Valentinsgaver til mænd og kvinder

Leder du efter en god valentinsgave til mænd eller kvinder, så kan du få nogle ideer til en god gave på valentinsdag både til ham og hende. 

Du kan også finde en række forslag til gode aktiviteter, så i kan få en hyggelig og romantisk valentinsdag.

Hvad er Valentinsdag?

Valentinsdag er en dag som fejres hvert år den 14 februar. USA har været det mest fremstående foregangsland for valentinsdag, og i Danmark er det et ret nyt fænomen. Dog er det i de senere år blevet mere og mere populært at have en "kærestedag" på denne dag.

Dagen kaldes også "de elskendes dag" og på dagen er det meget almindeligt at man laver noget hyggeligt eller romantisk sammen med sin partner, og giver hinanden en valentinsgave.

I dette indlæg kan du få nogle ideer til aktiviteter på valentinsdag, samt inspiration hvis du ønsker at give din bedre halvdel en valentinsgave. Vil du gerne have ideer til valentinsgaver, så hop direkte til et af følgende afsnit: valentinsgaver til mænd eller valentinsgaver til kvinder.

Forudsætninger for at få en god valentinsdag

Vil du gerne have nogle gode valentinsdag ideer, så skal jeg nok skyde alle de ideer af til dig som jeg har. Men først skal du lige have forudsætningerne i orden for at kunne holde en god valentinsdag med din bedre halvdel.

Der skal helst kun være jer 2
For at få en perfekt valentinsdag, skal der helst være dig og din bedre halvdel. Så hvis du vil have en halv eller en hel dag med din bedre halvdel, så skal du først finde ud af hvordan du kan få puslespillet til at gå op, sådan så i virkelig KUN er jer 2. Det mest normale er uden tvivl at i tager en aften sammen, og laver noget som kun involverer jer 2. For at det kan lykkes skal du måske:

 • Få børnene afsat, hvis du har mulighed for det. Måske har du nogle forstående forældre, søde svigerforældre, eller nogle gode venner/veninder som ikke vil fejre valentinsdag, som kan hjælpe (om ikke andet så i nogle timer)
 • Få fri fra arbejde, hvis den eller de aktiviteter i har planer om kræver det.
 • Få styr på vejret. Hvis det i skal kræver udendørs aktivitet, så tjek om vejret arter sig på fornuftig vis på forhånd.
 • Planlæg i god tid. Hvis du skal booke bord til spisning eller andre aktiviteter, så gør det i god tid, sådan så du har planen klar til valentinsdag.
 • Sluk telefonen. Med mindre det er livsnødvendigt, så sluk telefoner, computere og tablets, sådan så i ikke bliver “forstyret” og rent faktisk kan nyde noget alene tid sammen.

Det er ikke sikkert at alt ovenstående kan lade sig gøre, men i kan jo også hygge jer derhjemme efter børnene er puttet. Så uanset hvor stor din familie er, så burde alle kunne overholde de fleste af ovenstående punkter, og det vil være en fin ide at tænke på disse inden du går videre med valentinsdag ideer.

Hvis ikke i kan få det til at lykkes på valentinsdag d. 14 februar, så kan i jo bare holde den en anden dag/aften hvor det bedre passer ind i jeres skema. I næste afsnit kan du få en række valentinsdag ideer, hvis du mangler input til hvad i kan lave på jeres “kæreste dag”.

Ideer til valentinsdag

Det kan være svært at finde gode valentinsdag ideer for alle, og måske især hvis det er noget i har gjort år efter år og gerne vil prøve at forny jer hele tiden. Herunder kan du måske finde nogle valentinsdag ideer som du/i ikke har prøvet før. Nogle af dem kræver måske at i skal bevæge jer lidt ud på ukendt grund, men det kan i sig selv også være med til at gøre dagen uforglemmelig.

