Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Gave til 14-årig

Få inspiration til, hvilken gave du skal komme med til en 14-årig dreng eller pige. Konfirmationen står måske for døren, eller du er inviteret til fødselsdag, eller du skal bruge en julegave til en 14-årig. Inspirationen finder du herunder.

Har den 14-årige en speciel interesse, er det en oplagt idé at købe en gave, der kan anvendes til denne interesse. Er det en hestepige, en filmelsker, en gamer eller måske en nørd, så tjek vores artikler om gaver til disse fritidsinteresser, og ellers læs med her.

Moderigtige gaver

Det kan være dyrt at være med på moden, og det vil de fleste 14-årige gerne. Så et gavekort til en tøj- eller skoforretning kan være en kærkommen gave, men hvis du tør, kan du også selv begive dig ud i modeverdenen og finde den perfekte gave til den 14-årige dreng eller pige.

 • Modetøj. Det er ikke svært at finde ud af, hvad der er hot, og hvad der er not, når det gælder den ungdommelige trend. Kig dig omkring i bybilledet og i forretningerne, før du køber. Find det her.
 • Sko. Et par sneakers går aldrig af mode, men der er stadig nogle, der er mere in end andre. Igen kig dig omkring, og se, hvad der rører sig. Find det her.
 • Solbriller. Solbriller er ikke bare en praktisk foranstaltning i solskin eller snevejr. Solbriller udtrykker også et statement, så køb et par solbriller, der er moderigtige og samtidig beskytter. Find det her.

Gave til 14-årige inden for elektronikkens verden

Der er vist ikke mange 14-årige, der ikke allerede er godt inde i elektronikkens verden. De har iPad, smartphones og spillekonsoller. Så et gavekort til en elektronikforretning eller noget elektronisk udstyr, vil blive modtaget med kyshånd.

 • Headset eller hovedtelefoner. Der findes rigtig mange smarte headsets og hovedtelefoner på markedet. Både in-ear og out-ear. Find et par i den 14-åriges yndlingsfarve eller i en farve, der passer til f.eks. smartphonen. Find det her.
 • Højtaler. Når de unge lytter til musik, gør de det ofte sammen med vennerne. En trådløs højtaler til smartphonen vil der derfor være en både praktisk og trendy gave. Find det her.
 • Gamepad. Med et gamepad til smartphonen, bliver det meget nemmere at spille på den. Så spiller den 14-årige spil på sin smartphone – og gør de ikke alle det – så vil et gamepad med garanti være et hit. Find det her.
 • Spil. De fleste 14-årige har og spiller på konsol. Du skal bare lige finde ud af, hvilken konsol de har, så kan du købe et spil til PlayStationen, Xboxen eller lignende. Find det her.
 • Smartphonehandsker. Det er fuldstændigt umuligt at bruge sin smartphone med handsker på. Så i den kolde tid kan et par smartphonehandsker vække glæde, så der kan tages selfies med det snedækkede landskab som baggrund. Find det her.
 • Tastatur til iPad. Giv et smart tastatur til iPad til den 14-årige, så kan iPaden bruges som en helt almindelig bærbar. Det er helt sikkert nemmere at skrive meget end med touchtastaturet. Find det her.

Til fritid og sport

Hvis du vil give en gave, der får den 14-årige lidt væk fra skærmen – ikke smartphonens, for det kan en gave ikke gøre – så skal du give nogle interessante oplevelser eller aktiviteter i gave.

 • Biograftur. En god film, en sodavand og en spandfuld popcorn til to er en gave, der aldrig slår fejl. Den 14-årige bestemmer selv filmen, og hvem der skal inviteres med. Find det her.
 • Gokart. En tur på gokartbanen er også noget, der er ekstremt populært blandt 14-årige piger og drenge. Det er en gave, der får adrenalinen til at stige. Find det her.
 • Årskort. Årskortet til den nærmeste forlystelsespark vil stadig blive modtaget med glæde af den 14-årige, så længe forlystelserne ikke er for barnlige. Find fede oplevelsesgaver her.
 • Sæsonkort. Har den 14-årige en yndlingsfod- eller måske -håndboldklub eller noget tredje, så invester i et sæsonkort til den pågældende boldklub, og giv et hav af spændende timer på tilskuerpladserne.
 • Håndvægte. Mange 14-årige vil gerne træne muskler – arm-, ben-, bryst- og/eller mavemuskler. Men det er ikke altid, de har lyst, tid eller råd til at gå i fitnesscenteret. Giv starten på et privat fitnesscenter med et par håndvægte. Find det her.
 • Oplevelsesgavekort. Vil du være helt sikker på at ramme en aktivitet, som går rent ind hos den 14-årige, så køb et oplevelsesgavekort, hvor hun eller han selv kan vælge, hvilken aktivitet gavekortet skal bruges på – selvfølgelig inden for lovens rammer. Find inspiration til gavekort her.

Find flere gaver til teenagere her.