Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Mors dags gaver og ideer til mors dag

Mor er den bedste i verden. Sådan er det bare. Punktum. Og er der én dag på året, hvor du bør minde hende om det, så er det på mors dag. Mangler du inspiration til en god mors dags gave eller gode ideer til mors dag, så kan du måske finde hjælp i dette indlæg.

Vi starter lige med en indholdsfortegnelse, hvis du skulle få lyst til at springe nogle afsnit over, så kan du klikke på en af nedenstående overskrifter, for at springe direkte til det afsnit du er mest interesseret i:

Hvornår er det mors dag?

Det er mors dag den anden søndag i maj, hvilket betyder at det i 2024 er mors dag søndag den 12 maj.

Mors dag stammer, som så meget andet, fra USA. Dagen startede i 1872 og var oprindeligt også en dag for fred. Læs mere om historien bag mors dag på WikiPedia.

Husk også fars dag d. 5 juni.

6 grunde til at du skal give din mor en mors dag gave

Er du typen der ikke går ret meget op i mærkedage, så giver vi dig her nogle grunde til hvornår du ikke må undervurdere mors dag. Der er mange grunde til at huske mors dag og give hende en gave på dagen.

Derfor skal du give din mor en mors dag gave:

 1. Hun er din mor. Uden hende ville du slet ikke være til! Påskøn hende for alt det slæb hun har udført for dig igennem dit liv. Mors dag er perfekt til formålet.
 2. Hun bliver glad for opmærksomheden fra sine børn uanset hvor gamle de er.
 3. På mors dag kan du risikere at hun bliver skuffet og måske endda ked af det hvis du glemmer en mors dag gave.
 4. Denne dag er oplagt til en uformelt og hyggeligt besøg hos dine forældre, hvor du har en gave med til din mor. Bor du langt væk, så giv hende et opkald i stedet.
 5. Mødre er mere tilbøjelige til at hjælpe dig, hvis du hjælper hende, og hvis du husker mors dag!
 6. Det kræver ikke den store indsats at finde en gave til din mor på mors dag. Hvis alt andet glipper, så bør du i det mindste sende en buket blomster til hende.

Efter ovenstående punkter er der ingen gyldige undskyldninger tilbage. Find ideer til en god mors dag gave i de næste afsnit.

Ideer til mors dag

Ønsker du at lave noget sammen med din mor på mors dag, så kan du her få nogle ideer til mors dag. Der er masser af aktiviteter og oplevelser der er værd at undersøge. Er i flere søskende der ønsker af fejre jeres mor på “hendes dag”, så er der også en lang række aktiviteter der kan være en god ide.

Det er mit indtryk at en mor også nyder at være sammen med sine børn på denne dag. Det er også en god mulighed for mor og barn/børn at få noget alene tid sammen. Hvis i er flere søskende kan i vælge alle at lave noget sammen, eller at dele jer op, sådan så i hver har en alene dag med jeres mor. Det behøver jo ikke nødvendigvis foregå på selve datoen.

Herunder får du nogle forslag til ideer til mors dag:

 • Lav dejlig mad til din mor: En mor har tit mange pligter, så det vil sikkert glæde hende hvis hun ikke skal lave aftensmad på selve dagen, men bare kan sætte sig til bords til et lækkert måltid forberedt af sine børn – helt uden hun skal røre en finger.
 • Gør nogle af hendes pligter for hende: Du kan også vælge at orde vasketøj, smøre madpakker, gøre hele hytten ren eller ordne nogle af hendes pligter, så hun (for en gangs skyld) har mulighed for at slappe af en aften for sig selv.
 • Inviter hende ud at spise: Du kan også vælge at invitere din mor ud at spise. Evt. på en cafe til en lækker brunch eller aftensmad. Du kan både nøjes med at invitere din mor ud, eller du kan også tage alle medlemmer af husstanden med, sådan så i alle får en hyggelig aften ude i anledningen af mors dag. Måske kunne denne luksus brunch være en mulighed.
 • Inviter hende en tur i biografen: Du kan også give hende en tur i biografen og se en film som du tror hun kan lide. Her kan du også nøjes med at give en billet til hende selv og en mere (dig eller far), hvis du ikke synes at du har råd til at give billetter til alle i familien.
 • Inviter hende til massage eller wellness: Du kan også forkæle din mor med en gang massage – måske endda professionelt udført. Se en række muligheder lige her. Du kan også give hende et gavekort til massage eller andre oplevelser på dette site.

9 populære oplevelsesgaver din mor aldrig glemmer!

Oplevelsesgaver er populære som aldrig før. De er nemme at give og skaber stor glæde hos modtageren. Unikke og spændende oplevelser er noget alle mennesker kan bruge og ser frem til.

Vil du gerne give din mor oplevelser som mors dags gave, så kan du finde nogle gode forslag herunder som især er populære for kvinder.

