Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til kræftpatient

Hvis du skal give en gave til en kræftpatient, så har du sikkert mange tanker om, hvad du skal komme med. Kræft er en alvorlig sygdom, som kan kræve behandlinger, som skader kroppens immunforsvar, hudens celler og meget andet. Derfor kan en kræftpatient være meget afkræftet. Er det tilfældet, skal du naturligvis ikke komme med en oplevelsesgave, der kræver god fysik og kondi.

Men der er mange andre gaver, du sagtens kan give. Det kan være gaver, der støtter bekæmpelse af og forskning i kræft, det kan være personlige gaver, der støtter personen i den svære situation, eller det kan være gaver, der overhovedet ikke har noget med sygdommen at gøre.

Gaver, der støtter forskning af kræft

Man kan støtte Kræftens Bekæmpelse på mange måder. Det kan være produkter, der er designet for Kræftens Bekæmpelse, eller det kan være produkter, hvor en del af overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse, eller det kan være arrangementer, der støtter Kræftens Bekæmpelse.

  • Tøj – Kræftens Bekæmpelse sælger T-shirts, hatte, badekåber og meget andet tøj. Noget af det bærer den velkendte cancer sløjfe, andet er helt neutralt, og noget er kendte mærkevarer, som f.eks. Reebok. En fin gave til kræftpatienten.
  • Accessories – Der findes også tasker, indkøbsnet, toiletpunge og lignende – både noget med tryk ”Fuck kræft” Kræftens Bekæmpelses logo eller noget helt neutralt, som også viser, at du støtte op om, at bekæmpe din vens sygdom.
  • Smykker – Smykker, der støtter Kræftens Bekæmpelse, er meget mere end bare farvede elastikarmbånd med teksten ”Støt brysterne”. De findes også, men der findes også praktiske smykker, som armbånd med UV-perler, der viser, hvornår der er UV stråling fra solen. De er især velegnet til det kræftramte barn, som tåler disse stråler dårligere end raske.

Find alle ovenstående støttegaver og mange flere i Kræftens Bekæmpelses webshop.

Gaver der støtter kræftpatienten

Nogle dage kan være bedre end andre i den kræftramtes liv. Dagene efter eksempelvis kemobehandling kan være fyldt med smerter, opkastning, træthed og lignende ubehag. Det betyder, at energioverskuddet er så godt som ikke eksisterende. Her kan din gave hjælpe.

  • Personligt gavekort – Giv et 10-turs kort, som kræftpatienten kan indløse efter behov. Det kan være valgfrit, så patienten selv vælger, hvad han/hun vil bruge din hjælp til, eller det kan være specificeret – middage til fryseren, madlavning, rengøring, havearbejde, kørsel til kontrol eller kørsel af børn til fritidsaktiviteter eller skole eller måske luftning af hund.
  • Bøger – Bøger kan man ikke få for mange af, hvis man tit er sengeliggende. Tiden skal jo gå med noget. Du kan give bøger skrevet af kræftpatienter – det er altid inspirerende at læse om nogen, der har stået i samme situation som én selv. Du kan også give en bog om kost, der kan være gavnlig for kræftpatienter, eller du kan blot vælge en bog af yndlingsforfatteren. Find inspiration her.
  • Plejeprodukter – Hvis man modtager strålebehandling går det ofte ud over huden. Hudproblemerne kan reduceres med skånsomme cremer, sæber og andre plejeprodukter. De er i reglen dyre, så en sådan gave, kan også gavne patientens økonomi. Find inspiration her.

Giv en pause

Nogle gange kan sygdom og behandling komme til at fylde rigtig meget i tankerne og i hverdagen i det hele taget. Giv en gave, der giver kræftpatienten en velfortjent pause fra hverdagen, som kan lede tankerne væk fra alt det ubehagelige.

  • Oplevelser – Som nævnt i starten skal du ikke udfordre kræftpatienten med en tur på mountainbike i Sverige, men du kan sagtens give kræftpatienten en spændende oplevelse i gave. Det kan være en ballontur, et weekendophold på Mandø, et par timer eller en dag med spa, massage og andre wellnessoplevelser eller bare en tur i biografen. Find egnede oplevelsesgaver her.
  • Gavekurv – Tit går kemobehandlinger, medicin eller bare det, at man er syg og afkræftet ud over appetitten. Så en gavekurv med alskens lækkerier, som får tænderne til at løbe i vand og lysten til at spise tilbage vil være en oplagt gaveidé til en kræftpatient. Find inspiration til gavekurve her.

God gavejagt! Og husk så, at nogle gange er den bedste gave samvær. At gå en tur sammen, at se tv sammen, at spise sammen. Et kram, tid til at snakke og bare det at vise medfølelse.