Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Kalendergaver

En af de bedste ting ved julen er gaverne. Derfor er der helt naturligt også brug for kalendergaver i de danske hjem. Ikke nødvendigvis kun til børnene, men også familiens voksne. Det er nemlig dejligt med en pakkekalender fyldt med gode overraskelser helt frem til juleaften.

Her i artiklen får du masser af forslag til kalendergaver der passer til alle - børn og voksne, ham og hende.

Kalendergaver til børn

Især børnene glæder sig til december og når der hænger en pakkekalender og venter hver morgen, er der endnu mere at se frem til. Det vigtigste når du finder kalendergaver til børn er, at de matcher alderstrinnet og barnets interesser.

Viser 9 ud af 9 resultater
Legetøj
Legetøj

Indrømmet: Det havde du nok selv regnet ud. Det kan dog være svært at finde ordentligt legetøj i de fysiske butikker, som er af en vis kvalitet. Det kan dog sagtens lykkes - også online. Se for eksempel her:

Pris fra: 69.00 DKK.
Bøger
Bøger

Små bøger, der passer til barnets alder, er også gode kalendergaver. Er barnet helt lille er pegebøger med masser af billeder oplagte. Hvis dit barn er lidt større, så er en god og letlæselig bog sagen - gerne en faktuel bog om dét, som barnet interesserer sig for: Fodbold, heste, biler eller et idol.

Pris fra: 19.00 DKK.
Biograftur
Biograftur

Der går med garanti en hyggelig julefilm i biografen, I som familie kan tage ind og se sammen. Derfor er en biograftur også en god kalendergave - særligt hvis du forærer den samme dag, som I har mulighed for at tage afsted.

Pris fra: 75.00 DKK.
Bamser
Bamser

De fleste børn elsker at lege med tøjdyr - og så er de jo dejligt bløde at putte med. De lidt større børn bruger dem også som pynt, særligt på pigeværelset. Måske kan du finde nogle bløde kalendergaver på den sjove måde med en bamse?

Pris fra: 89.00 DKK.
Puslespil
Puslespil

Puslespil fås til børn i alle aldre. Der er de helt små træpuslespil til de yngste og større æsker med hundredevis af brikker til de ældste. Du kan også finde sjove 3D-puslespil til dine børns pakkekalender.

Pris fra: 49.00 DKK.
Badelegetøj
Badelegetøj

Det er altid sjovt at lege med vand - og når barnet er i badekarret, er der endda en helt lovlig grund til det. Derudover gør det heller ikke noget, det plasker lidt på badeværelsesgulvet. Meget badelegetøj trænger dog til en jævnlig udskiftning af hygiejniske årsager. Derfor er det oplagte kalendergaver, fordi der alligevel skal noget nyt til engang imellem.

Pris fra: 39.00 DKK.
Ting til værelset
Ting til værelset

Især de større børn elsker at få lidt nyt pynt til børneværelset - om det så er nips, plakater eller wallstickers. Ting til værelset er også gode kalendergaver til de helt små, som ikke forstår konceptet med en pakkekalender, men hvor du alligevel synes, barnet skal have en gave.

Pris fra: 69.00 DKK.
Gadgets
Gadgets

Der findes både sjove, praktiske og anvendelige gadgets til børn online - og de er fremragende kalendergaver. De fås desuden i mange forskellige prisklasser, så der er god mulighed for at finde både gaver til pakkekalenderen eller kalendergaver til weekenden. 

Pris fra: 49.00 DKK.
Pakkekalender.dk
Pakkekalender.dk

På Pakkekalender.dk kan du finde en færdig pakkekalender til både voksne og børn i alle aldre. Så kan du nemt få 24 færdigpakkede gaver leveret direkte hjem - og du kan også bestille en til dig selv. For du ved nemlig ikke, hvad der er i.

Pris fra: 399.00 DKK.

Kalendergaver til ham

Det kan ved første øjekast synes svært at finde kalendergaver til ham. De færreste mangler nemlig noget og samtidig er det ikke altid nemt at finde gaver, der er i den billigere ende af prisskalaen. Herunder finder du dog nogle gode bud på gaver til pakkekalenderen, der ikke ruinerer dig - og som modtageren med garanti kan bruge.

Viser 14 ud af 14 resultater
Bøger
Bøger

Der findes bøger til alle. Også dem, der normalt ikke læser. De fleste mænd har nemlig en interesse eller et idol, de ser op til - og mon ikke der findes en bog omkring det emne, der optager din kæreste, mand, bror eller søn?

Pris fra: 19.00 DKK.
En personlig gave
En personlig gave

En personlig gave egner sig fremragende til en pakkekalender. Der findes masser af små gaver, der passer ned i julesokken - f.eks. nøgleringe, krus og andre mindre personlige gaver.

