Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Gave til SOSU

Skal du finde en gave til SOSU – eller en social- og sundhedsassistent samt en social- og sundhedsmedhjælper, som det rettelig kaldes? Her kan du finde en masse gode ideer, for vi har matchet de af vores gaveideer som passer perfekt, når der skal findes en gave til SOSU.

En SOSU er nemlig grundlæggende et omsorgsfuldt menneske, der i sit arbejde er vant til at tage sig af andre mennesker.  Derfor er gaverne til en SOSU valgt med omhu, så den heldige modtager også husker at pleje sig selv.

Når hjertet banker for at hjælpe, er der i øvrigt blot ekstra grund til at blive forkælet – så dyk ned i vores mange gaveforslag til SOSU-assistenten, der har fortjent en overraskelse.

5 gode gaver til SOSU

Der kan være flere grunde til, at du mangler en gave til en SOSU.

Måske skal du finde en gave til din kollega, der har fødselsdag eller jubilæum? Det kan også være, du selv får besøg af en SOSU, du er glad for og gerne vil anerkende – eller måske er du en pårørende, der gerne vil sige en helt særlig SOSU-assistent tak for god pleje af en, du holder af.

Her får du 5 gode gaveideer til en SOSU.

Oplevelsesgaver. Vil du gerne gøre livet udenfor SOSU’ens arbejdsplads sjovere og social-og sundhedsassistenten en oplevelse rigere? Så er en oplevelsesgave et oplagt valg. Der er mulighed for at give vedkommende alt fra en cafetur og wellness til en kanotur eller et kursus i flødebollelavning. Se hele udvalget her.

Gavekurve. Du kan også give den heldige SOSU en gave fyldt med forkælelse i form af lækker kaffe, chokolade eller andre specialiteter. Der er masser af muligheder og du kan enten selv finde lækker luksuschokolade og luksusslik her – eller købe en færdiglavet gavekurv. Fordelen ved denne gave er, at den pågældende SOSU kan dele gaven med sine dygtige kollegaer, hvis hun har lyst.

Gavekort. Et gavekort er især en oplagt gave til en SOSU, du ikke kender særlig godt, men gerne vil anerkende alligevel. Du kan finde masser af gavekort online i vores artikel om gavekort – men det er oplagt at vælge et gavekort til forkælelse i form af skønhedsprodukter her.

Pynt til hjemmet. Der er masser af muligheder for at finde en gave til en SOSU blandt ting til hjemmet. De fleste har nemlig altid plads til en ekstra pynteting, en vase eller lysestager. Især, hvis det er fra nogle af de kendte mærker på markedet. Find det hele her.

Personlig chokolade. Vil du gerne nøjes med en lille gave til en SOSU, men skal det alligevel være specielt og anderledes, kan du få fremstillet personlig chokolade. Det består af en selvvalgt hilsen, der skrives med chokoladestykker, der er påført de pågældende bogstaver, som sætningerne dannes af. Du kan for eksempel skrive ”Tak for hjælpen” eller ”Tak for kærlig pleje”. Find chokoladen her.

Gaver til nyuddannet SOSU

De allerede nævnte gaver til SOSU er ligeså oplagte til nyuddannede som garvede social-og sundhedsassistenter og hjælpere.

Det kan dog godt være, du gerne vil finde en mere minderig gave til en nyuddannet SOSU. Det er nemlig en stor ting at blive færdig med sin uddannelse og derfor også værd at markere med en særlig gave til minde om dagen.

De mest oplagte gaver til en SOSU der netop er blevet færdiguddannet er:

  • Et sygeplejeur. Af hygiejnemæssigt årsager, er det mange steder ikke tillast at gå med armbåndsur. Omvendt er det nødvendigt med et godt overblik over, hvad klokken er, i en travl hverdag som SOSU. Derfor er et såkaldt sygeplejeur en oplagt gave til en nyuddannet SOSU. Uret kan sidde fast i en lomme og udgør derfor ikke et hygiejnemæssigt problem. Find flere slags her.
  • Kay Bojesen dyr med indgravering. Du kan få indgraveret navn og dato på de fleste af Kay Bojesens populære dyr i træ. I stedet for navn, kan du også vælge at skrive uddannelsesbetegnelsen. Graveringen kan blive et ekstra minde om den store dag, hvor uddannelsen blev færdiggjort. Find Kay Bojesen med indgravering her.
  • Smykker med indgravering. Et flot smykke som vækker minder om dagen, hvor den pågældende SOSU blev færdig, er også en god gave til de nyuddannede. Du kan finde smykker med navn eller datoer her.

Har gavemodtageren lige afsluttet sin uddannelse, kan du også finde inspiration i vores artikel om studentergaver.