Gave til nyuddannet/udlært

Der kan være mange gode grunde til at give en gave. Men at give en gave til én der lige er blevet nyuddannet eller udlært, er en af de bedre. En afsluttet og bestået uddannelse er en milepæl, et overstået kapitel – en tærskel til noget nyt. Til arbejdslivet. Eller måske en ny uddannelse.

Men hvad skal du forære én som lige er blevet udlært eller uddannet. Det afhænger selvfølgelig om, hvilken uddannelse vedkommende har taget, og det afhænger også af, om det er en pige, dreng, dame eller mand. Du kan selvfølgelig også vælge at give en helt neutral gave, som vil glæde alle. Få inspiration herunder.

Den helt neutrale gave til udlært

Kender du ikke personen særligt godt, eller er I bare ikke særligt nære, men vil du alligevel gerne lykønske for bestået dåd, så fortvivl ikke.

  • En pengegave er altid en kærkommen gave. Her kan modtageren selv bestemme, hvad gaven skal bruges til, og du kan bestemme prisen. Du kan også vanskeliggøre det at bruge pengene ved at vælge en besværlig indpakning, som f.eks. at sætte dem i glas og ramme, pakke dem ind i stivnet husblas, give den i mønter, der er særskilt pakket ind eller lignende.
  • Gavekortet er også en god måde at give en neutral gave på. Det kan være til en butik, du ved, modtageren kan lide at handle i – Matas, Sunset Boulevard, eller webshops, eller det kan være til et center eller en by.
  • Oplevelsesgaver i form af brunch, biograftur, øl- eller vinsmagning eller lignende, kan man også altid få glæde af. Det kan være til den udlærte selv eller til to personer, så der kan inviteres en kæreste med.
  • Blomster – så kan det ikke blive mere neutralt. Det må selvfølgelig gerne være i personens yndlingsfarver eller måske endda en buket med personens yndlingsblomster, hvis du kender dem.

Den mere personlige gave til nyuddannet

Er du tæt på den udlærte/nyuddannede, så kender du både personens stil og præferencer. Det gør det ikke nødvendigvis nemmere at vælge, men det giver dig flere muligheder.

  • Et ur kan hjælpe personen til at komme til tiden. Men er personen f.eks. nyuddannet inden for sundhedssektoren så vil et sygepleje-ur nok blive taget bedre imod end et robust herrearmbåndsur, som vil egne sig godt til eksempelvis håndværkersvenden eller lommeuret til den kørende sælger.
  • Du kan også vælge den mere målrettede gave, som passer til uddannelsen – et frisørsæt til frisøren, et magnetisk armbånd til tømrersvenden, et knivsæt eller kokkeforklæde til kokken, et vinkypersæt til tjeneren osv.
  • En figur, der er designet, som det personen er uddannet indenfor er også en sjov gimmick – de findes i handlen, og kan endda nogle steder personliggøres med en hilsen, et navn eller lignende.
  • Bøger om faget. Fordi man er uddannet, betyder det ikke man er alvidende inden for området. Det kunne også være et gavekort til en boghandler, hvis personen skal læse videre. Lærebøger kan være kostbare.

Savner du mere inspiration, så tjek artiklerne med gaver til hende og gaver til ham. Du kan også finde inspiration i vores artikel om studentergaver.