Pris fra: 55.00 DKK.
Weber udstyr
Weber udstyr

Hvis du bor sammen med en grill-entusiast, ved du sikkert allerede, at man sagtens kan grille hele året rundt. Derfor er udstyr til Webergrillen også gode kalendergaver til ham, der ellers intet mangler. Det ér nemlig bare endnu sjovere at grille, når udstyret er lækkert og af god kvalitet.

Pris fra: 59.00 DKK.
Barbergrej
Barbergrej

Barbergrej er uundværligt for de fleste mænd. Måske bruger den heldige modtager et helt særligt mærke, som han med fordel kan få pakket ind i gave i sin julesok? Eller også er det på tide at prøve noget nyt? Der er masser af muligheder hos Made4men.dk

Pris fra: 59.00 DKK.
En god film
En god film

Hvis du ved at han elsker en god film, så kan du finde et par gode film til ham på DVD eller Blu-ray. Der er masser af gode klassikere til meget få penge. Måske er der en film, vedkommende altid har talt om at se, men aldrig fået gjort? Eller en yndlingsfilm, der bør komme hjem på hylden og stå.

Pris fra: 29.00 DKK.
Nøglering
Nøglering

En smart og flot nøglering er en god kalendergave til ham. Der er i øvrigt masser at vælge imellem. Du kan nemlig finde nøgleringe med funktioner som LED-lys, laserlys som kan bruges ved foredrag og andre smarte funktioner. På den måde er nøgleringen ikke bare flot, men også praktisk samtidig.

Pris fra: 49.00 DKK.
Smart multiværktøj
Smart multiværktøj

Dette smarte multiværktøj er ikke større end et kreditkort, så du kan bære rundt på det i pungen eller i lommen. Det har 15 smarte funktioner i sig, så du kan løse mange opgaver uden at skulle finde værktøjet frem fra værktøjskassen. Det er smart og ganske praktisk!

Pris fra: 49.00 DKK.
Tøj
Tøj

Du kan finde masser af basistøj til få penge og nye sokker, underbukser, et slips eller en tanktop skal man alligevel bruge på ét eller andet tidspunkt. Derfor er der også her tale om en god kalendergave med masser af brugsværdi.

Pris fra: 100.00 DKK.
Hårvoks
Hårvoks

Voks til håret er et produkt mange mænd bruger ofte. Måske kender du hans hårtype eller favorit mærke. Én ting er sikkert. En mand der går op i at håret sidder godt, kan sagtens bruge en gave som indeholder hårvoks.

Pris fra: 69.00 DKK.
Biograftur
Biograftur

En biograftur er noget de fleste kan bruge - og hvis du køber et gavekort, kan modtageren selv bestemme, hvornår det skal indløses. Det er smart. Især i den travle juletid.

Pris fra: 75.00 DKK.
Parfume og deodorant
Parfume og deodorant

Det er dejligt at dufte godt - og rart at andre dufter godt. Derfor er parfume en god kalendergave. Leder du efter en billigere gave, kan du i stedet forære vedkommende en deodorant. Måske er der en klassisk duft, han plejer at bruge?

Pris fra: 29.00 DKK.
Gadgets
Gadgets

Der findes hundredevis af sjove gadgets til voksne - både af den praktiske slags og den mere underholdende. En ekstra fordel ved at lægge gadgets i en pakkekalender til ham er, at han med garanti modtager noget, han ikke har i forvejen.

Pris fra: 49.00 DKK.
Brætspil
Brætspil

Selvom tiderne bliver mere og mere digitale, er der heldigvis stadig masser af mennesker, der elsker at spille brætspil. De behøver i øvrigt ikke være dyre. Du kan nemlig sagtens finde et brætspil med masser af timers hygge til 50 kroner.

Pris fra: 50.00 DKK.
Pakkekalender.dk
Pakkekalender.dk

På Pakkekalender.dk kan du finde en færdig pakkekalender til både voksne og børn i alle aldre. Så kan du nemt få 24 færdigpakkede gaver leveret direkte hjem - og du kan også bestille en til dig selv. For du ved nemlig ikke, hvad der er i.

Pris fra: 399.00 DKK.

Kalendergaver til hende

Der er masser af muligheder for at finde gode kalendergaver til hende - og især online, hvor udvalget er stort og priserne ofte lavere end i mange af de fysiske butikker. Vil du være sikker på at ramme rigtigt, kan du eventuelt udspionere lidt i toiletskabet. Her er med garanti allerede gode forslag til, hvad du kan købe, som hun holder af.

Viser 10 ud af 10 resultater
Ting til hjemmet
Ting til hjemmet

Mange kvinder går op i indretning og derfor er ting til hjemmet rigtig gode kalendergaver. Du finder i øvrigt gaver i alle prisklasser - så det er nemt at finde gaver til din pakkekalender uanset hvor stort eller lille dit budget er.

