Gave til 13-årig

Det 13. år kommer barnet ind i nogle svære og stormfulde år – teenageårene! Med alt hvad det fører med sig af glæder og problemer og grå hår på forældrenes hoveder. Du er nu også selv i fare for et par grå hår, for dét at finde på en gave til en teenager er en svær øvelse.

Det er derfor, at vi har sat denne lille guide sammen til dig, der snart skal på gavejagt. Her får du inspiration og et par gode idéer til en måske kræsen teenager. Det kommer selvfølgelig helt an på interesser og så videre, men måske kan denne lille guide alligevel hjælpe dig godt på vej.

Forkælelsesgaver til hende på 13 år

Det giver måske god mening i denne alder at begynde at dele barnet op i ‘ham’ og ‘hende’, for nu begynder interesserne at dele sig lidt op. Derfor får du først et par gode idéer til hhv. ham og hende.

 • Makeup. Er hun allerede interesseret i makeup? Du kunne give hende lidt at øve sig på, som for eksempel mascara eller andet øjenmakeup – eller nogle flotte neglelakker. Find det her.
 • Parfume. En velduftende gave. Find en lækker parfume, som får hende til at føle sig som en million og helt speciel. Find det her.
 • Smykker. Har pyntesygen bredt sig? Det har den sikkert for længst. Giv et flot smykke, der kan hænge om halsen eller om håndleddet. Det er samtidig en gave, som altid vil få hende til at tænke på dig, når hun bærer det og måske endda vil bære på i mange år fremover. Find det her.
 • Gavekort. Til f.eks. Matas, Magasin eller et andet center, som teenageren bor tæt på. Find gode ideer til gavekort her.

Gode gaver til ham på 13 år

Det ligger ikke lige for at give for at give makeup til de fleste teenagedrenge. Så her skal der måske tænkes i en lidt andet retning.

 • Gadgets. Der findes et hav af sjove gadgets, som kan blive supergode gaver – tag et kig omkring, for mulighederne er nærmest uendelige. Find det her.
 • Gavekort. Til teenagedrengen er et gavekort selvfølgelig også en super god idé – måske er Matas lidt tidligt, men et kort til en elektronikbutik kunne give glæde og gøre gavn. Find flere gavekort ideer her.

Fordybelsesgaver

Fordybelse og tid og ro til at få pulsen ned og tænke på noget helt andet end problemer og de irriterende piger/drenge.

 • Magasinabonnement. Et abonnement til et ungdomsblad eller måske et mere specialiseret ét til teenagenørden giver langvarig glæde.
 • Maleting. Giv den spirende kunstner noget at arbejde med – giv en kreativ gave i form af lærreder og pensler og maling. Find det her.
 • Musik. Gavekort til Spotify eller iTunes kan være en superidé – en cd med yndlingsbandet eller idolet er også stadig en fin idé – selv i disse online-dage. Find CD'er her.

Oplevelser

Giv en oplevelse! Få teenageren ud fra værelset og få dem luftet lidt. En oplevelse givet med kærlighed er altid en god gaveidé.

 • Biografbilletter. Giv en biograftur med popcorn og hele molevitten til ham eller hende + 1 ekstra, så de kan invitere en god ven med. Find det her.
 • Fart over feltet. Få pulsen op med et gavekort til gokart eller andre aktiviteter med fart i. Find det her.
 • Årskort. Et årskort til Zoo, Den Blå Planet, svømmehal eller andet er en god og længerevarende gave. Find flere fede oplevelsesgaver her.

”Praktiske” gaver

”Praktiske” i citationstegn, da det måske ikke er de mest nødvendige gaver i verden. Men de skal helt sikkert nok bringe glæde!

 • Modetøj. Teenageren er nu begyndt virkelig at kigge på sig selv og bliver mere bevidst om dét tøj han eller hun går i – ikke mindst i forhold til vennerne! Giv dem en gave, der giver selvtillid i skolegården – husk en mulighed for at bytte for alle tilfældes skyld. Find det her.
 • Elektronik. En trådløs højtaler til stranden kunne blive et sikkert hit – eller måske gode høretelefoner til når han eller hun er på farten. Find det her.
 • Dyrere gaver. Lad Dankortet gløde og pak en PlayStation, sej drone eller måske endda et segboard ind til teenageren. Find flere eksklusive gaver til børn og voksne her.

Tjek også vores artikel med gaveideer til teenagere. Held og lykke med gavejagten!