Gave til date

Skal du på date, og overvejer du at medbringe en lille gave til din date, så kan du få ideer og et par råd med på vejen i denne artikel.

Skal du medbringe en gave på første date?

Det er en sød tanke hvis du gerne vil medbringe en gave til din date. Du skal dog passe på at det bliver opfattet som anmassende, upassende eller bare akavet.

Langt de fleste ønsker nemlig ikke at modtage en gave på første date. Det kommer i hvert fald an på hvordan jeres kendskab er til hinanden i forvejen. 

Jo mindre kendskab du har til din date, des mere sikkert er det at du IKKE skal medbringe en gave.

Har du derimod et godt kendskab til din date i forvejen - enten fordi i har chattet sammen eller måske kender hinanden som venner eller bekendte, så kan du godt overveje at give din date en gave.

Er du det mindste i tvivl, så skal du nok helt lade være.

Men det kan også sagtens være en sød gestus på selve dagen, hvis du kommer med en lille ting. Og en gave til date, kan jo også sagtens være noget der indgår i aktiviteterne på jeres date. Så du kan sagtens være kreativ og score nogle gode point ved at være kreativ med aktiviteterne på jeres date.

En date med din kæreste er noget HELT andet

Ønsker du at invitere din kæreste, mand eller kone på en date med lækker mad eller spændende oplevelser, så er det en fin lejlighed til at give din date en gave.

Du vil aldrig gå galt i byen ved at give en person du kender godt en gave uanset grund eller anledning.

Det kan f.eks. give din date en gave på disse specielle anledninger:

 • Fødselsdage
 • Jeres årsdag
 • Valentinsdag
 • Hvis du vil fri til din kæreste
 • Hvis i har fundet ud af i skal have et barn
 • Hvis du synes du vil forkæle ham eller hende ekstra meget
 • Eller andre særlige anledninger

Find mere inspiration til gaven til hende her eller find forslag til over 100 gaver til ham her.

Gode gaver til din date

Hvis du har besluttet dig for at medbringe en gave til din date, så kan du finde forslag herunder:

 • Blomster: Det er en klassiker, som både kan bruges på første date eller en af de senere dates. Besøg din lokale blomsterhandler og spørg dem til råds eller giv din date eller kæreste en overraskelse ved at bestille blomster og få dem sendt til hende eller ham.
 • Invitation til middag: Du kan invitere din date på middag ude i byen og lade det være din gave til hende eller ham.
 • Sjove gadgets: Du kan medbringe en brugbar eller en sjov gadget, som du med din kendskab til din date ved han eller hun bliver glad for. Find eksempler på fede gadgets her.
 • Prøv en oplevelse sammen: Den bedste gave du kan give er dog næsten oplevelser. Det er noget der også kan benyttes på første date. Enten som en aktivitet på selve daten, eller som lokkemiddel til date nr. to efter en vellykket første date. Find ideer til oplevelsesgaver her.

Skal du give en gave til en person du har været på date med mange gange, så kan du finde inspiration i en af nedenstående artikler: