Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til gudbarn

Har du fået den store ære, det er at blive valgt som fadder eller gudmor? At give gave til sit gudbarn kræver en ekstra indsats. Gaven skal betyde noget særligt, og den må gerne minde barnet om sin gudmor eller fadder resten af livet.

At blive valgt som fadder eller gudmor betyder, at barnets forældre ønsker, at barnet og du får et tæt og godt forhold gennem hele livet. Det er derfor vigtigt at vise sin taknemmelighed over for forældrene og engagement over for barnet. En gave til sit gudbarn bør derfor være noget helt særligt. Læs med i denne artikel og få inspiration til at vælge den helt rigtige gave.

En unik gave til gudbarnet

Det største krav der er til gaven til gudbarnet er, at den skal være unik. Det går ikke, at der pludselig ligger to ens gaver på gavebordet, og den ene så er fra gudmoderen eller fadderen. Gaven til dit gudbarn skal skille sig ud, og den skal udstråle, at den er udvalgt helt specielt til barnet.

Men det kan selvsagt være en svær opgave, da barnet jo er næsten nyfødt, når det døbes, og du måske endnu ikke har lært det at kende. En ting du kan gøre, er derfor at være kreativ. Du kan skrive et digt eller et brev til barnet om, hvor meget du glæder dig til at lære ham eller hende at kende. Du kan opremse alle de ting, I to skal lave sammen, og du kan f.eks. også få fremkaldt et billede af jer to, og sætte det i en fin ramme.

Find flere ideer til fotogaver lige her.

Tre bud på gaver til dit gudbarn

Sammen med den personlige del af gaven kan du f.eks. give noget legetøj, som barnet vil blive super glad for. Herunder ses tre bud på gode gaver at give:

  • Løbecykel. En løbecykel er en gave til fremtiden. Den er et kæmpe hit hos børn, som elsker at drøne afsted. Vil du gøre ekstra meget ud af det, kan du få lavet et klistermærke med barnets navn og sætte på cyklen. Find inspiration her.
  • Sansegynge. En sansegynge er noget, barnet kan bruge, fra det er helt lille. Det stimulerer barnets leg og læring, og alle forældre er også super glade for gyngen, da den er rigtig god til at aflaste dem lidt ind i mellem. Find inspiration her.
  • Bamser. Bamser er bløde og søde, og alle børn elsker dem. Du kan vælge en bamse og finde noget tøj til den eller selv strikke eller sy, hvis du har de evner. Du kan også sy barnets navn på bamsen for at personliggøre den. Find inspiration her

 Find flere ideer til babygaver her eller gaver til større børn her, hvis du ønsker at tænke mere langsigtet.

Den langsigtede gaveide

Den nyfødte forstår jo næppe ret meget de første par år og vil uden tvivl også modtage barselsgaver, fødselsdagsgaver og lignende mange andre steder fra de første år. 

Derfor kan det være en god ide at give penge som gave. Det kan f.eks. være et engangsbeløb som forældrene sætter ind på en konto eller et fast beløb du overfører en gang om måneden eller årligt.

Ønsker du at give en mere kreativ pengegave, så find inspiration her.