 • Dinner in the dark: Denne oplevelse er SÅ unik og spændende at det vil være et oplagt bud på en god mors dags gave. Nyd en 3 retters menu i total mørke! Læs mere her.
 • Bridgewalking: Hvis din mor ikke lider af højdeskræk så er en tur på gåben hen over Lillebæltsbroen i 60 meters højde en uforglemmelig, interessant og utrolig smuk oplevelse. Læs mere her.
 • Smageoplevelser: Hvis din mor elsker gode sager til ganen, så findes der mange interessante oplevelser hvor du kan lære om - og smage - f.eks. kaffe, te, chokolade, vin, øl og meget mere. Læs mere her.
 • Kurser: Synes du at din mor trænger til at lære nyt og prøve kræfter med nye oplevelser og indtryk, så kan du sende hende på kursus. Der findes mange spændende kurser. Bl.a. flødebollekursus, madkurser, chokoladekursus, fotokursus, bageskole, og meget mere. Find flere her.
 • Ballonflyvning: Det er en fantastisk oplevelse af flyve i en luftballon. Tror du at det kan være noget for din mor, så overvej denne gave. Læs mere her.
 • Helikoptertur: Tror du at din mor vil elske at se det hele lidt fra oven fra en helikopter, så overvej denne gave, som altid er populær. Læs mere her.
 • Klatring: Klatring er en sjov og udfordrende måde at røre sig på. Der findes flere gode steder hvor klatring kan prøves på forskellige niveauer. Med garanti en sjov dag. Læs mere her.
 • Spadag: Skal din mor forkæles ud over det sædvanlige, så kan du overveje at sende hende til en lækker massage, ansigtsbehandling eller til spadage på lækre steder i Danmark. Læs mere her.
 • Ophold: Den ultimative mors dags gave må være et lækker ophold med gourmetmad, lækre omgivelser og en lille tur væk fra den travle hverdag derhjemme. Det kunne jo være en gave til dine forældre, så du både har styr på gaven til mors og fars dag på én gang. Find mange lækre ophold lige her.

Find mange flere oplevelsesgaver til mor lige her.

Forslag til en mors dag gave

Hvis du hellere vil give din mor en gave til mors dag, så kan du finde en række forslag og ideer til mors dags gave herunder:

 • Den klassiske: Den klassiske mors dags gave er uden tvivl blomster. Hvis din mor elsker blomster, så besøg din lokale blomsterhandler eller send blomster online og gør hende glad. Du kan også. sende en guldrose. Hvis du gerne vil være lidt anderledes, så læs videre og få flere forslag.
 • Oplevelser: Måske er din mor typen der har alt for meget om ørerne og kommer alt for lidt ud. Eller også kunne hun måske bare godt trænge til at prøve noget nyt og spændende. Oplevelser som ikke opleves hver dag er noget der for alvor kan give fornyet energi og som ville være en perfekt mors dag gave. Find eksempler lige her.
 • Gadgets: Der findes mange søde og sjove, samt anvendelige gadgets som vil være fine som mors dags gave. Find eksempler her.
 • Plakater: Giv din mor en plakat med et passende citat eller en sjov plakat fra dialægt i mors dags gave. Find inspiration her.
 • Abonnement til magasiner: Vil du gerne forkæle din mor, så kunne et godt magasin (eller ugeblad) måske lige være sagen. Du kan se om du kan finde noget der interesserer hende i din lokale kiosk.
 • Parfume: En ny parfume kunne måske være en god ide. Og ellers kan du altid vælge hendes yndlingsmærke. Find det her.
 • Make-up: Bruger din mor make-up, så kan det være at du kan give hende noget lækker make-up som gave til mors dag. Se udvalg her.
 • Hudpleje: Der findes en utal af skønne produkter til hudpleje, og din mor vil sikkert elske at få sådan en gave til mors dag. Se et stort udvalg her.
 • Hårpleje: Giv hende nogle gode produkter til pleje af hendes hår. Find inspiration her.
 • Film eller serier: Kan din mor godt lide at se film eller serier, så kan du måske finde hendes yndlingsfilm eller en god serie som er noget for hende lige her.
 • Smykker: Hvis din mor godt kan lide smykker, så kan du finde et bredt udvalg af den slags og meget mere ved at klikke her.
 • Chokolade: Elsker din mor chokolade, så find nogle gode bud på en dejlig mors dag gave i den lokale vinbutik. Eller endnu bedre. Send hende en chokoladeæske med chokoladestykker lavet af bogstaver med din egen personlige hilsen. Send en personlig chokoladegave her.

Ovenstående ideer til mors dags gaver burde give inspiration til dig, så du nemt kan gøre din mor glad med en god gave på mors dag.

Husk at din mor sikkert bliver mest glad for initiativet, og ikke nødvendigvis for hvor dyr gaven har været. Så du behøver ikke nødvendigvis bruge alle dine sparepenge på gaven. Men er der én person der fortjener det, så er det nok din mor!

Find flere gaveideer til kvinder lige her.

Sådan husker du mors dag

Hvis du én gang har glemt mors dag, så ved du allerede at det var en fejl. Hvis du gerne vil undgå at glemme mors dag fremover, så får du her nogle tips for at undgå det.

 • Skriv det i din fysiske kalender
 • Skriv det i din elektroniske kalender
 • Skriv dig op til at modtage vores nyhedsbrev, så skal vi nok sende dig en email med en påmindelse om mors dag i god tid, som også indeholder ideer til en god gave til mors dag.