Studentergaver

At blive student er en kæmpe milepæl i de unge menneskers liv. Det er kulminationen af en masse hårdt slid der efter eksamen ender op i en uges tid med fejring og fest.

Er du inviteret til studenterfest, så bør du have en gave med til studenten, men hvad giver man unge mennesker nu til dags? Vi forsøger at svare på det og give dig gode ideer til studentergaver i denne artikel.

Ideer til studentergaver til ham og hende

Find ideer til studentergaver til ham og hende i udvalget herunder.

Vis / Skjul filtre
Viser 10 ud af 10 resultater
Pengegaver
Pengegaver

Mange studenter er fattige, men de ved ofte godt hvad pengene skal bruges til, så penge kan være en god studentergave til både piger og drenge. 

Og den eneste måde du kan skuffe studenten på med en pengegave, er ved at give dem for lidt. Hvis du ikke ønsker at din pengegave skal være alt for kedelig, så kan du f.eks. pakke pengene ind i en fin æske som disse.

Pris fra: 15.00 DKK.
Gadgets
Gadgets

Hvis du ikke ved hvilken gave du skal give til studenten, så er alt du behøver at vide, at de fleste unge mennesker elsker gadgets. Det gælder for både drenge og piger.

Find en hav og sjove og brugbare gadgets som sagtens kan være en god studentergave her.

Pris fra: 49.00 DKK.
Oplevelser som huskes
Oplevelser som huskes

Mange studenter elsker at være sammen med deres klassekammerater i tiden efter en veloverstået eksamen og studenterfest. Derfor kan den bedste studentergave sagtens være oplevelser hvor studenten kan blive forkælet yderligere og prøve noget nyt.

Eksempler kan være: Klatring, hurtige biler, dykkerkursus og meget andet.

Pris fra: 199.00 DKK.
Plakater til studenten
Plakater til studenten

Kender du en person der er blevet student, så kan du også overveje at give ham eller hende en flot og sigende plakat til studenterværelset i studentergave. 

Det kan både være en plakat med citater, motiver eller hvad med en af de sjove plakater fra Dialægt. 

Pris fra: 149.00 DKK.
Sjove metalfigurer
Sjove metalfigurer

Ønsker du at give studenten en anderledes dekoration som kan stå fremme til minde om studentertiden i årevis, så tjek nogle af de sjove, dekorative og flotte metalfigurer her.

Pris fra: 250.00 DKK.
Smykker
Smykker

Smykker gives også ofte som studentergave. Måske især til kvinder, men mænd kan også sagtens få smykker til deres studentergilde - måske i form af et ur, manchetknapper eller en kortholder.

Der er mange muligheder for at give smykker som studentergave til både piger og drenge.

Pris fra: 279.00 DKK.
Personlig chokolade
Personlig chokolade

Som alternativ til en flaske spiritus eller en buket, kan du skrive din helt egen hilsen i lækker, belgisk chokolade. Den personlige chokolade kan også kombineres med en pengegave, så gaven syner af lidt mere.

Pris fra: 119.00 DKK.
Studenterne fra Klarborg
Studenterne fra Klarborg

Måske kender du de klassiske Klarborg figurer? De findes også som studenter og det kan naturligvis også være en fin gave til studenten der snart flytter hjemmefra eller som er begyndt at samle på ting til sin kommende bolig.

Pris fra: 299.00 DKK.
Ting til boligen
Ting til boligen

Skal studenten flytte hjemmefra inden for overskuelig fremtid så kan du give ham eller hende en praktisk gave til den kommende bolig.

Der er et hav af muligheder for at finde en passende studentergave der passer til dit budget blandt pynteting og produkter til boligen.

Pris fra: 99.00 DKK.
Produkter til rejsen og til naturmennesker
Produkter til rejsen og til naturmennesker

Skal studenten ud at rejse, så skal udstyret være i orden. Uundværlige ting på rejsen er tøj og fodtøj til al slags vejr og evt. sovegrej til enhver lejlighed.

Her kan du også finde mange gode produkter til folk med interesser for ridning, jagt, fiskeri og andre outdoor typer.

Pris fra: 199.00 DKK.

Hvad skal en studentergave koste?

Det kommer helt an på din relation til studenten og i hvilken forbindelse du skal give gaven. Hvem skal give for hvad?

  • Forældre og bedsteforældre giver ofte dyre gaver til studenten, da det også er en stor dag for dem at se deres børn og børnebørn blive student. De giver ofte for mindst 500 kr. Og nogle gange for flere tusinde kroner. 
  • Kæresten bør nok også sidestille en studentergave med en fødselsdagsgave, så beløbet for kæresten er nok typisk mellem 200 og 500 kr.
  • Venner og øvrig familie giver typisk for op til 300 kr. Nogle giver måske mere.

Ovenstående punkter gælder hvis du er inviteret til studenterfest. Hvis du blot ønsker at aflevere en lille studentergave og ikke er inviteret til fest, så kan du sagtens nøjes med et kort, en rose eller en lille gave til max 100 kr.

Er du i tvivl om hvor mange penge du skal give studenten for, så spørg i din omgangskreds hvad de tidligere har gjort. Har du selv tidligere holdt studenterfest for dine egne børn, så prøv og sammenlign med hvad dit barn fik i studentergave.

Forstå studentens situation for at give en god gave

Nogle gange kan det være svært at forstå de unge mennesker tankegang og at vide hvad de ønsker sig. De ved dog som regel godt hvad der er hot og hvad der ikke er, så du kan sagtens komme til at skuffe både piger og drenge der lige er blevet student ved at komme med den forkerte gave. 

Det hjælper at forsøge at sætte sig ind i studentens situation, inden du går på jagt efter en studenter gave. Tænk over følgende:

  • Mange studenter lever af SU, og har derfor ikke ret mange penge, så pengegaver er måske kedelige, men altid noget de kan bruge.
  • Mange studenter flytter hjemmefra, med det samme eller inden for få år, for at læse videre, arbejde eller for at tage et oplevelsesår ude i den store verden. Studentergaver til boligen kan derfor være en god ide.
  • Mange studenter har slidt ekstra hårdt i 3 år for at få deres eksamen, og især i de sidste måneder op til, og under eksamensperioden. Derfor kan oplevelser være en fantastisk studentergave.
  • Mange studenter opbygger venskaber for livet i de 3 år det typisk tager at blive student, men er ofte kede af at se klassekammeraterne spredes for alle vinde efter afslutningen på det 3 år. En god studentergave kan derfor være noget der sørger for at samle vennerne fra klassen igen.

Find konkrete ideer til studentergaver lige her.

Giv studenten en buket blomster

Skal du til dimission og se når studenten får huen på eller være der når studenten kommer ud fra den sidste eksamen, så er det god stil at have en buket blomster med. Som minimum en rød rose til studenten.

En blomstergave er også en god gave til studenten, hvis du hverken skal med til dimission eller studenterfest, men alligevel ønsker at sige tillykke med en lille gave. Det er ofte brugt af naboer til studenten og venner til forældrene og lignende.