaver til både drenge og piger. Vil du hellere sadle om til en pakkekalender, er dette også stedet at gøre dét. Her kan du nemlig få en færdig pakkekalender med 24 forskellige gaver - til en rigtig god pris.

Pris fra: 399.00 DKK.

Færdig adventskalender

Med en færdig adventskalender gør du arbejdet med at finde gaver meget nemmere. De fleste steder kan du dog udelukkende finde færdige pakkekalendere med 24 gaver. Det skal du dog ikke lade dig afskrække af - måske er det endda en billigere løsning end 4 forskellige gaver?

Viser 2 ud af 2 resultater
Pakkekalender.dk
Pakkekalender.dk

På Pakkekalender.dk kan du finde et væld af adventsgaver, men også en færdig pakkekalender til både voksne og børn i alle aldre. Så kan du nemt få 24 færdigpakkede gaver leveret direkte hjem. Klar til decembers forventningsfulde hygge.

Pris fra: 399.00 DKK.
Nemmegaver.dk
Nemmegaver.dk

Hos Nemmegaver.dk kan du også finde en færdig adventskalender til både ham, hende, børn og voksne. Der er masser af variation i pakkerne og noget for enhver.

Pris fra: 399.00 DKK.

Sjove adventsgaver

Her finder du sjove adventsgaver til voksne - og nogle lidt frække til dig, der leder efter en advenstgave til kæresten, manden eller konen.

Viser 3 ud af 3 resultater
Sjove og uundværlige gadgets
Sjove og uundværlige gadgets

Sjove adventsgaver gør det hele lidt mere festligt. Og så er der med garanti også masser af gavemuligheder, som du slet ikke havde tænkt på fandtes. Hvad med et minikøleslab, en automatisk sovsepisker, smarte køkkenredskaber eller en solcelleoplader til mobiltelefoner udformet som en solsikke?

Der er masser af sjove gaver hos Coolstuff.dk!

Pris fra: 49.00 DKK.
Fjernstyret legetøj og sjove gadgets
Fjernstyret legetøj og sjove gadgets

Til de store legebørn, er der masser af fjernstyret legetøj og et væld af anderledes og sjove adventsgaver hos Netcentret.dk. Hvad med en fjernstyret minidrone til under 100 kroner? Spionudstyr? Sjove glas?

Der er masser af muligheder!

Pris fra: 29.00 DKK.
Frække adventsgaver
Frække adventsgaver

De fleste par har behov for romantik og intimitet og her kan frække adventsgaver være både sjove og romantiske, hvis du kender modtageren godt. 

Hos Sinful.dk finder du både sjove adventsgaver til par og de mere frække af slagsen.

Pris fra: 49.00 DKK.

Traditionen med adventsgaver

Årsagen til, at vi overhovedet giver hinanden adventsgaver skal findes i baggrunden for julens fejring. Advent betyder direkte oversat "Herrens komme" - og i en kristen forstand fejres jul netop som en markering af Jesu fødsel.

De 4 adventssøndage frem til juleaften er således en ventetid frem mod kulminationen på selve juleaften, hvor fødslen af Jesus i den kristne tradition fejres med gaver.

Selve skikken med at give hinanden julegaver er meget gammel og kigger man i Det Nye Testamente, havde de 3 vise mænd også gaver med til den nyfødte Jesus. Gaver i juletiden er således ikke noget nyt.

På et tidspunkt i slutningen af 1800-tallet startede skikken med at give børnene adventsgaver så småt og blev efterhånden så udbredt, at det til sidst blev en tradition.

Adventsgaverne skulle gøre juletiden endnu mere glædelig og børnene endnu mere forventningsfulde. På den måde fungerer adventsgaver som en slags nedtælling til juleaften. Nøjagtigt som adventssøndagene i sig selv traditionelt også er det.

I dag er adventsgaver dog ikke forbeholdt børnene og mange giver også deres kæreste, veninde, mor, far eller svigerforældre adventsgaver. På den måde bliver julen så hyggelig og forventningsfuld som overhovedet muligt for alle i familien.

Adventsgave - eller en daglig gave?

Vandene er delte i de danske familier. Nogen forærer hinanden adventsgaver hver søndag i advent. Andre giver børnene gaver både lørdag og søndag - og så er der dem, der lægger en gave i børnenes julesok dagligt frem til juleaften.

For de flestes vedkommende er budgettet til adventsgaver eller kalendergaver nogenlunde det samme.

Ved at give adventsgaver fremfor en daglig gave, får man således råd til nogle lidt større og mere værdifulde gaver. Budgettet skal nemlig i dette tilfælde kun fordeles ud på 4 gaver, fremfor 24 gaver.

Det gør det i øvrigt også nemmere at finde gaver, især til de voksne. For børnenes vedkommende er det ikke nødvendigvis altid svært at finde en masse småting til julesokken. Det kan dog være svært, når det kommer til de voksne. Særligt hvis gaven også skal være brugbar.

Adventsgaver er også populære til større børn, som godt kan forstå, at der ikke er gaver i sokken hver dag og som samtidig sætter pris på en lidt større ting, fremfor et viskelæder eller en samlefigur på daglig basis.