Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Gave til 5-årig

Hvad kan du give i gave til en 5-årig? Det kan være svært at sætte sig ind i, hvordan en 5-årig tænker, og hvad han eller hun interesserer sig for. Især hvis du ikke selv har børn på den alder, kan det være en umulig opgave at finde på en god gave til en 5-årig.

Læs med i denne artikel, hvor vi kommer med masser af bud på, hvad du kan give i gave til den 5-årige pige eller dreng. Der er både gaver i den billige og i den dyrere ende, og der er praktiske gaver og unikke gaver. Du kan også finde inspiration til gaven til teenageren andet steds her på sitet. 

Gave til en 5-årig dreng

 • Udfordrende puslespil. Et puslespil med mange brikker kræver koncentration og tid. Det er en meget traditionel gave at give, som lægger op til fordybelse. I en tid hvor iPads bliver brugt mere og mere, er det et godt alternativ til at spille spil på iPaden. Find dem her.
 • LEGO. Det populære, danske legetøjsmærke LEGO producerer rigtig meget forskelligt LEGO-legetøj. Nogle af linjerne henvender sig specifikt til drengen, som kan lide teknik og action, hvilket er en oplagt gaveidé. Find det her.
 • Cykel. En ny cykel med flotte farver, mange gear, og hvad der ellers hører sig til på en rigtig drengecykel er en super gaveidé, som drengen vil bruge hver eneste dag i mange år frem. Find det her.
 • Fjernstyrede biler. Der er noget helt specielt over at have sin egen fjernstyrede bil, som kører lige derhen, som man gerne vil have. Mange fjernstyrede biler er desuden lavet sådan, at de kan lave seje tricks. Find det her.
 • Fodboldmål til haven. Hvis den 5-årige dreng er vild med fodbold, så er nogle nye fodboldmål til haven den bedste gave, du kan give. Og med en indbygget måltæller, bliver der ingen diskussioner om, hvem der fører. Find dem her.

Gave til en 5-årig pige

 • Kroketspil. Kroket eller andre traditionelle udendørsspil lægger op til, at pigen og hendes venner eller familie bruger mange timer ude i den friske luft. Kroket, kongespil osv. er sjove spil, som de fleste kender, og som derfor er nemme at komme i gang med at spille. Find det her.
 • Nyt tøj. De fleste piger er ikke ret gamle, før de har deres egen holdning til, hvad for noget tøj, de vil have på. Derfor er nyt modetøj en gave, der med sikkerhed vil falde i god jord. Er du i tvivl om, hvilke farver og mønstre pigen godt kan lide, kan du altid forhøre dig hos forældrene. Find det her.
 • Ting til pigeværelset. En flot knage, en sød sparebøsse eller en sjov plakat er blot få af de ting, du kan give til den 5-årige, som hun kan bruge til at pynte op på sit værelse. Find det her.
 • Dukker. Som 5-årig er man bestemt ikke for gammel til at lege med dukker, og en ny en af slagsen eller noget tilbehør, så som en barnevogn, en skifteplads eller andet praktisk til dukken, er derfor altid en god gave at give. Find det her.
 • Sommerudstyr. Hvis pigen har fødselsdag i sommerperioden, eller snart skal på ferie med sin familie til de varme lande, så kan sommerudstyr være en sjov gave. Det kan være en luftmadras, badebold, vandpistol eller vandballoner som er perfekte at lege med i solskinnet. Find eksempler her.

Sjove gaver til 5-årige børn

 • Kæmpe balloner. Disse balloner får en diameter på en hel meter, og er altså enormt store – især for en 5-årig. Ballonen kan pustes op med munden og bruges til alt det, man leger med mindre balloner med, nu bare i kæmpestørrelse! Find dem her.
 • Brætspil. 5-årige børn forstår mere, end du måske lige tror, og de fleste er super gode til brætspil. Derfor er et nyt brætspil en sjov gave til både den 5-årige dreng og pige. Find det her.
 • Skoletaske. Inden længe begynder skolen, og en ny skoletaske er derfor ikke nogen dum idé at give en 5-årig i gave. Det er samtidig en praktisk gave, som forældrene også vil sætte pris på. Find det her.
 • Løbehjul. Løbehjul er mega populære blandt børn, og et nyt løbehjul vil derfor vække stor glæde hos både drengen og pigen, der fylder 5 år. Find dem her.

Find flere gaver til børn lige her.