Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til 6-årig

Hvad giver du i gave til en 6-årig? En 6-årig er godt og grundigt ved at blive et selvstændigt, tænkende væsen. Den ‘rigtige’ skolegang står for døren, og der sker en masse, både hvad angår udviklingen af barnets sprog, forståelse for omverden og fantasifuldhed. Vi har her samlet nogle idéer til dig, der ingen anelse har om, hvilken gave du kan give til en 6-årig.

Børn og unge er altid svære at finde på gaver til. 6-årige er i dén grad ikke lettere end andre – men det er faktisk blot en lille smule nemmere (vil vi hermed tillade os at påstå), for når barnet er i denne alder, har du faktisk rigtig mange muligheder, når først du kommer i gang. Du kan selvfølgelig også blot læse denne artikel og skyde lidt genvej.

”Kloge” gaver

Der er både gang i fantasien og ”de små grå” i denne alder. Der er fuld fart på hjernen, der konstant lærer nye ting og indtryk samt meget mere om verden omkring sig. Giv en gave, der kan stimulere indlæring, og som samtidig er sjov og kan bruges til stimulerende leg – så opdager barnet næsten slet ikke, at det er på ”arbejde”.

 • Spil. Spil kan komme i et hav af varianter. Sæt finmotorikken, fantasien eller hjernecellerne i fuld sving med et sjovt, flot og indlevende spil i fine farver. Find det her.
 • Bøger. Det er nu, at barnet begynder at kunne læse – mere eller mindre godt – og næsten hver dag kommer der nye ord. Find en god, men stadig meget simpel bog, som barnet kan øve sig med, mens det også lærer i skolen. Find dem her.
 • LEGO eller LEGO Friends. Finmotorikken skal også i gang hér med de små klodser, som man kan bygge hele verdener med! LEGO Friends er også super populær i denne alder, og der findes også noget specifikt til drenge og til piger. Find det her.
 • Kreative gaver. Malebog, malesæt, tusch, glimmer, farveblyanter. Mulighederne er mange og sætter kreativiteten og fantasien i frit løb! Det giver samtidig også tid til fordybelse og ro for både forældre og barn. Find det her.
 • Legesæt. Som for eksempel tryllekunstnersæt eller andre ting, hvor barnet kan lære at imponere de voksne med nye tricks til store klapsalver – det bliver et stort hit. Find det her.
 • Sprog- og talspil. Der er stadig mange ord og tal i mange forskellige kombinationer, der skal på plads. Du kan hjælpe barnet på vej med sjove og lærerige, interaktive bøger. Find det her.

Gaver helt for sjov til den 6-årige

Skal det være mere leg end alvor, så er her også nogle forskellige muligheder for at komme med en velegnet gave til den 6-årige.

 • Kæledyr. Nej, nej, vi mener ikke ægte dyr, det må du vist hellere lade forældrene om. Men hvad med en stor pony eller elefant, som man faktisk kan sidde på, kæle med og gøre til sin bedste ven. Find det her.
 • Pynteting. Ansigtsfarve og små klisterting til at pynte sig med, sjove tatoveringer der går af i vask. Masser af ting, der gør at man kan føle sig superfin. Find det her.
 • Kostumer. Hvem kan ikke have brug for at kommer lidt i prinsesse- eller pirathumør? Giv en flot og farverig gave, der nok skal blive brugt med glæde. Find det her.

Den praktiske gave

Praktisk behøver ikke være lig med kedeligt! I takt med, at barnet vokser, kan det faktisk være den gave, der i det lange løb giver mest glæde. Det er også et super valg nu, hvor skolestarten venter lige rundt om hjørnet.

 • Ting til børneværelset. Lamper eller små, sjove møbler eller andre pynteting – eller sejt sengetøj til sengen! Måske bliver det endda lidt nemmere at blive sendt i seng de første dage. Find det her.
 • Skoleting. En sej skoletaske, et flot penalhus, madkasse, flotte blyanter og sjove viskelædere – der er et hav af muligheder til at gøre skolestarten lidt sjovere. Find det her.

”Næsten ligesom de voksne”-gaver

De voksne ser ud til at leve i en helt anden verden end barnet selv – og det er ret fascinerende. Det er i denne alder, at barnet for alvor begynder at lege små rollespil og imitere de voksnes liv og interesser.

 • Symaskine. Symaskiner til børn er måske ikke helt som de voksnes, for de har lidt ekstra beskyttelse, så barnet for eksempel ikke syer sig selv i fingeren, og det vil forældrene nok sætte pris på, hvis du kommer med en symaskine til den 6-årige. Find det her.
 • Sminkebord. Måske vil man bare være lidt fin en gang i mellem. Med læbestift og masser af kindrødt og fingerringe og flotte hatte. Giv et sminkebord til pyntemusen. Find det her.
 • Dukker og puslesager til baby. Ens helt egen baby at passe på, pusle og give mad til – det føles supervoksent og kan samtidig være med til at højne barnets omsorgsfølelse. Find det her.
 • Bytte, bytte købmand. ”Handle ind lege” eller købmandsbutik er også populære i denne alder, hvor barnet kan gøre ligesom mor og far og handle ind til hele familien med frugt og grøntsager, brød, mælk og meget mere. Find det her.

Vi håber, at du hermed er blevet en lille smule klogere på, hvad i alverden du giver et 6-årigt barn. Vi ønsker dig en glædelig fødselsdagsfest eller jul – samt held og lykke med gavejagten, naturligvis!

Savner du mere inspiration til gaver til børn, så kan du måske også finde hjælp i denne artikel.