Valentinsdag ideer i hjemmet:

 • Lav mad til din bedre halvdel. Lav din bedre halvdels livret og åben en god flaske vin og nyd en god middag kun for jer 2.
 • Lav mad sammen. Lav en god menu sammen med din bedre halvdel, og nyd hinanden i køkkenet uden stress og jag. Også gerne med en god flaske vin til. Prøv evt. noget nyt som ingen af jer har prøvet at lave før, sådan så det ikke bliver for “hverdagsagtigt”.
 • Byt om på rollerne. På denne dag kan i også prøve at bytte om på rollerne i hjemmet, sådan så i ikke laver de forberedelser som i plejer. Det kan måske give en sjov og anderledes aften.
 • Overrask din bedre halvdel. Du behøver slet ikke indrage ham/hende i dine planer og du kan sikkert sagtens udføre dine valentinsdag ideer uden at indrage din bedre halvdel i det. Hvem ville ikke blive glad for at blive overrasket med en god hjemmelavet middag, hvor der var gjort lidt ekstra ud af det.
 • Se en god film. Lav en hyggelig film aften hvor i ser en god film i begge gerne vil se. Ellers kan i finde 2 film og vælge en hver.
 • Spil et spil. Glem alt om TV, computer, tablet og mobiltelefon og spil et brætspil, hvor i kommer hinanden ved - evt. med et erotisk spil. Find inspiration her.

Valentinsdag ideer ude

 • Spis ude. Book en bord på et godt spisested og inviter din bedre halvdel ud på en fin middag.
 • Gå en tur. Gå en lang tur i naturskønne omgivelser. Kør evt. en tur, så i kommer et godt sted hen hvor i ikke har været før. Tag evt. varm kaffe, the, cacao og lidt lækkert at spise med. Og husk dejligt og varmt tøj.
 • Biograf. Smut en tur i biografen og se en ny film som i gerne vil se.
 • Spa eller massage. Forkæl jer selv med massage eller en spadag, hvor i kan nye hinanden og en række dejlige oplevelser sammen. Se nogle muligheder her.
 • Svømmehal. Besøg den lokale svømmehal, eller kør efter en hvor der er mere luksus, så i både kan nyde boblebad, sauna, dampbad m.m.
 • Helikoptertur. Få en rundflyvning i en helikopter og oplev det hele lidt fra oven. En herlig og uforglemmelig oplevelse der egner sig godt til 2 personer. Læs mere her.
 • Skøjtehal. En tur i en skøjtehal kunne måske også være en mulighed for en sjov og anderledes aften. Især hvis i ikke har prøvet det før.
 • Kursus. Måske kunne et kursus af den ene eller anden slags være sagen. Se nogle muligheder her.
 • Øl- eller vinsmagning. Eller hvad med øl-, whisky-, eller vinsmagning. Det kunne måske også give en hyggelig og romantisk aften. Se evt. nogle muligheder lige her.

Prøv gerne noget nyt
Vil du gerne være sikker på at aftenen bliver anderledes, potentiel rigtig sjov og knap så rutinepræget som hverdagen, så skal du vælge nogle valentinsdag ideer der er anderledes end det i plejer at lave. Det må meget gerne være noget helt nyt, hvor mindst én af jer er på ukendt grund. Og helst jer begge. Så er jeg sikker på at i vil få en super sjov og hyggelig aften.

Aktiviteter som valentinsgave?

Hvis du er helt tom for ideer til din valentinsgave til din bedre halvdel, så start med at tænke på hvor mange penge du vil bruge på det.

Hvis du ikke tænker så meget på budget, og du gerne vil ofre lidt penge på en gave eller en oplevelse, så hop ned til et af følgende afsnit: valentinsgaver til mænd eller valentinsgaver til kvinder.

Hvis pengene er lidt små eller du bare ikke ønsker at bruge så mange penge på det, så kan du sagtens lave noget ud af denne dag alligevel. For en valentinsgave behøver ikke at være en gave du køber til ham eller hende. Det kan lige så godt være noget godt du gør for ham/hende – også altså ikke noget der koster en masse penge.

Nogle forslag til billige aktiviteter på valentinsdag kunne f.eks. være:

 • At lave noget godt mad sammen eller til din bedre halvdel.
 • At se en god film sammen, evt. med lidt snacks til.
 • At tage en tur i biografen.
 • At gå en tur sammen i den dejlige danske natur.
 • At tage en tur på cafe.
 • At tage til et event i lokalområdet. Kig i den lokale ugeavis og se om der er et interessant foredrag, en teaterforestilling eller andre ting der kunne interessere jer begge.
 • At spille et spil sammen. 

Mulighederne er mange. Også uden at det behøver at koste en masse penge. I kan jo aftale at i denne aften blot skal lave noget sammen. Kun jer 2. På den måde kan i lade madpakker, vasketøj og andre pligter ligge, og få en hyggelig aften sammen, uanset hvad i finder på.

Det ene udelukker jo ikke det andet, så hvis du gerne vil give en valentinsgave til din bedre halvdel alligevel, så kan du finde gode ideer til en valentinsgave i de næste afsnit i dette indlæg.

