Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

50 års gave

Hvad giver man i 50 års gave? Skal du til en stor 50 års fødselsdag hos en ven, et familiemedlem eller en anden nær relation, og er du på bar bund med, hvad du skal tage med som gave, så lad dig inspirere her.

Det er ikke hver dag, man fylder 50 år. 50 år er et halvt århundrede, og det plejer de fleste fødselarer gerne at ville fejre i stor stil. I den alder har de fleste nemlig en stabil økonomi, hvor der er plads til at give den lidt ekstra gas, når det kommer til fester og fødselsdage.

Derfor fortjener fødselaren også en rigtig god 50 års gave. Vi kommer i denne artikel med gode ideer og masser af inspiration til den perfekte 50 års gave.

En god 50 års gave

En god 50 års gave er selvsagt en gave, som fødselaren bliver glad for. Det kan både være en fysisk gave, som du ved, at han eller hun lige står i mangler (og måske ikke selv er klar over), eller det kan være en oplevelse eller et gavekort til en oplevelse.

Herunder finder du tre ideer til en anderledes gave, som du kan pakke ind og lægge på gavebordet, og som næsten altid er et hit hos modtageren.

  • Bon-fire sæt. Et bon-fire sæt er noget, de færreste har. Ikke desto mindre er det noget, de fleste vil sætte stor pris på. Sættet er perfekt til lune sommeraftener, hvor der i et afstressende tempo kan laves mad over bål. Det samler familie og venner til en hyggelig stund udenfor, og sættet udgør derfor en perfekt gave til 50 års fødselaren, som sætter pris på sin familie og sine venner. Find inspiration her.
  • Hængekøje. En hængekøje er til ham eller hende, som har en have og som elsker at slappe af i skyggen med en god bog. Faktisk er hængekøjen god at kombinere med en bog og noget solcreme eller en sommerhat, for at sætte scenen så at sige. Det er den perfekte gave til livsnyderen, og det viser samtidig en stor portion kreativitet fra din side. Find inspiration her.
  • Billedscanner. Når fødselaren fylder 50 år, så kender han eller hun helt sikkert til dias og negativer. De gamle billedformater er så småt ved at uddø, og det er en skam, for mange har deres barndomsminder gemt i dette format. En betænksom og anderledes gave er derfor en billedscanner, som kan lave dias og negative om til digitale billeder, så gode gamle minder også kan leve videre i vores digitale tidsalder. Find inspiration her.

Mangler du flere ideer? Tjek vores artikler med gaver til hende og gaver til ham.

Giv en oplevelse i 50 års fødselsdagsgave

I stedet for at give en fysisk gave, som kan pakkes ind, så er der også noget helt specielt over at give en oplevelse.

Det er noget, man gemmer på som minder resten af livet, og der findes et hav af forskellige oplevelser, som du kan invitere fødselaren med på. Du kan enten selv vælge at deltage i oplevelsen, eller lade fødselaren vælge, hvem der skal med. Vi har herunder udvalgt tre ideer til oplevelser, som du kan give i 50 års gave.

  • Ballonflyvning. At flyve i luftballon er en helt unik oplevelse. Der er en fantastisk udsigt oppe fra ballonen, og så er der noget helt specielt over at flyve af sted i en kæmpestor ballon. Du skal selvfølgelig sikre dig, at fødselaren ikke har højdeskræk, hvis du vælger denne slags oplevelsesgave. Find inspiration her.
  • Naturoplevelse. En udflugt i naturen er den helt perfekte 50 års gave til naturelskeren. Gaven kan f.eks. bestå af en rundtur i Nationalpark Vadehavet, som star på UNESCO’s Verdensarvsliste. Turen byder både på et rigt fugleliv, landsbyidyl og romantisk slotsbesøg. Find inspiration her.
  • Wellnessophold. Et wellnssophold med luksus og ren afslapning er også noget, enhver 50 års fødselar vil sætte stor pris på. Det fungerer som et fantastisk afbræk i hverdagen, hvor der er tid til at nyde nuet og udelukkende at fokusere på selvforkælelse. Hvis fødselaren har meget at se til i hverdagen, er dette en fantastisk og betænksom gave at give. Find inspiration her.

Find flere oplevelsesgaver her eller få ideer til flere fødselsdagsgaver lige her.

Indpakningen af gaven har stor betydning

Når det kommer til indpakningen, så har det en stor betydning, hvordan gaven tager sig ud. Hvis du har bare en smule kreativitet i blodet, kan du nemlig gøre en pakke meget mere spændende, end den ellers ville tage sig ud. 

  • Læg et billede ved. Find et billede af fødselaren og få det printet ud, evt. som et polaroidbillede. Det kan også være et billede af dig og fødselaren, for at gøre det ekstra personligt. Det giver gaven et unikt udtryk, som får den til at skille sig ud.
  • Skriv et brev. For at gøre gaven endnu mere personlig kan du vedlægge et brev. Her kan du forklare, hvorfor du har valgt lige præcis denne gave til 50 års fødselaren, selvfølgelig uden at afsløre, hvad gaven indeholder.