Pris fra: 19.00 DKK.
Nicolas Vahé
Nicolas Vahé

Nicolas Vahé er et af de hotteste brands, når det kommer til lækre smagsoplevelser i køkkenet. Særligt populært er kaffesiruppen og de lækre gourmetsalte. Her kan du i øvrigt finde flere gaver til din pakkekalender på én gang - for der er masser at vælge imellem.

Pris fra: 49.00 DKK.
Bøger
Bøger

Måske skal der en bog i pakkekalenderen? Uanset om modtageren er til krimier, thrillere, opskriftsbøger eller biografier er der masser af muligheder for at give en gave, der holder længe.

Pris fra: 19.00 DKK.
Personlige gaver
Personlige gaver

Det er dejligt med personlige gaver i pakkekalenderen, for så får man noget, ingen andre har. Du kan finde alt fra praktiske gaver til smukke forstørrelser af hendes yndlingsmotiv - dig, børnene eller kæledyret? Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Pris fra: 55.00 DKK.
Tøj
Tøj

De fleste kvinder elsker tøj og kan altid bruge noget mere. Derfor er der masser af muligheder for gode gaver til pakkekalenderen, hvis du vælger de bløde af slagsen. Særligt gode gaver er dem, der med garanti passer: Sokker, tørklæder, handsker og huer.

Pris fra: 100.00 DKK.
Biograftur
Biograftur

Det er skønt med en tur i biografen og med et gavekort til den lokale bio, kan modtageren helt selv bestemme, hvilken film, der skal ses. Og hvornår. Hvis du ved, der er en film, vedkommende gerne vil se kan du også arrangere en surprisetur samme dag, som du giver gaven væk.

Pris fra: 75.00 DKK.
Parfume og deodorant
Parfume og deodorant

Parfume er en sikker vinder, når det kommer til kalendergaver. De er ganske vist ofte i den dyrere ende af skalaen, men måske kan du finde et godt tilbud. Du kan også købe en deodorant eller en bodylotion, som matcher modtagerens yndlingsduft. Der er masser af muligheder.

Pris fra: 29.00 DKK.
Gadgets
Gadgets

Gadgets er sjove - også for kvinder. Der findes nemlig masser af praktiske og anderledes kalendergaver i denne afdeling, hvis du kigger dig lidt omkring. Uanset hvor gammel modtageren er.

Pris fra: 49.00 DKK.
Hårpleje
Hårpleje

Det er dejligt med lækkert hår, der er nemt at sætte og som føles blødt. Derfor er produkter til hårpleje uundværligt for enhver kvinde. Måske har vedkommende allerede nogle favoritprodukter, der trænger til en genopfyldning på hylden? Ellers er en hårkur eller en lækker shampoo altid oplagt.

Pris fra: 50.00 DKK.
Pakkekalender.dk
Pakkekalender.dk

På Pakkekalender.dk kan du finde en færdig pakkekalender til hende - med 24 indpakkede gaver leveret direkte hjem. Så bliver det ikke nemmere.

Pris fra: 399.00 DKK.

Færdig pakkekalender

Den nemmeste - og i mange tilfælde også den billigste - er en færdig pakkekalender. Her får du 24 indpakkede gaver, der passer til modtageren. Til en pris, der er langt lavere, end hvis du selv skulle ud og finde et tilsvarende antal brugbare pakker. Der er færdige pakkekalendere til både børn og voksne.

Viser 3 ud af 3 resultater
Pakkekalender.dk
Pakkekalender.dk

På Pakkekalender.dk kan du finde en færdig pakkekalender til både voksne og børn i alle aldre. Så kan du nemt få 24 færdigpakkede gaver leveret direkte hjem - og du kan også bestille en til dig selv. For du ved nemlig ikke, hvad der er i.

Pris fra: 399.00 DKK.
Nemmegaver.dk
Nemmegaver.dk

Hos Nemmegaver.dk kan du også finde færdige pakkekalendere til både ham, hende, børn og voksne. Der er masser af variation i pakkerne og derfor med garanti en hyggelig julemåned i vente for alle.

Pris fra: 399.00 DKK.
Julekalender med legetøj
Julekalender med legetøj

I stedet for en pakkekalender, kan du også købe en færdigpakket julekalender med 24 mindre stykker legetøj. Der er alt fra Playmobil og Lego til Schleich og alle de kendte dyr og figurer fra tv.

Pris fra: 139.00 DKK.

Pakkekalenderens historie

At forære hinanden gaver i juletiden er en skik, der stammer fra Det Nye Testamente. Her bragte de 3 vise mænd, Melchior, Kaspar og Baltazar, gaver til den nyfødte Jesus. I gaverne var guld, røgelse og myrra - alle 3 ting noget, der repræsenterede en stor værdi i det daværende Romerrige.

