Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til forældre

Skal du finde en gave til dine forældre, så kan du finde ideer og gode tips i denne artikel.

Anledninger hvor du kan overveje at give dine forældre en gave

Du kan altid vælge at give din mor og far en gave hver. Du kan finde inspiration til gaver til mor her og finde gaven til far her.

Der er dog anledninger hvor du kan overveje at give dem en fælles gave. Enten fordi lejligheden tillader det eller fordi du synes det er en gave de skal bruge sammen.

 • Hvis de er blevet forældre og du er blevet storebror eller storesøster. Få ideer til gaver til forældre fra børn her. Skal du besøge nybagte forældre, så bør du have en barselsgave med.
 • Skal dine forældre giftes, så kan du finde ideer til bryllupsgaver her. På deres årsdag kan du også overveje at give dem en gave.
 • Har en af dine forældre fødselsdag, så kan du overveje at give dem en fødselsdagsgave, som de kan bruge sammen. Få ideer her.
 • Er du inviteret til middag eller fest hos dine forældre i deres hjem, så er det god stil at komme med en værtindegave. Også selvom du er deres barn.
 • mors dag og fars dag, kan du overveje om de skal have én fælles gave som de kan få glæde af sammen.

7 gode gaver til forældre

Find inspiration til gaven til dine forældre i udvalget herunder.

Vis / Skjul filtre
Viser 7 ud af 7 resultater
Oplevelser
Oplevelser

De fleste forældre elsker oplevelser ud over det sædvanlige, og måske har de på grund af en travl hverdag eller en stram økonomi, sjældent mulighed for at gøre prøve noget nyt og forkæle sig selv og hinanden.

Derfor mener vi at den perfekte gave til forældre er oplevelser som kan prøves og nydes sammen.

Det kan f.eks. være weekendophold, lækre madoplevelser, spa og wellness. Det kan også være en tur på vandscooter, en superbil eller en tur i luftballon. 

Der findes et hav af spændende oplevelser som kan give dine forældre en oplevelse sammen som de aldrig glemmer.

Pris fra: 149.00 DKK.
Gadgets
Gadgets

Har du svært ved at finde en god gave til dine forældre, så kan du prøve lykken på en af landets bedste gadgetshops. 

Her finder du et hav af sjove, anderledes, men også brugbare ting som dine forældre ikke aner de mangler.

Pris fra: 99.00 DKK.
Gavekurv
Gavekurv

Hvis du slet ikke aner hvad du skal give dine forældre, så kan du altid forkæle dem med en gavekurv fyldt med lækkerier.

Du kan fylde dem med specialøl, vin, søde sager og meget andet, så der er noget for dem begge.

Pris fra: 299.00 DKK.
Karikaturtegning
Karikaturtegning

Giv dine forældre en personlig gave, i form af en karikaturtegning. Det kan f.eks. være baseret på deres bryllupsbillede, et portræt af dem begge, hver for sig eller et billede af deres børn. 

Pris fra: 428.00 DKK.
Fotobog
Fotobog

En god gave til forældre er også billeder af familien, børnene eller børnebørnene, samlet i en flot fotobog eller lignende.

På denne måde kan du skabe en flot personlig gave til dine forældre, som de med glæde kan mindes igen og igen.

Pris fra: 99.00 DKK.
Smarte hjælpemidler
Smarte hjælpemidler

Når dine forældre kommer op i årene så er der mange hverdagsting der bliver sværere at udføre - eller som kan gøres nemmere.

Der findes mange produkter som kan gøre livet nemmere for alle uanset alder, men som i sær er målrettet ældre eller folk med et mindre handicap.

Måske kan dine forældre få en nemmere hverdag med nogle af disse produkter.

Pris fra: 99.00 DKK.
Bøger
Bøger

Hvis dine forældre elsker at læse, så giv dem en god bog. Du kan evt. gå efter noget som de begge gerne vil læse eller du kan købe flere bøger, så der er noget for enhver smag.

Pris fra: 49.00 DKK.

Ovenstående gaver er perfekte at give til dine forældre, hvis du vil give dem en gave de kan få glæde af begge to. Vil du gerne have flere ideer, så se vores guide med gaver til ham eller gaver til hende.

5 grunde til at forkæle dine forældre med en gave

Dine forældre bør få en gave, en blomst eller et besøg på bestemte mærkedage, men du kan finde mange andre grunde til at forkæle dine forældre. Og der behøver ikke være en anledning. 

Gaver eller overraskelser virker bedst når de kommer uventet. Og dine forældre vil elske dig for enhver overraskelse eller gave du kommer med. Her er nogle grunde til hvor du bør overraske dine forældre eller give dem en gave:

 • De er grunden til at du eksisterer. 
 • De har en stor andel i at du er som du er.
 • De har ofret meget for at opdrage dig og give dig et godt liv. Hvor meget forstår du først for alvor den dag du selv får børn. 
 • De er ALTID parat til at give en hjælpende hånd eller et godt råd.
 • Som mange andre fra deres generation, har de måske måtte slide i det for at få tingene til at hænge sammen.

Ideer til gaver til forældre fra børn

Skal børnene have en hjælpende hånd med at lave en kreativ gave til sine forældre, så kan du find en række ideer herunder:

 • Giv børnene nogle penge og lad dem selv finde en gave. Det kan faktisk være ret underholdende (og sødt) at se hvad de finder på
 • Hjemmelavede stearinlys
 • Tegninger
 • Æsker til opbevaring
 • Køleskabsmagneter
 • Bordskånere
 • Nøgleringe
 • Armbånd
 • Halskæder

Det kan også være en god ide at meddele børnehaven at de gerne må hjælpe børnene med at være kreative med gaven til deres forældre på en bestemt anledning. Mange steder bliver der gjort meget ud af det til glæde for alle parter.