Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til bedsteforældre

Det kan være ret svært at finde en god gave til sine bedsteforældre, fordi de sjældent mangler noget. Ofte har de måske endda også svært ved at finde på noget at ønske sig.

Men både mormor, morfar, farmor, farmor og evt. bonusbedsteforældre bliver med garanti glade for at modtage en gave ved særlige lejligheder alligevel. For ikke at sige i forbindelse med fødselsdag og jul.

I denne artikel kan du få ideer til gode gaver til bedsteforældre.

Gode gaver til bedsteforældre

Find inspiration til gaven til dine bedsteforældre på listen herunder.

Vis / Skjul filtre
Viser 13 ud af 13 resultater
Oplevelser
Oplevelser

Selvom dine bedsteforældre er en del ældre end dig, så er der mange spændende ting de slet ikke har prøvet endnu. 

Hvis de fysisk og mentalt er klar på flere oplevelser, så har de også sent i livet tiden til nye eventyr. Ofte trænger de dog til et spark ud i at prøve noget nyt. Derfor kan du måske give dem en rigtig god oplevelse.

Det kan også være en oplevelse som hele familien kan dele sammen. Bedsteforældre elsker nemlig at være samen med deres børn og børnebørn, så hvorfor ikke slå 2 fluer med 1 smæk.

Pris fra: 149.00 DKK.
Hjælpemidler til hverdagen
Hjælpemidler til hverdagen

Mange ældre fejler ikke noget i hovedet, men har måske problemer med svindende kræfter eller andre kropslige skavanker. 

Der findes dog en lang række hjælpemidler der kan gøre hverdagen lettere for folk med dårlig ryg, gigt, svimmelhed og svindende kræfter. 

Smarte hjælpemidler til at klare dagligdagen kan være den perfekte gave til dine bedsteforældre.

Pris fra: 99.00 DKK.
Strikkepinde- eller hæklesæt
Strikkepinde- eller hæklesæt

Der er mange ældre der elsker at hækle, strikke eller lignende hobbies de kan hygge sig med alene eller sammen med andre og mens de ser TV.

Derfor kan en god gave måske være hobbyartikler som f.eks. et strikkepindesæt, garn eller hækleudstyr. 

Pris fra: 99.00 DKK.
Blomster
Blomster

Hvis du gerne vil gøre din mormor, farmor eller bedstemor ekstra glad, så medbring en buket blomster til hende - evt. sammen med en sød besked.

Det vil med garanti skabe glæde, og det er en gave der især er anvendelig til mindre anledninger. F.eks. i forbindelse med et helt almindeligt besøg.

Pris fra: 120.00 DKK.
Fotobog eller lækre billeder af familien
Fotobog eller lækre billeder af familien

En sikker vinder er som regel også en fotobog eller flotte billedrammer med billeder af børnebørn og resten af familien.

Bedsteforældre er naturligvis glade og stolte af deres børn, og når de er heldige at få børnebørn, så bliver de super glade for dem og stolte af at fortælle om det, samt vise dem frem.

Derfor er en god gave til bedsteforældre en fotobog med lækre billeder. Det er nemmere end nogenside før at få den slags bøger lavet.

Pris fra: 99.00 DKK.
Klassiske bukser til bedstemor
Klassiske bukser til bedstemor

Gaven til din bedstemor kan også være behagelige og klassiske bukser fra det kendte mærke Brandtex, som er flotte og ældrevenlige bukser som er meget behagelige at have på.

Pris fra: 199.00 DKK.
Ældrevenlig mobiltelefon
Ældrevenlig mobiltelefon

Mange ældre er har svært ved at bruge en smartphone, men kan godt se fordelene ved at have mulighederne for at have en mobiltelefon ved hånden altid.

Der findes dog en række telefoner som er ældrevenlige og som kun har de basale funktioner. Er dine bedsteforældre udfordret på teknologi, så er det måske en perfekt gave til dem?

Pris fra: 649.00 DKK.
Karikaturtegning
Karikaturtegning

En karikaturtegning, baseret på egne billeder, er både en sjov, anderledes og personlig gave, som dine bedsteforældre med garanti vil blive glade for. 