Julen tager dog ikke udelukkende afsæt i den kristne jul, men er en blanding af flere forskellige elementer fra forskellige trosretninger. Den hedenske tradition bygger på en solhvervsfest i forbindelse med årets korteste dag, der altid falder den 21. december. Det vil sige lige omkring juletid.

Her fejredes solens tilbagevenden - og for at være sikre på, at solen nu også blev ved med at skinne ofrede man til de hedenske guder. Eller sagt på en anden måde: Forærede dem gaver.

Selve idéen om at omdanne julens tradition med at give gaver fra noget, der foregik juleaften til at være en hverdagsbegivenhed i december, opstår dog først langt senere. 

De første pakkekalendere ser dagens lys i 1930'erne og kun hos velstående familier, der havde råd til at give børnene gaver dagligt i julemåneden. De første pakkekalendere indeholdt desuden sjældent legetøj men i højere grad lidt sødt som et stykke chokolade eller noget eksotisk som en appelsin.

En hjemmesko, en broderet pakkekalender og en julesok

Pakkekalenderens form har også ændret sig gennem tiden. I begyndelsen satte de fleste børn en sko, ofte en hjemmesko, i vindueskarmen inden de gik i seng om aftenen. Her lagde julemanden (eller gårdnissen) så en lille gave til hvert enkelt barn. I hvert fald hvis barnet havde opført sig pænt. Ellers var der tradition for i stedet at give barnet en rå kartoffel eller et stykke kul som straf.

I 60'erne kom mødrene ud på arbejdsmarkedet og mange familier oplevede derfor en stigning husstandsindkomsten. Her begyndte de tidligere mindre snacks at blive til små gaver - særligt i weekenderne - fordi der i højere grad blev råd til det.

Det var også omkring dette tidspunkt de broderede kalendere med små plastikringe til at binde de 24 kalendergaver fast på gjorde sit indtog. Ud røg med andre ord skikken med en hjemmesko i vindueskarmen og ind kom den personlige pakkekalender.

De senere år, i takt med internettets indtog, er julen for mange blevet en smule mere amerikaniseret. Derfor er skikken med en julesok noget, der for alvor er blevet taget til sig herhjemme. I USA kender vi det fra de hyggelige og klassiske julefilm, hvor børnene har hver deres julesok hængende over kaminen. Det er jo gennem skortstenen, julemanden kommer frem!

I Danmark har vi ikke så mange kaminer, men julesokkerne er der masser af - og de hænger med garanti klar til dine kalendergaver, når vi runder den 1. december.

Kalendergaver hver dag eller ej?

Traditionen med kalendergaver stammer for de fleste vedkommende allerede fra barndommen. Nogle var måske vant til at få en pakkekalender med en gave til hver dag, mens andre blot fik gaver i weekenden.

Hvordan du selv ønsker julen skal forløbe hjemme hos dig, tager med stor sandsynlighed afsæt i, hvad du selv har været vant til - men måske har du brug for at genvurdere, om dine børn skal have en pakkekalender med gaver hver dag eller blot kalendergaver lørdag og søndag.

Måske efterlyser dine børn små gaver hver dag? Eller en lidt større ting i pakkerne, mod at der kun er kalendergaver 2 dage i ugen?

Fordele ved en pakkekalender

 • Der er en gave til hver dag.
 • Du slipper for slukørede børn, der står op til en tom julesok mandag morgen - efter 2 dage med kalendergaver.
 • Du kan nøjes med at finde mindre, billige ting - og kan nogle dage nøjes med at give børnene en lækker snack i julesokken.

Ulemper ved en pakkekalender

 • Det stiller krav til din kreativitet, hvis du skal finde på 24 forskellige gaver - måske endda til 3 forskellige børn.
 • Det tager tid at finde de mange pakker og efterfølgende pakke dem ind, hvis ikke du benytter dig af en færdigpakket pakkekalender.
 • Det kan hurtigt blive dyrt, fordi det er svært at finde små ting, som samtidig har legeværdi.

Fordele ved kalendergaver i weekenden

 • Du kan købe nogle lidt bedre gaver, fordi du sparer penge på ikke at give en kalendergave ugens øvrige 5 dage.
 • Det er nemmere at finde brugbare gaver, når budgettet til hver enkelt gave er større.
 • Særligt teenagere er nemmere at give kalendergaver, fremfor en pakkekalender.

Ulemper ved kalendergaver i weekenden

 • Børnene vil måske efterspørge gaver ugens øvrige dage og især de mindste kan have svært ved at forstå, julesokken er tom efter weekenden.
 • Traditionen med en gave hver dag kan føles brudt, hvis børnene tidligere har været vant til en pakkekalender.
 • Det kan være svært at lade være med at lægge en lille ting i børnenes julesok alligevel, hvormed du i sidste ende nemt kommer til at overskride det samlede budget.