Gave til nabo

Naboer er nogle du kan komme til at bo ved siden af længe og derfor helst skal komme godt ud af det med. Hvorfor så ikke gøre et godt førstehåndsindtryk ved at give dem en gave? Du vil nedenfor finde en masse gode forslag til den perfekte gave, som du kan give til din nye nabo, men også den ”gamle”, hvis noget skal fejres.

Hvis I endnu ikke kender hinanden så godt, er det lidt sværere at give personlige gaver. Du kunne i stedet gå efter at finde gaver, som er mere universale, men som stadig kan være super gode. Hvem ved, måske bliver de så glade for gaven, at de inviterer på kaffe, hvis ikke det allerede er grunden til, at du er på gavejagt.

Gaver til de unge naboer

Det er måske den første gang, de flytter for sig selv, og de er spændte og nervøse på samme tid. Giv dem derfor en gave, der kan blive et minde for dem, om da de flyttede hjemmefra.

  • Pyntegenstand – Giv naboen en smuk buket blomster i en flot og trendy vase til vindueskarmen. Blomsterne visner, men vasen kan minde dem om deres første indflytning. Find flere pynteting her.
  • Krus – Man forbinder tit krus med hygge. Derfor kan du give dine nye naboer nogle flotte krus, som de kan bruge til deres morgenkaffe – det er en anderledes, men god gave til enhver nabo. Find flotte krus her.
  • Chokolade –  At blive mødt med chokolade er den ultimative velkomst! Giv dine nye naboer en æske med god chokolade eller andre søde lækkerier i gave, og I vil blive venner med det samme! Find gode chokoladegaver her.

Gaver til nabofamilien

Vil du gøre et godt indtryk på nabofamilien inde ved siden af? Du kan bryde isen ved at give dem en dejlig velkomstgave, som også børnene i familien vil kunne lide. En god gave til naboen behøver ikke være særlig stor, men noget som virkelig får nabofamilien til at føle sig velset.

  • Gavekurv – du kan samle en mindre gaveæske til naboen med alle former for lækkerier. Du kan også købe en færdigpakket gaveæske til dem, hvis du er lidt usikker på, hvad du skal tage med i den. Lige meget hvad kan du være sikker på, at du bliver inviteret ind igen en anden gang. Find gavekurve her.
  • Johan Bülow lakrids – Mange danskere er vilde med lakrids – især hvis det er den gode af slagsen. Så mon ikke naboen også er?! Find det her.
  • Kaffe – En god kaffe er noget de fleste drikker eller serverer indimellem. Møder du din nabo med en god pose kaffe i hånden, er der gode chancer for, at det noget, de kan bruge. Find inspiration her.

De klassiske nabogaver

Hvis du ikke synes, at ovenstående gaver passer til dine naboer, kan du give dem blomster eller en god flaske vin. Det er nogle enkelte gaver, der er ufejlbarlige, men ikke desto mindre vil de med det samme få dine naboer til at føle, at du er en god nabo.

  • Vin – Der er ikke mange ting, der siger ’velkommen’ eller ’tak fordi I er mine naboer’ som en god flaske hvid- eller rødvin. Vin er en klassisk gave, som du aldrig kan gå helt galt med. Pak den flot ind, og så har du den perfekte gave til dine nye – eller ”gamle” naboer! Find gode vingaver her.
  • Blomster – En plante til haven, altanen eller vindueskarmen, vil altid være et hit. Det er en meget universel gave, som du kan give til enhver nabo. Find blomstergaver her.

Vil du gøre gaven personlig kan du bringe dine naboer en hjemmelavet kage, som I kan spise sammen til kaffe. Du kan også altid invitere dine naboer hjem til middag, når de har fået nogle dage til at falde til. Så lærer du hurtigt dine nye naboer at kende!

Hvis dine naboer er et par, så kan du finde inspiration til gaver til par lige her.