Det kan f.eks. være et portræt at dem selv, et billede af børnebørnene eller et familieportræt.

Pris fra: 428.00 DKK.
En god bog
En god bog

Kan nogle af dine bedsteforældre lide at læse, så kan du måske finde en god biografi, kriminalroman, skønlitteratur eller andre interessante emner.

At læse en god bog er herligt tidsfordriv og noget der kan foregå stort set hvor som helst. Det er en god gaveide til farmor, farfar, mormor eller morfar.

Pris fra: 49.00 DKK.
Gavekurv
Gavekurv

Hvis du ikke aner hvilken gave du skal give din mormor, morfar, farmor eller farfar, så er en gavekurv fyldt med lækkerier altid et hit.

Du kan vælge at lave den selv i dit lokale supermarked og fylde den med dagligvarer som du ved dine bedsteforældre bruger. Så slipper de selv for at købe ind. Det giver dig også mulighed for at give dem nogle luksusvarer som de måske ellers ikke ville have købt.

Du kan også vælge en færdig gavekurv med øl, vin, chokolade og mange andre lækkerier.

Pris fra: 299.00 DKK.
Gadgets
Gadgets

Der finde mange gadgets på markedet. Måske kan du finde nogle gadgets dine bedsteforældre vil sætte pris på. Enten fordi de er sjove eller simpelthen fordi det er noget de ikke vidste de manglede.

Du kan både finde gadgets inden for hobby og fritud, hus og have og mage andre spændende områder.

Pris fra: 99.00 DKK.
Haveredskaber
Haveredskaber

Mange ældre nyder at arbejde og være i deres have. Dengang de startede med havearbejde fandtes der ikke så mange smarte hjælpemidler som i dag.

Havearbejde er godt for krop og sjæl og en god måde at få sig rørt på, men det kan også være opslidende, da det er mange af de samme bevægelser.

Derfor kan haveredskaber der gør arbejdet nemmere og hurtigere være en fantastisk gave til bedsreforældre der arbejder meget i haven.

Pris fra: 149.00 DKK.
Personlig chokolade
Personlig chokolade

Hvis dine bedsteforældre ikke mangler noget, er en chokoladehilsen med din egen unikke besked en rigtig sød gave.

Du finder også færdigpakkede æsker med masser af lækker chokolade.

Pris fra: 119.00 DKK.

Andre gaver til bedsteforældre

Bedsteforældre er naturligvis lige så forskellige som alle andre mennesker. Når du skal finde en gave til dine bedsteforældre, er det derfor en god idé at tage udgangspunkt i, hvordan de er som mennesker.

Er de kreative? Så kan redskaber til deres hobbyer være en god gave. Dermed får de en gave, de kan bruge – og slipper for selv at skulle ud at købe for eksempel garn, malerilærreder eller noget helt tredje.

Er de aktive? I så fald kan en god gave til bedsteforældre være noget, der støtter op om dette. Er interessen cykling, findes der masser af udstyr og tilbehør hertil. Det samme gælder vandring, golf og en masse andre fritidsaktiviteter.

Har de i stedet svært ved at komme rundt? Der er masser af betænksomhed i en gave til bedsteforældre, som kan hjælpe dem med at have en indholdsrig dag derhjemme. For eksempel kryds og tværs eller sudoku, et abonnement på ugeblade – eller måske endda en iPad. Som ekstragave kan du samtidig forære dine bedsteforældre din tid i form af et kursus i at bruge denne. De vil nyde det – og du får hyggeligt samvær med dine bedsteforældre oveni.

Derfor kan en gave til bedsteforældre være en udfordring

At finde en gave til sine bedsteforældre er nogle gange svært. Ikke kun fordi kærligheden er så stor til dem, at det kan være svært at udtrykke med en gave. Men også fordi bedsteforældre er fra en anden generation end din egen.

Rigtig mange bedsteforældre er nemlig født mellem 20'erne og 60'erne, og har derfor for manges vedkommende en markant anderledes tilgang til verden, livet og ikke mindst forbrug, end yngre generationer.

