Gave til oldemor eller oldefar

Det er sjældent at ældre mennesker mangler noget og ganske ofte kan man også blive mødt af den charmerende holdning, at de slet ikke synes, de skal have noget.

Imidlertid vil de fleste gerne forkæle deres oldeforældre med enten en gave til oldemor eller oldefar, som både vækker glæde og begejstring. Især i forbindelse med jul og fødselsdag, men måske også blot som en slags ekstra påskønnelse af, at de altid har været i dit liv - og forhåbentlig kommer til at være det mange år endnu.

I denne artikel præsenterer vi dig for gode gaver til din oldefar eller oldemor - og måske endda dem begge, hvis du er så heldig at have dobbelt op på glæden ved oldeforældre.

Gode gaver til oldemor eller oldefar

Find gode gaver til oldemor eller oldefar i udvalget herunder.

Vis / Skjul filtre
Viser 10 ud af 10 resultater
Oplevelser
Oplevelser

Dine oldeforældre har sikkert masser af oplevelser til gode, selvom de er ældre end dig og har levet længere. 

Du kan derfor sagtens invitere din oldemor eller oldefar på enten udflugt eller ud at prøve noget nyt. Mange oplevelser stiller heller ikke store krav til helbredet, så der er masser af muligheder.

Du kan også selv tage med! Så kan I sammen skabe endnu flere gode mindre. 

Pris fra: 149.00 DKK.
Hjælpemidler
Hjælpemidler

Måske begynder den høje alder at sætte sine spor - og der kan være langt ned på gulvet, når man taber noget eller svært at åbne et glas syltede agurker. 

Der findes dog en lang række praktiske hjælpemidler til dagligdagen, som kan gøre det hele en smule nemmere for familiens oldemor eller oldefar. 

Disse hjælpemidler er fremragende gaveidéer til dine oldeforældre.

Pris fra: 99.00 DKK.
Bukser med bevægelsesfrihed til oldemor
Bukser med bevægelsesfrihed til oldemor

Når evnen til at bevæge sig langsomt nedsættes jo ældre man bliver, så er det rart hvis tøjet er til at bevæge sig i og ikke strammer ubehagelige steder. 

Derfor er bukser fra Brandtext en rigtig god gave til din oldemor, da de har elastik i linningen og derfor er behagelige at have på. Samtidig kan de bruges til enhver andledning.

Pris fra: 199.00 DKK.
Strikkepinde- eller hæklesæt
Strikkepinde- eller hæklesæt

Mange oldemødre (og måske oldefædre) elsker at strikke og hækle. De har dermed noget at bruge tiden på og kan samtidig glæde familien med hjemmestrikkede og hæklede kreationer.

Når man strikker eller hækler skal der dog af og til nye pinde og garnnøgler til - så hvorfor ikke forkæle din oldemor eller oldefar med noget, de alligevel havde planer om at købe selv? Men nu slipper for at bruge penge på?

Pris fra: 99.00 DKK.
Blomster
Blomster

Hvilken oldemor elsker ikke blomster? En buket eller en sammenplantning vækker altid glæde - og nye blomster er ofte ikke noget, som ældre køber selv.

Er dine oldeforældre stadig aktive i haven, kan nye haveplanter også være en rigtig god gaveidé. Det samme kan en beplantet krukke til fordøren, hvis din oldemor eller oldefar bor i en lejlighed.

Pris fra: 120.00 DKK.
Fotobog eller fotokalender
Fotobog eller fotokalender

Man kan aldrig få minder nok og for en oldemor eller oldefar som ikke ser sin familie hver dag, er en fotogave en sød og varm gaveidé.

Her kan familiens oldeforældre således dagligt nyde billeder af deres oldebørn på en fotokalender eller se endnu flere, hvis de får en fotobog at bladre i. På den måde kan de også fortælle om familiens yngste stoltheder, når de har besøg.

Andre gode fotogaver kunne være fotokrus eller et fælles familiefoto på lærred.

Pris fra: 99.00 DKK.
Ældrevenlig mobiltelefon
Ældrevenlig mobiltelefon

Langt de fleste ejer i dag en mobiltelefon. Det gælder også den ældste generation. Det kan dog være svært at se tallene på et lille display eller ramme de små taster på en traditionel tradition. 

En særlig ældrevenlig mobiltelefon kan derfor være en god gaveidé, når der skal pakkes overraskelser ind til oldeforældrene.

Pris fra: 649.00 DKK.
En ny yndlingsbog
En ny yndlingsbog

Hvis din oldemor eller oldefar nyder at læse bøger, kan du med garanti finde en god gave i denne afdeling.

Især biografier omkring kendte personligheder eller kongelige i deres egen alder plejer at vække glæde. Det kan også være dine oldeforældre har en særlig interesse? Så kan en boggave med afsæt heri være oplagt.

