Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Gave til 17-årig

Gaver er ikke alt, men vi vil alle stadig gerne finde på en god gave – men hvad hvis du står uden ønskeliste og er på helt bar bund? Fortvivl ikke. Vi har hér samlet en overskuelig liste til dig, og den skulle gerne give dig gode idéer til gavekøb.

Hvis du nogensinde har troet, at det var svært at finde gaver til børn og unge, så kommer du først virkelig på prøve nu. Teenagere er ofte super svære at købe gaver til, især når du ikke kender dem eller deres ønsker særlig godt. 

En tænksom gave

Der foregår meget i en 17-årigs liv. Masser af følelser og masser af spørgsmål. Mere end klar til at flyve fra reden og alligevel ikke helt flyveklar endnu og stadig helt åben for indtryk og inspiration fra omverden. Giv en gave med både hjerte og hjerne.

 • En god bog. Bøger er altid en god idé. Find din egen yndlingsbog frem eller én, du har hørt godt om – den må gerne være udfordrende og få tankerne i gang. Find det her.
 • Magasin-abonnement. At gå på gavejagt kan være hyggeligt, men den er ofte også præget af stress og jag. Giv et magasin-abonnement på et blad, du ved den unge vil få glæde af, og som du selv elsker – eller måske ét som han eller hun allerede køber hver måned.
 • Årskort. Giv en gave, der varer længe. Et årskort til for eksempel et museum, stort galleri, biograf, zoo. Der er masser af muligheder. Find inspiration til flere oplevelser her.

Den praktiske gave til en 17 årig

Klar til at flytte fra reden lige om lidt? Penge er som oftest ikke noget teenagere har mest af. Glæd dem med et møbel eller nye mere eller mindre nødvendige ting.

 • Møbler. Når tiden endelig er inde til at flytte, vil han eller hun få brug for møbler! Giv et flot bord, en sovesofa eller måske en fin lampe. Find det her.
 • Køkkengaver. En popkornmaskine, en fin kniv eller et lækkert skærebræt. Sørg for, at madlavning bliver en del af hverdagen med en gave til køkkenet. Find det her.
 • Gavekort. Et gavekort slår aldrig fejl. Overrask med for eksempel et gavekort til friske juicer eller sandwich eller til nye boligting eller bøger. Find gode gavekort her.
 • Sportsudstyr eller –tøj. Er der gået sport i det? Giv nogle nye løbeleggings, sko eller andet sportsudstyr, der giver lyst til endnu mere bevægelse. Find det her.

Forkælelsesgaven til den livsnydende teenager

Teenagere fortjener også forkælelse og luksus. Overrask med gaver, der giver lidt luksusfornemmelse.

 • Make-up. Denne idé går nok for det meste til teenagepigen. Find noget lækker make-up som for eksempel en god foundation, mascara eller flot læbestift. Til den unge mand er voks til håret måske et hit. Find det her.
 • Tøj. Tøj kan være en rigtig god idé til en teenager, især hvis det har et strejf af luksus over sig. Husk et byttemærke, eller byttevejledning, hvis det er købt på nettet. Find det her.
 • Oplevelser. Giv én på opleveren. En biograftur med popcorn, en køretur i en sportsvogn, en tur i en luftballon eller en invitation til en smoothiebar. Mulighederne er uendelige, find en oplevelse, som du tror, passer til netop ”din” teenager. Find gode oplevelsesgaver her.
 • Brunch eller middag. Overrask den 17-årige med en invitation til en lækker brunch med alt inkluderet eller en god middag, hvis det er én du er tæt på. Så er der tid til kun jer to, og det vil være en gave, der glæder. Find det her.
 • Smagninger. Det er på tide at teenageren får udvidet smagshorisonten. Invitér på en smagning af chilier, kaffe, chokolader ... En gave der både smager og inspirerer. Find inspiration her.
 • Cremer og parfume. Hudpleje og velduftende parfumer kan også være et hit. Vælg en lækker creme eller parfume, som de normalt bruger, eller som de måske ikke selv har råd til at købe. Find det her.

Find flere gode gaver til teenagere her eller besøg vores guides med gaver til hende og gaver til ham her.

Til den store eller lille nørd på 17 år

Er det en nørd, der skal begaves? Sjove gadgets eller spil kan være den ideelle gave.

 • Gadgets. Om det så er en oppustelig enhjørning til stranden, et sjovt spil, en transportabel højtaler, en kæmpe vingummibamse (!) eller en anden af de tusindvis af sjove gadgets som findes i alle prisklasser, så vil det med garanti falde i god jord. Find fede gadgets her.
 • Spil til computer eller konsol.  Et godt spil er også en sikker gave, hvis du ved, at den 17-årige elsker at game fra tid til anden. Her skal du nok spørge ind til gaveønsker og type af spil der er på ønskelisten. Find det lige her.

Find yderligere inspiration til gaver til nørder her. Held og lykke med gavejagten!