Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Gave til 15-årig

Find masser af inspiration til den helt rigtige gave til en 15-årig i denne artikel. Som 15-årig føler man sig ofte som voksen, men er på mange måder stadig et barn. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal give i gave til en 15-årig dreng eller pige, skal du læse med her.

Når man er 15 år, går man sædvanligvis enten i folkeskole, på en videreuddannelse eller er på efterskole. Mange 15-årige er ved at skabe deres helt egen identitet samtidig med at de bliver mere og mere uafhængige af deres forældre. Det kan være en god idé at have med i overvejelserne omkring gaven til den 15-årige. Du kan også finde inspiration til gaver til teenagere på andre aldre på denne side.

Den perfekte gave til den 15-årige

 • Smart TV. Mange 15-årige bruger rigtig meget tid på deres eget værelse, og hvis de ikke har, så ønsker de fleste sig et stort Smart TV til værelset. Et Smart TV er koblet til internettet, så det er selvfølgelig et krav, at familien har internet i huset, men det har de fleste. Forhør dig for en sikkerheds skyld. Find det her.
 • Smartphone. Smartphones bliver brugt mere og mere, og især unge mennesker har rigtig meget social kontakt over deres smartphone. Enhver 15-årig vil derfor sætte kæmpestor pris på at få en smartphone i 15-års gave. Find dem her.
 • Penge. Penge kan bruges til alt, og de fleste 15-årige har altid alt for lidt på kistebunden (ifølge dem selv i hvert fald). Derfor falder pengegaver ofte på et tørt sted, og selvom det måske er en lidt kedelig gave, er det en sikker vinder. Find ideer til pengegaver her.
 • Tøj. Tøj og mode fylder meget i 15-åriges hverdag, og nyt flot tøj er derfor også en god idé til en gave. Find det her.
 • Sko. Ligesom tøj så går mange 15-årige også højt op i sko. Sneakers er altid in, og det gælder både hos drenge og piger. Farverige sneakers er både behagelige og trendy og en perfekt gave at give. Find det her.

En unik og anderledes gave til den 15-årige

 • Bodyflight i vindtunnel. At flyve i en vindtunnel er en unik oplevelse, som de færreste har prøvet. Det giver følelsen af frit fald, hvor tyngdekræften er ophævet. En god og anderledes gave til den actionelskende 15-årige dreng eller pige. Læs mere her.
 • Luksusophold. Inviter den 15-årige med på et vaskeægte luksusophold med wellness og god mad. Det er selvfølgelig en gave i den lidt dyrere ende, men hvis fødselaren fortjener noget ekstra, er det en perfekt gave. Læs mere her.
 • Golfophold. Det er ikke alle 15-årige, der går særlig meget op i golf, men denne gave egner sig både til golfentusiaster og til nybegyndere. Golf er en god og hyggelig måde at være sammen på og kombineret med et hotelophold og god mad, bliver det ikke bedre. Læs mere her.
 • Hotdogkursus. Elsker fødselaren hotdogs, så er et hotdogkursus en sjov gave, så han eller hun selv kan læse at lave sig en god hotdog hjemme. Læs mere her.
 • Dyk med hajer. Er den 15-årige vild med at få sig et adrenalinkick? I Kattegatcentret kan man få lov til at få et prøvedyk i den store hajtank, hvor der svømmer hajer rundt. Bagefter er der gratis entré til hele udstillingen i det store center. Læs mere her.

Find flere fede oplevelser til 15 årige drenge og piger lige her.

Andre idéer til gaver til den 15-årige

 • Sportsudstyr. Er den 15-årige lige en tand for doven efter din mening? At give sportsudstyr i gave kan være en humoristisk prikken på skulderen, som måske kan få fødselaren op af sofaen og ud at dyrke lidt motion. Selvfølgelig også en perfekt gave til den i forvejen sportsaktive teenager. Find det her.
 • Make-up. Denne idé er mest egnet til piger. De fleste kan ikke få nok af nye make-up-produkter, og derfor er lidt ekstra til samlingen altid velkommen. Find det her.
 • Gamerudstyr. Hvis den 15-årige er helt vild med at game, så er gamerudstyr en oplagt gave. Mange teenagere bruger flere timer om dagen på at spille spil i virtuelle verdener, og mange har også sociale relationer igennem online spil. Find det her.
 • Smykker. Smykker er noget, både drenge og piger kan gå med. Et armbåndsur kan også fungere som et smykke, selvom de fleste nok bruger deres smartphone til at tjekke, hvad klokken er. Find det her.
 • Solbriller. Hvis fødselaren har fødselsdag omkring sommer, eller har en rejse til de varme lande i udsigt, så kan du med fordel give et par lækre solbriller i gave. De er cool samtidig med at de beskytter mod den farlige UV-stråling. Find det her.