Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Pengegaver

Når det er svært at finde på nogle gode gaveideer, eller når personen du skal give en gave ønsker sig penge, så er det oplagt at vælge denne løsning selvom den er lidt kedelig. 

I denne artikel vil vi forsøge at inspirere dig til at lave sjove og kreative pengegaver, som bringer en smil frem hos modtageren og måske endda pynter på et gavebord.

Pengegave ideer

Herunder får du nogle konkrete ideer til hvordan du kan gøre din pengegave mere spændende.

  • Kuverten: Den klassiske og kedelige måde at levere pengegaver på er i en kuvert. Men der ingen der siger at du ikke kan være kreativ med det du putter i kuverten. Selve kortet, din hilsen spiller en rolle og du kan også vælge at komme nogle velduftende blade i eller sprøjte kortet med en lækker parfume, så det dufter godt når kuverten åbnes. Sørg dog for at ligge pengene i en plasticpose eller lignende, hvis du vælger denne metode.
  • Gaveæske med penge: Hvis du gerne vil have din pengegave til at se ud af mere, så kan du købe nogle flotte gaveæsker, som du kan putte din hilsen og pengene i. Du kan f.eks. finde dem her.
  • Snydepengegaven: Hvis du er en drillepind, og det er en passende anledning til en spøg, så kan du f.eks. fylde en stor kasse med let fyld, som avispapir og lignende og fortælle modtageren at pengene ligger et sted i kassen. Når personen er træt af at lede kan du hive kuverten frem fra inderlommen hvor du har gemt pengene.
  • Den trælse pengegave: Du putterne pengene i en kuvert, som du putter i en papkasse som du lukker grundigt med tape. Du putter denne kasse i en større kasse og gentager dette nummer lige så mange gange du orker. Til sidst pakker du papkassen ind i flot gavepapir, så gaven ser ud af noget på gavebordet. Du kan fryde dog over scenariet når gavemodtageren skal pakke gaven op.
  • Den pinlige pengegave: Du fylder en kasse med sjove eller pinlige billige ting, som f.eks. tun på dåse, toiletpapir, vaseline og sætter evt. en række små sedler på hver ting med en pinlig forklaring. Meningen er at gøre modtageren pinlig berørt eller at få folk til at grine. Den egentlige pengegave kan du gemme i kassen eller give separat til sidst.
  • Pengetræet: Hvem ønsker sig ikke et pengetræ? Du kan lave et stativ du sætter en gren fast på. På grenene kan du sætte pengesedler fast, så de ligner sommerfugle eller hænge mønter på i snor.
  • Sparegris med indhold: Du kan også give en sjov og anvendelig sparegris, hvor du har puttet de første penge i. Find sjove sparegrise her.
  • Gave + penge: Hvis du synes at en pengegave er for trist i en kuvert, så kan du vælge at bruge dele af dit gavebudget på en lille gave og smide resten af penge i en kuvert ved siden af. Du kan evt. gøre det med blomstergaver, chokoladegaver, vingaver, gavekurve, gadgets eller en gave til hende eller ham.

Kreativ (lav det selv) pengegave med penge på snor

Har du lyst til at lave pengegave selv, så har hobbybutikken CChobby gjort det nemt for dig med denne kreative pengegave.

Gaven består af en dyb ramme med baggrund og hvor pengene hænger på en snor inde i rammen.

Baggrunden er fodboldinspireret, så den egner sig fint til drenge eller mænd der elsker fodbold.

Gaven kommer til at se ud som på billedet, og det eneste du skal gøre er bestille varerne, følge guiden for at lave rammen, og dernæst beslutte hvor mange penge du vil hænge på snoren.

Læs mere eller bestil varerne her.

En sød og sjov pengegave i ramme

Leder du efter en sjov og anderledes måde at give en pengegave på, så kan du overveje at sætte pengegaven i glas og ramme.

Med en pengegave i ramme, kan du "gemme" pengene bag et passende motiv som passer til den festlige lejlighed.

Det er en smart måde at give pengegaven på fordi:

  • det ser godt ud, at der står en ramme på gavebordet i stedet for en kuvert.
  • du kan vise at der er penge i gaven uden at vide hvor mange penge du har givet.

Find en lang række sjove pengegave-rammer her og vælg det rigtige motiv til den fest du skal til.

Nemme og gode alternativer til pengegaver

Der findes mange gode alternativer til pengegaver. Det behøver ikke være svært og tidskrævende, når du først har fået ideen.

De fleste kan lide at modtage nogle af følgende ting som gaver: