Gave til naturelsker

Mon ikke vi alle elsker naturen, men en rigtig naturelsker ligger ikke bare og slikker solskin på en sommerdag, en rigtig naturelsker elsker at færdes i og bruge naturen og behandler den hensynsfuldt. Så når du skal give en gave til en naturelsker, så skal du tænke miljø og bæredygtighed ind. Det giver vi dig nogle gode input til herunder.

En naturelsker vil gøre alt for at bevare eller endnu bedre forbedre naturen. Derfor vil den ultimative gave til naturelskeren være noget, der bidrager til dette. Eller også skal det være noget, der giver naturelskeren endnu flere oplevelser med og i naturen eller forbedrer oplevelserne. Se med herunder, hvis du behøver mere inspiration.

Ting til hjemmet

Hvis du vil købe ting til hjemmet til naturelskeren, så gør dig selv den umage at undersøge, hvor, hvordan og under hvilke forhold genstandene er fremstillet. En rigtig naturelsker går op i at skabe de bedst mulige forhold for miljø og mennesker nu og i fremtiden.

 • Kludetæppe – Køb et håndvævet kludetæppe, der kan pynte på sofaen, i lænestolen eller bruges som yogamåtte. Vælg gerne et, som er lavet af overskudsstofstrimler. Er du selv kreativ ville den ultimative gave selvfølgelig være, at du vævede det selv. Find eksempler her.
 • Pynt – En lysestage fra en lokal keramiker eller en figur drejet i bæredygtigt træ til at pynte i reolen vil skabe hygge og glæde i enhver naturelskers hjem. 
 • Køkkenting – Du kan få køkkenredskaber, som er fremstillet af naturmaterialer i en bæredygtig produktion. Det kan være et skærebræt af oliventræ, skåle af genbrugsglas eller kopper og tallerkner af bambus. Eller det kan være en opvaskebørste af træ med hestehårsbørster.

Find inspiration til flere ting til hjemmet lige her.

Til opholdet i naturen

Det er altid dejligt at få gaver, der viser, at giveren har gjort dig umage. Derfor er gaver, der gør modtagerens interesser og hobbyer sjovere eller mere spændende altid noget, der bringer glæde, og som vil blive brugt.

 • Rygsæk – En rygsæk med mange rum giver bedre overblik, og det er nemmere at holde orden. Du kan faktisk købe rygsække, der indeholder en taburet og en køletaske, så kan naturelskeren få sig et velfortjent hvil og en kølig forfriskning. Find inspiration her.
 • Redskaber – En sammenfoldelig kop, en schweizerkniv, bionedbrydeligt engangsbestik eller lignende er udstyr enhver, der opholder sig længere tid ad gangen i naturen, har brug for. Find inspiration her.
 • Kikkert – De fleste naturelskere er også interesseret i dyrene, der opholder sig i den. Men ofte holder dyrene sig langt væk fra mennesker. Så er en kikkert en god følgesvend. Find det her.
 • Gavekort til indkøb af tøj og sko – Vind- og vandtæt tøj er et must, når man opholder sig meget og længe i naturen. Det er et par gode sko også. Og begge dele bliver slidt eller kan gå i stykker på anden vis. Her er det bedst at komme med et gavekort, så naturelskeren selv kan vælge. Find inspiration til gavekort du kan give her.
 • Hængekøje – En lækker hængekøje fremstillet af bæredygtige naturmaterialer kan alle have gavn af – også naturelskeren, der efter endt arbejdsdag kan tage sig en lur i sin elskede natur. Find inspiration her.

Gavekurv til naturelskeren

En gavekurv er den gave, som du aldrig går galt i byen med. Alle elsker at gå på jagt i en gavekurv for at se, hvad den indeholder. Du kan enten vælge at samle én selv, eller du kan købe én, der er færdigpakket.

 • Gavekurv med godter til ganen – Te, kaffe, chokolade, honning, øl, vin, tørret frugt, frisk frugt lakrids og andre lækre sager. Vælg økologi, og vælg naturelskerens favoritter. 
 • Gavekurv med godt til kroppen – Creme, hårshampoo, sæbe, sminke, neglelak – det hele fås i udgaver, som er fremstillet med naturen i fokus, og det er perfekt til naturelskerens gave.

Find inspiration til lækre gavekurve her.

Gode oplevelsesgaver til naturelskeren

Naturelskeren vil elske at få en gave, der giver ham/hende en på opleveren – helst ude i naturen. Der er med garanti mange ting, naturelskeren endnu ikke har prøvet.

 • Ballonflyvning – Man kommer ikke meget tættere på den store natur end, når man er langt fra den. I en ballon kan man se et kæmpe stykke af den pragtfulde natur. Så med mindre naturelskeren har højdeskræk vil en tur i ballon med garanti vække begejstring. Læs mere her.
 • Weekendophold på Mandø – På Mandø findes Nationalpark Vadehavet, hvor man kan komme på guidet tur rundt på øen. Her er et rigt fugleliv, sæler og østers. Her kan man opleve tidevandet på nærmeste hold. En perfekt oplevelse for alle der elsker naturen. Læs mere her.

Find flere gode oplevelsesgaver lige her.