Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til nybagt far

Tit er det mor og barn, der får al opmærksomheden, når en lille baby netop er kommet til verden. Det er der ikke noget at sige til, for de er jo på én eller anden måde midtpunktet i den begivenhed. Men det betyder jo ikke, at den nybagte far ikke også er overvældet af følelser for den lille guldklump, og han er bestemt også en stor del af det og har som mor og barn også fortjent en gave.

Den nybagte far har være der for den nybagte mor gennem hele graviditeten – støttet og hjulpet. Og han har med garanti også være der under fødslen – holdt i hånd og trøstet. Og han skal også være der for både mor og barn i den kommende udmattende tid. Far har fortjent en gave, og hvad det kan være, giver vi dig her masser af forslag til.

Gave fra mor og barn til far

Som mor er du den nærmeste til at sørge for, at din partner får en gave, når I bliver forældre. Giv ham noget, der for altid vil minde ham om dig, om jeres fælles barn eller om jer begge to.

 • En slyngevugge: Det er i virkeligheden en gave til både baby og forældre og det kan vise sig at blive en uundværlig en af slagsen. Læs mere om slyngevugger her.
 • Den erotiske – Dette er en gave, som du skal forberede i god tid inden fødslen. Få en professionel fotograf til at skyde nogle erotiske, men sobre billeder af dig med stor, rund mave. Udvælg det bedste, og sæt det i en ramme, så han kan have det stående eller hængende fremme. Find inspiration her.
 • Et smykke – Det er ikke kun kvinder, der skal have smykker. Forær ham en grov kæde med et vedhæng, hvor der står ”Far”, ”SuperFar” eller lignende. Eller et vedhæng med en kløver med jeres barns navn og fødselsdato indgraveret eller et dog tag med dit navn på den ene side og jeres barns navn på den anden. Der kan altid komme et eller flere navne på, hvis der kommer en familieforøgelse på et tidspunkt. Find inspiration her.
 • En tatovering – Er din partner til tatoveringer, så giv ham et gavekort til en tatovering, så han kan få tatoveret jeres barns navn. Er du kreativ, kan du oven i købet selv ”tegne” tatoveringen.

En afslappende gave til den nybagte far

Er nogen i din omgangskreds blevet forældre, så du derfor skal ud at finde en gave til både mor og far, så er afslapning en oplagt gaveidé, da det har været og bliver ved at være en anstrengende tid. Du kan vælge at give en fælles gave til dem begge – Du finder inspiration til barselsgaver her. Eller du kan vælge at give én til dem hver især, mens den anden passer barn. Herunder finder du inspiration til den afslappende gave til den nybagte far.

 • Action og adrenalin – En afslappende gave betyder ikke nødvendigvis at sidde eller ligge ned uden at foretage sig noget som helst. Det kan være særdeles afslappende at få adrenalinen til at pumpe og opleve nye og spændende ting. Giv et oplevelsesgavekort til paintball battle i kampvogn, paragliding eller stuntman for en dag. Men vælg en oplevelse, hvor den nybagte mor ikke bliver misundelig eller gerne vil deltage. Find inspiration her.
 • Smagedag – Er din ven vild med vin, øl, whisky eller måske kaviar, kan du forære ham en mulighed for at komme til en øl-, vin- osv. smagning. Evt. kan du selv tage med, så I sammen kan nyde dagen. Find inspiration her.
 • Afslapning – En afslappende gave kan selvfølgelig være afslapning i ordets forstand. Er din kammerat ikke til massage og spa, så kan i tage i biffen og se en film sammen, tage en tur i Tivoli eller tage på kro og spise en god bøf med masser af sovs. Find inspiration her.

Skal den nybagte mor også have en gave, så se vores gaveidéer til den nybagte mor.

Den sjove eller søde gave

Det er en alvorlig ting at blive far, men det betyder jo ikke, at alt det sjove ophører. Giv den nybagte far én af nedenstående gaver, som gives i humorens tegn.

 • Body – Giv en bodystocking – ikke til ham, men til babyen – med print, der selvfølgelig handler om far. F.eks. én hvor der er lavet pile med angivelse af arme og ben og teksten ”Du kan godt far!” eller ”Hvis du synes, jeg er buttet, så skulle du se min far” eller lignende. Det kan selvfølgelig også være en sød tekst ”Jeg elsker far” eller ”Hvis du synes, jeg er en flot fyr, så skulle du se min far” osv. Find inspiration her.
 • T-shirts, nøgleringe, krus – det kan også være mange andre ting med print på. Sjove som søde. Find selv på en tekst, eller få inspiration fra de forskellige firmaer, der laver disse ting. Find inspiration her.

Den praktiske gave til en nybagt far

Det er slut med at være uansvarlig. Nu er der kommet en lille ny, der skal tages hånd om, og man får kun én chance, så det er med at gøre det rigtigt.

 • Babyslynge eller -sele – Lad far komme helt tæt på baby ved at give ham mulighed for at komme helt tæt på. Der findes babyslynger og -seler, der kan sættes på maven eller på ryggen – eller begge dele. Og nogle af dem kan endda bruges som siddeplads til barnet, når der holdes drikke- og spisepauser. Find inspiration her.
 • Kalender – Det kan godt være, du synes, at en kalender lyder håbløst gammeldags, men det er nu ikke en hel tosset idé alligevel. Med en kalender kan far holde styr på, hvornår han skal huske at deltage i lægebesøg, besøg fra sundhedsplejerske og andre aftaler, han har lavet med mor. Samtidig kan kalenderen efterfølgende bruges som en slags dagbog, hvor første tand, første smil, første gang der blev sagt ”far” kan noteres. Det kan blive til en hel række ”dagbøger”, som far kan gå på opdagelse i, når der skal holdes tale til konfirmationen. Se det er en gave med fremtidsudsigter. Find inspiration her.
 • Bøger – Der findes mange bøger om børneopdragelse, barnets udvikling de første år, barnets leg osv. Dem har mor sikkert allerede købt. Men der findes også en del bøger, der beskriver, hvordan det er at blive far. Både sjove bøger og oplysende bøger, som vil være god læsning for den nybagte far. Find inspiration her.

Savner du yderligere inspiration, så tjek vores artikel med gaver til far eller vores side med over 100 gaveideer til ham.