Gaver til enhver anledning

Der er altid en anledning til at give en gave. Der er de ”faste” anledninger – alle livets store øjeblikke, dåb, fødselsdage, konfirmation, bryllupper osv. – så er der dem, hvor det er lidt mere valgfrit – fars og mors dag, valentinsdag, indflytning, jubilæum og lignende. Endelig er der også dem, hvor du giver en gave, bare fordi! Fordi du elsker, takker, gengælder m.m.

Lige gyldigt hvilken anledning du har til at give en gave, så er det altid vigtigt at ramme plet. For selvom det er tanken, der tæller, så må det jo også gerne være en gave, som modtageren virkelig føler, du har tænkt længe over og gjort en indsats for at finde på.

Den perfekte anledningsgave

Der er nogle få overvejelser, du skal gøre dig for at finde den bedste anledningsgave

  • Hvilken relation har du til modtageren – ven, kæreste, familie, nabo, kollega osv.
  • Hvad interesserer modtageren sig for – det er dumt at komme med en bog om hundeopdragelse, hvis modtageren ikke har hund og ingen intentioner har om at få det
  • Hvor meget må gaven koste – hverken for dyr eller billig, den skal passe til jeres og omgangskredsens niveau
  • Anledningen – f.eks. skal en mors dags gave mere signalere ”tak fordi du er min mor” end ”tillykke med fødselsdagen”

Herunder kan du finde inspiration og ideer til gaver til lige netop den anledning, du skal give en gave til. Du kan goså finde konkrete gaveforslag til ham her og til hende her.

I dagens anledning

Kik bare på den aktuelle anledning, og få adgang til alverdens gaveideer, som du kan vælge imellem kvit og frit.

Værtindegave - Som bevis på, at du er glad for at være blevet inviteret til fest, middag, kaffe, eller hvad det måtte være, bør du tage en gave med til værtinden, som viser, at du sætter pris på hendes anstrengelser.

Barselsgaver - Når der er kommet familieforøgelse, vil du gerne se den lille ny. Men så må du også have en gave med. Skal det være til hele familien, til mor og far eller til baby? Vælg mellem de mange ideer.

Dåbsgaver - Dåben er barnets første ”fest”. Barnet kan ikke selv huske den, hvorfor det er vigtigt at give en gave, som han/hun senere kan glædes over og mindes giveren. Men hvad? Her får du svaret.

Konfirmationsgaver - Det er ikke nemt at købe gave til konfirmanden. Unge mennesker har mange ting i forvejen og ønsker sig tit dyre ting eller pengegaver. Her på gaveinspiration.dk giver vi dig råd og inspiration.

Studentergaver - Når uddannelsen er overstået og bestået og huen er kommet på, så skal det fejres. Men kan du give andet end penge? Ja, find masser af inspiration her på gaveinspiration.dk.

Polterabend - Til en polterabend skal der festes, så midtpunktet kan blive fejret, inden han/hun bliver fanget af ægteskabets bånd. Men hvad skal gaven indeholde? Skal den være sjov, personlig eller helt neutral

Fødselsdagsgave - Fødselsdage kræver fødselsdagsgave – i hvert fald hvis I er nære, eller du er inviteret med til festen. Er der en ønskeseddel, er det ikke svært, men hvad hvis der ikke er? Find på gaven her.

Mors dag gave - Mors dags gave er en gave fra datter/søn til mor. Den skal signalere, at du er glad for, at din mor lige netop er din mor. Det kan være noget, I kan gøre sammen eller forkælelse til hende alene.

Fars dag gave - Når du skal give din far en gave på fars dag, må den gerne være personlig. Noget du ved, han bliver glad for. Evt. noget I kan foretage jer sammen. Find på ideer her.

Nytårsgaver - Nytårsgaver er ikke noget, alle bruger, men får du brug for at skulle give en nytårsgave, så har vi mange gode ideer til, hvad du kan give. Du finder alle ideerne her.

Bryllupsgaver - En bryllupsgave må gerne udstråle luksus – hvad enten det er en fantastisk oplevelse eller noget glamourøst til hjemmet. Vi har samlet en stor portion ideer til, hvad du kan give i bryllupsgave.

Årsdagsgaver - Er du den ene halvdel af et par, så er den dag I blev kærester eller forlovet jeres årsdag. Det fortjener en gave. Se de mange muligheder, og få inspiration til, hvad du skal give.

Morgengave - En morgengave skal være romantisk, intim, personlig og givet med kærlighed. Hvad end du skal give din kommende mand eller din kommende kone morgengave, så finder du ideerne her.

Valentinsgaver - Valentinsdag – ”De elskendes dag”. Fejrer I valentinsdag den 14. februar, så kommer du ikke uden om en gave. Vi kommer her med ideer lige fra blomster til en romantisk helikoptertur.

Forlovelsesgave - Skal du forloves, eller skal du til forlovelsesgilde? Begge dele kræver en gave. Det kan være svært at finde på. Her på gaveinspiration.dk finder du gaveideer til både til ham, hende og dem begge to.

Indflyttergave - Når nogen i din omgangskreds er flyttet, er det god kutyme at komme med en indflyttergave, når du første gang skal inspicere den nye bolig. Og du kan finde på meget andet end potter og pander.

Jubilæumsgave - Det er meget almindeligt, at man kommer med en god flaske vin eller spiritus, lidt chokolade osv., når der holdes jubilæum, men vi kommer med mange andre ideer, så din gave kan skille sig ud.

Rejsegilde - At holde rejsegilde er en stor ting. Det betyder, at der er kommet tagkonstruktion på selvbyggerhuset. Det er god skik at medbringe en gave, hvis du er inviteret til rejsegilde. Men hvad?

Reception - Reception er fejring af en begivenhed. Den er lidt mindre end den store fest, men lidt mere end bare en komsammen. Og gave skal der til. Find på gaver til både firma- og den private reception.