Valentinsgaver til mænd

Skal du finde en valentinsgave som en mand vil blive glad for, så kan du finde nogle ideer herunder:

 • Gadgets: Her kan du finde sjove og romantiske gadgets, der vil passe perfekt som valentinsgave. Læs mere her.
 • Oplevelser: En unik oplevelse til en mand der elsker fart, spænding og adrenalin kick, vil nok lige være sagen som valentinsgave. Vælg mellem et hav af oplevelser eller køb en gavekort lige her.
 • Accessories: Solbriller, slips, halstørklæder, armbåndsure, smykker og meget mere finder du forslag til lige her.
 • Chokolade: Elsker din mand chokolade, så kan du finde sjove og gode chokoladegaver hos den lokale vinspecialist.
 • Film: Hvad med en god action film på DVD eller BLU-RAY eller hvad din bedre halvdel nu foretrækker. Find både film, serier og meget andet lige her.
 • Parfume: Trænger han til en ny parfume eller en helt ny duft, så find masser af gode parfumer til mænd lige her.
 • Kropspleje: Trænger din mand til nyt barbergrej, hårpleje eller andet, så find det lige her.
 • Smykker: Har din mand ingen smykker, så kan du måske få ham til at gå med nogle ved at give ham en smykkegave. Læs mere her.
 • Vin: Elsker han vin, så kan du måske overraske ham med en god vin til maden som valentinsgave.

Valentinsgaver til kvinder

Skal du finde en valentinsgave til en kvinde, så kan du finde nogle ideer herunder. Du vil både kunne finde ideer til gaver som du kan give til hende som hun kan nyde selv, men også til oplevelser som i kan nyde sammen.

 • Blomster: Kvinder elsker at få blomster og for mange er det en romantisk gestus. Hvis ikke du skal give blomster som valentinsgave, så ved vi ikke hvornår du ellers skal. Kombiner det gerne med en almindelig gave også. Bestil blomster til levering til døren her.
 • Gadgets: Til kvinder kan du også finde en lang række gadgets der f.eks. tydeligt siger “jeg elsker dig”. Der er masser af sjove og romantiske gadgets. Læs mere her.
 • Oplevelser: Der findes masser af gode oplevelser til kvinder som kan gives som valentinsgave. Det kunne f.eks. være: spaophold, luksus brunch, indendørs ski, massage, helikoptertur og mange andre. Kan også gives væk som gavekort. Læs mere her.
 • Smykker: Smykker er et hit til de fleste kvinder. Find flotte smykker lige her.
 • Chokolade: Har din kvinde en sød tand, eller elsker hun bare chokolade, så find f.eks. alverdens sjove gaveæsker med chokoladeeller lav en flot kurv til hende hos din lokale vinhandler. Få ideer til chokoladergaver her.
 • Parfume: Vil du gerne give hende en ny dejlig duft, så find masser af forskellige parfumer til kvinder lige her. Perfekt valentinsgave.
 • Film: Hvad med en romantisk film som valentinsgave? Hvis ikke hun er til den slags, så kan du også finde serier og film i mange andre genrer lige her.
 • Hår- og hudpleje: Vil du gerne give din kvinde noget lækker i valentinsgave, så overvej om produkter til kropspleje ikke er lige sagen. Læs mere her.
 • Vin: Er hun glad for en god vin, så kan du se om du kan finde en god vin til hende.

Lav et flot valentinskort eller en romantisk borddækning

Hvis du for alvor skal imponere kæresten med en romantisk aften på vanlentinsdag, så kan du gøre dig ekstra umage med bordpynten eller lave et flot og personligt valentinskort til hende eller ham.

Webshoppen cchobby.dk har gjort det nemt for dig at lave en flotte valentinskort. Det eneste du skal gøre er at bestille de produkter du skal bruge til opgaven og følge vejledningen. Det er noget du med stor sandsynlighed for kredit for hos kæresten.

Du kan også vælge en af de andre kreative opgaver for at få en flot og romantisk borddækning.

Find inspiration til kreative opgaver der passer perfekt til valentinsdag lige her.

Sådan husker du valentinsdag til næste år

Vil du gerne være sikker på at huske valentinsdag til næste år, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev og få en påmindelse om valentinsdag i god tid, så du kan nå at finde en god valentinsgave.

I den email du modtager, vil der også være gode gavetips og forslag til aktiviteter på valentinsdag.