Det behøver ikke have betydning for konceptet omkring gaver, men det kan være noget, der kommer til udtryk. Især når bedsteforældre skal modtage gaver.

Et typisk og ganske charmerende kendetegn ved de ældste generationer, som kan have indflydelse når du skal købe gave til bedsteforældre, er at bedsteforældre har været vant til at spare på pengene og resurserne gennem hele deres liv. Det kan være noget, der sidder så indgroet i dem, at de måske ikke synes, der er grund til at forære dem noget. Måske synes de heller ikke, at de mangler noget.

Samtidig er mange bedsteforældre vokset op med at reparere ting, fremfor at anskaffe sig nye. Måske kan det derfor kræve en smule overtalelse af dine bedsteforældre at lade dig forære dem en gave i form af for eksempel en ny stegepande - når nu den gamle ikke fejler noget!

Heldigvis bliver langt de fleste gaver til bedsteforældre modtaget godt og med stor taknemmelighed. Særligt hvis du lægger tanker og arbejde i gaven, kan din mormor og morfar, farmor og farfar, bedstemor eller bedstefar ikke undgå at blive glade ved modtagelsen.

10 grunde til at give dine bedsteforældre gaver

Der findes, hvis du tænker lidt over det, med garanti mange andre gode årsager end jul og fødselsdag til at give gaver til bedsteforældre.

Årsager som bunder i noget helt andet end det materielle:

 • Du ville ikke eksistere uden dine bedsteforældre.
 • De har ofte gjort enormt meget for sine børn og børnebørn - og måske gør de det stadig?
 • De har en stor andel i, at du er som du er.
 • De elsker at hjælpe og være sammen med familien.
 • De sætter stor pris på samvær med dig.
 • De bliver evigt glade for at modtage et besøg, en gave - ja selv et telefonopkald.

Vil du gerne give en gave til bedsteforældre, der symboliserer noget af ovenstående, kan du overveje personlige gaver i form af en fotobog med gode fælles minder. Også oplevelsesgaver der giver jer uvurderlig tid sammen med hinanden, vil uden tvivl vække varme og glæde i et ældre menneskes hjerte.

Hjemmelavede gaver til bedsteforældre

En anden god gave til bedsteforældre er hjemmelavede gaver fra de små børnebørn. Der ligger ofte en masse kærlighed og tid i hjemmelavede, kreative gaver – noget der for de fleste bedsteforældre betyder meget mere end gavebeløbet.

Bedsteforældrene forventer oftest heller ikke dyre gaver, men sætter derimod enormt meget pris på en flot tegning eller andre kreative ting, som barnet har lavet.

Det betyder ikke altid så meget, om gaven er pæn. Så længe den er fremstillet med kærlighed. Kan dine børn og dig finde på en gave til bedsteforældrene, som er praktisk samtidig, tager I dog uden tvivl ekstra point med hjem.

Gode idéer til kreative hjemmelavede gaver til bedsteforældre kan være:

 • Flotte tegninger eller malerier i ramme.
 • Dekorerede opbevaringsæsker til strikketøj og lignende.
 • Magneter til køleskabet med billeder – eller af krympeplast med barnets tegninger.
 • Bogmærker.
 • Bordskånere.
 • Nøgleringe med foto eller tegninger.
 • Armbånd og halskæder.
 • Puder – enten med foto eller som barnet med hjælp har syet.
 • Keramik.

Find flere ideer til børnenes gaver til deres bedsteforældre lige her.

Gavekort til bedsteforældre

Vil I gerne give familiens bedsteforældre gaver, som er en mellemting mellem hjemmelavede og købte gaver? Så er hjemmelavede gavekort oplagte.

Her kan I fremstille gavekort på præcis dét, som jeres bedsteforældre sætter pris på:

 • Køreture ud i det blå
 • Hjemmebagte kager
 • Middagsinvitationer
 • Ture til iskiosken
 • Biografture

Denne type gave til bedsteforældre kan tilpasses alle og suppleret med en fin gavekurv, lidt til den søde tand eller en fin flaske likør eller vin udgør en rigtig fin bedsteforældregave. Også til dem, der ikke ønsker sig noget.