Pris fra: 49.00 DKK.
Gavekurv
Gavekurv

En gavekurv som er fyldt med alt det lækre, som din oldemor eller oldefar elsker, går du aldrig galt i byen med. Du kan fylde den med chokolade og lakrids, portvin eller kaffe: Det er dine oldeforældres smag, der bestemmer indholdet.

Du kan også lægge ekstra forkælelse i form at yndlingsmagasinet eller et skrabelod med i kurven. Er du stadig lidt idéforladt, kan du også vælge en færdig gavekurv med øl, vin, chokolade og mange andre lækkerier.

Pris fra: 299.00 DKK.
En personlig chokoladehilsen
En personlig chokoladehilsen

Det er muligt dine oldeforældre slet ikke nænner at spise denne gave - men det er alligevel en sød tanke at forære dem en personlig hilsen skrevet i lækker, belgisk chokolade.

Pris fra: 119.00 DKK.

Dine oldeforældre er vokset op i en anden tid

I dag er det meget normalt at ønske sig nye ting til hjemmet, selvom de gamle ikke fejler noget og stadig virker. Vi kan også finde på at købe nye sko, selvom vi ikke mangler - eller bruge penge på oplevelser, rejser eller restaurantbesøg.

Det står som regel i ret skærende kontrast til den måde vores oldeforældre er vokset op på og har levet gennem flere årtier. I dag er tiderne anderledes - men da oldemor eller oldefar var ung, måtte man som regel arbejde sig hårdt til tingene og spare op. Nogle ting måtte man helt undvære eller reparere igen og igen, før man anskaffede sig nyt.

De fleste, der har købt gaver til oldeforældre er da sikkert også blevet mødt med særlig overraskelse over gavens indhold og at de i det hele taget skulle have noget. "Vi mangler jo ingenting" er en meget hyppig og yderst charmerende kommentar fra den ældste generation.

Når du skal finde en gave til enten en heldig oldemor eller oldefar, kan det være en god ting at tænke lidt på ovenstående generationsforskelle. Det er nemlig i disse, du finder de bedste gaveidéer: Dem som dine oldeforældre slet ikke havde tænkt på - eller selv kunne finde på at bruge penge på.

Gode gaver til oldemor og oldefar

Oplevelsesgaver

Mange ældre kommer ikke så ofte ud og får nye oplevelser. Måske har de ikke engang mulighed for selv at køre ud i det blå. Oplevelsesgaver er derfor oplagte.

Måske har din oldemor eller oldefar et særligt forhold til et lokalt sted, I sammen kunne besøge - eller også haft en drøm om at prøve noget specifikt. Så længe du skeler til dine oldeforældres helbred og udelukkende vælger en oplevelse, de kan holde til, vil din gave helt sikkert blive værdsat.

Teknologiske hjælpemidler

Mange ældre er for længst blevet overhalet af teknologien og det er derfor heller ikke noget, de nødvendigvis går så meget op i. Der findes dog masser af godt elektronik til ældre, som enten kan fungere som hjælpemidler eller slet og ret udfylde en funktion i hverdagen.

Eksempelvis en telefon eller tablet særligt henvendt til ældre, fjernbetjeninger med store og tydelige taster eller noget så simpelt som en el-kedel eller mikrobølgeovn. Begge de sidstnævnte er naturligvis hverken revolutionerende eller nye på markedet - men overraskende mange ældre ejer ingen af delene.

Underholdning

Hvis kroppen er ved at være en smule øm og energien knapt så høj som i gamle dage, foregår mange timer i hjemmet. Dagene kan dog blive lange, hvis ikke der er noget at tage sig til. Især fordi mange oldeforældre er vokset op med at være flittige livet igennem.

En god gave til din oldemor eller oldefar kan derfor være ting, de kan nyde at bruge deres tid på. Bøger, blade, kryds-og-tværs, strikketøj, puslespil eller andre mindre hobbyprojekter.

Hjemmelavede og personlige gaver fra oldebørnene

Hjemmelavede eller personlige gaver til jeres families oldeforældre er altid et hit. Især når det er deres oldebørn, der er de glade givere.

Særligt til ældre der ikke synes, de mangler noget, kan en personlig gave til oldemor eller oldefar bringe smilet frem og få hjertet til at smelte. Et maleri, en perleplade eller en lerfigur kan man nemlig altid finde plads til, uanset hvor gammel man er!

Ideer til kreative gaver fra oldebørn til deres oldemor og oldefar kunne være:

  • Tegninger eller malerier lavet af oldebørnene selv
  • Magneter til køleskabet 
  • Bogmærker
  • Bordskånere
  • Kaffekrus der er malet med særlige tuscher der kan tåle opvask
  • Nøgleringe 
  • Perlearmbånd og halskæder
  • En fotokalender

Mangler du værktøj, karton, tegneredskaber eller andre hobbyartikler til jeres kreative gaver, så find dem her.

Der findes også masser af personlige gaver som egner sig godt til oldeforældre. Eksempelvis håndklæder med broderi eller krus med billeder af alle oldebørn.