Gave til svigermor

Det kan være svært at finde en passende gave til svigermor, og det er fristende at vælge en gave du ikke kan komme galt afsted med. I denne artikel får du ideer til gode gaver til din svigermor.

Ideer til gaven til svigermor

Det er ikke altid nemt at finde en gave til svigermor, men der er dog en række gaveideer, som du altid kan benytte.

Når du skal give svigermor en gave, så kan du f.eks. vælge at give hende:

 • Blomster: Din svigermor vil elske at få en buket blomster når hun har inviteret jer til middag eller når du skal møde hende første gang. Køb blomsterne på vej til dit besøg hos svigermor eller læs mere om blomstergaver der kan ordnes online her.
 • Oplevelser: Hvis din svigermor fortjener forkælelse eller du skal find en god gave til hende, så er oplevelser altid et hit. Der findes et hav at dejlige oplevelser der er nemme at give som gave. Find eksempler på oplevelsesgaver her.
 • Gadgets: Du kan find et hav af brugbare og sjove gadgets som nemt kan blive den gave din svigermor slet ikke vidste hun manglede. Se eksempler her.
 • Gavekort: Hvis du vil vælge det mest sikre valg, så vælg et gavekort som kan bruges til mange forskellige ting, når du skal finde gaven til din svigermor. Find ideer til gavekort her.
 • Gavekurv: Du kan også sagtens give din svigermor en lækker gavekurv fyldt med lækkerier. Det hjælper hvis du ved hvad hun godt kan lide. Find ideer til lækre gavekurve her.

Vil du gerne give din svigermor en anden gave, så kan du finde mange flere gaver til hende her. Husk også gaven til mor.

Gode råd om gaven til din svigermor

Der findes en hav af fordomme om svigermødre, men de fleste er dog søde og rare. Det er dog vigtigt at huske på at det for mange svigermødre kan være svært at give slip på deres datter eller søn, og at de måske har en tendens til at blande sig en del i deres liv, selvom de er blevet voksne.

Der skal dog 2 til at få forholdet mellem dig og svigermor til at fungere. Det bedste du kan gøre i første omgang er at forsøge at respektere din svigermor og måske forsøge at charme dig ind på hende.

Du kan overveje om du vil følge nogle af følgende råd for at få en god start med din svigermor eller bevare et godt forhold til hende.

 • Når du skal møde svigermor for første gang, så vær ydmyg og giv hende evt. en buket blomster hvis i skal mødes første gang hos hende.
 • Tal med din kæreste om hvad du kan forvente, så du allerede kan lære din svigermor og svigerfar at kende før du skal møde dem. Jo mere du ved, des mindre er risikoen for at du kommer til at sige eller gøre noget dumt - eller komme med en gave der er upassende eller slet ikke falder i god jord. 
 • Hvis du allerede har haft en svigermor i længe og gerne vil bevare et godt forhold til hende, så er det bedste du kan gøre at inddrage hende i jeres liv. Det er det de fleste gerne vil. Respekter hinanden som i er, for der vil temmelig sikkert være forskelligheder. Men det gælder om at få det bedste ud af det. Hjælp hende når hun trænger til det eller komplimenter hende for det når hun hjælper dig. Giv hende evt. en lille gave når du synes hun fortjener det.
 • Hvis du tør kan din gave til svigermor også være at du inviterer hende på cafe, for at lære mere om din kærestes familie og opvækst. Det er noget de fleste svigermødre gerne vil fortælle om, og noget der ofte giver svigermor et positivt indtryk af dig.

Hvornår skal svigermor have en gave?

Svigermor er ikke meget anderledes end mange andre personer, så hun skal selvfølgelig have en gave når hun har fødselsdag, til jul og ved andre særlige lejligheder. 

Hvis du er inviteret til middag hos svigermor med resten af familien, så er det også god stil at komme med en værtindegave til svigermor og svigerfar. 

Ud over de almindelige anledninger, så kan du overveje at give svigermor en gave når:

 • Du skal møde hende første gang. Husk evt. også en gave til svigerfar eller giv dem noget de begge kan bruge.
 • Hun har hjulpet dig eller nogen i din familie. Det kan f.eks. være med børnepasning, havearbejde eller meget andet.
 • Når hun inviterer dig, din bedre halvdel og resten af familien til middag, så bør i komme med en værtindegave.

Få ideer til gode gaver til hende her.