Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Gave til 1-årig

Det kan være svært at finde den perfekte gave til et lille barn, da de ikke selv kan udtrykke præcis, hvad de ønsker sig. Men børn er nemme at gøre glade. Et barns øjne lyser op, når de får et nyt stykke legetøj i hånden eller får en oplevelse sammen med dem, de holder mest af.

Selvom du kunne tænke at det er svært at finde gaver til børn, kan selv den mindste ting få så meget betydning gennem barnets liv. Så hvis du er inviteret til en fødselsdagsfest eller til jul med et lille barn, må du ej fortvivle. Her får du 15 bud på den perfekte gave til en 1-årig pige eller dreng.

Gaver til 1-årig dreng eller pige til uendelig leg

Et 1-årigt barn er meget nysgerrigt efter at lære mere om verden. Det kan de gøre gennem leg. Barnet vil i denne alder række ud efter alle ting og begynde på at tage de første skridt. Derfor kan det rigtige legetøj være med til at stille barnets nysgerrighed og udvikle barnet både fysisk og mentalt. Vær dog opmærksom på, at gaven også skal være til glæde for forældrene. Det kan af denne grund være godt at have for øje, om legetøjet er noget forældrene også vil acceptere.

 • Motorisk legetøj – Det motoriske legetøj kan give barnet timevis af underholdning og læring, som samtidig styrker dets motoriske evner gennem leg. Legetøj, som f.eks. aktivitetsvogn, kuglebaner, aktivitetscenter, put-i-boks og hammerbræt, hører under kategorien motorisk legetøj. Find det her.
 • Bamse – Ethvert barn har en yndlingsbamse eller -plysdyr, som bliver ved deres side, selv når de skal sove. Men man kan aldrig få for mange bamser. Det er ikke sikkert, det er den bamse, du kommer med, der bliver favoritsovebamsen, men pyt med det, bare den spreder glæde. Find dem her.
 • Sanseligt legetøj – Stimuler barnets nysgerrighed ved at give den 1-året et stykke sanselegetøj. Legetøjet kan være alt fra barnevognskæden over uroen over puslepladsen til et tæppe i kravlegården. Eneste betingelse er, at legetøjet stimulerer barnets sanser ved hjælp af forskellige lyde, former og overflader. Find det her.
 • Legetæppe – En god gave til et 1-årigt barn kunne være et blødt legetæppe, som kan barnet kan udfolde sig på. Et lille barn får nemt overbalance, og hvad er så bedre end at blive ”grebet” af et blød tæppe. Find dem her.
 • Indendørs gynge – Et barn er vild med at blive vugget og vil derfor elske at få en gynge i gave. Gyngen kan samtidig bruges i mange år af barnets liv. Find dem her.

Find flere gaver til babyer her.

Gaver som forældrene også vil elske

Fordi det lille barn er under opsyn af forældrene, vil det, når du køber gaver til et 1-årigt barn være smart også at tænke på, hvad forældrene kunne have brug for. Du kan altså købe en gave, som både barnet og forældrene vil sætte pris på at få.

 • Børnetøj – Barnet er i en alder, hvor det vokser utrolig meget. Det kan derfor være til stor glæde for både barnet og forældrene at få noget tøj, som barnet kan vokse i. Find det her.
 • Ting til indretning af børneværelset – Du kan også altid forære barnet nogle ting, som gør det muligt for forældrene at indrette det perfekte børneværelse til barnet. Find det her.
 • Børnesko – En god gave til barnet kunne også være et ekstra par sko, sandaler, gummistøvler eller hjemmesko. Det er altid rart at have mere end et par, så man kan have et par hjemme og et par i vuggestuen. Find det her.
 • Babyalarm – En babyalarm kan være den perfekte gave, som gør det en del lettere for forældrene at holde øje med barnet, når det sover, hvis de er et stykke væk. Find dem her.
 • Bøger – Bøger med billeder, bøger med rim og remser, bøger med godnathistorier. Bøger kan være til fælles underholdning og glæde. Find dem her.

Gave der skaber minder

Et 1-årigt barn vil først senere i livet finde ud af, hvor meget det betyder at have minder. Det kan derfor være en god idé at give en gave til både barnet og forældrene som gør, at minderne kommer til at vare længere.

 • Fotoalbum – Det kan virke som en gave, der kun vil gavne forældrene, men faktisk giver et fotoalbum også barnet muligheden for at kunne kigge tilbage på nogle rigtig gode minder. Find fede fotogaver lige her.
 • Oplevelser – Det er dyrt at have et lille barn, og det er ikke altid, der er råd til at tage i f.eks. dyreparker og andre steder, hvor barnet kan opleve ting. Giv et gavekort til en oplevelse til hele familien. Find fede oplevelsesgaver her.

Gaver til udendørs brug

Børn elsker at være aktive og udendørs. De kan lide at kravle i sandet og lege med alt, hvad de kan finde. De vil altså sætte stor pris på at få en gave, der gør det endnu sjovere at lege udenfor.

 • Løbecykel – Et 1-årigt barn vil i denne alder have en større og større lyst til at lære at gå. Løbecykler kan derfor være en perfekt gave til barnet, som kan bruges som støtte og som underholdning i mange timer. Find dem her.
 • Bold – En bold er en gave, der kan give anledning til mange timers leg og underholdning. Køb en blød og let bold, som barnet kan håndtere. Find dem her.
 • Sandkasse – En sandkasse evt. med tilhørende legetøj er en oplagt gaveidé, hvis mor og far har have. Køb helst én med låg, så de undgår besøg fra katte og lignende. Find dem her.

Vær ikke bekymret for, hvad du skal give det lille 1-årige barn til sin fødselsdag! Børn i den alder forstår ikke helt gaveræset endnu.