Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Ideer til fødselsdagsgave

Skal du finde en god fødselsdagsgave til en du holder af? Så har vi masser af forslag til gode fødselsgaver i mange forskellige prisklasser. Uanset om du leder efter en fødselsdagsgave til ham, hende eller børn.

Hvad skal en fødselsdagsgave koste?

En fødselsdagsgave behøver ikke nødvendigvis at koste mange penge. Det afgørende for, om en fødselsdagsgave er god, er nemlig modtagerens glæde. Har fødselaren ønsket sig noget konkret, vil dette derfor sandsynligvis altid være en bedre gave end noget vedkommende ikke kan bruge, som har kostet det dobbelte.

Hjemmelavede fødselsdagsgaver kan desuden også vække glæde. Særligt hos forældre, bedsteforældre og oldeforældre, som måske alligevel ikke synes, de mangler noget.

Generelt har de fleste et budget, når det kommer til fødselsdagsgaver. I mange familier er det endda aftalt, hvad satsen for gaver til fødselsdage er, så alle ved hvad gaverne kan koste og ingen føler sig snydt. Nogle familier er måske så store, at der er klare aftaler om, at fødselsdagsgaver kun købes, når der er inviteret til fest. Dermed løber det samlede årlige gavebudget ikke løbsk.

Gennemsnitligt bruger de fleste mellem 200 og 400 kroner på en fødselsdagsgave. Uanset om der er tale om fødselsdagsgaver til børn eller voksne. Jo tættere relation, jo dyrere er gaverne oftest. Forældre bruger således typisk mellem 300 og 500 kroner på en fødselsdagsgave til deres barn.

Vigtigst for valget af gave er dog, at modtageren bliver glad. Har du alligevel brug for hjælp til, hvad fødselsdagsgaven må koste? Så kan du kigge nærmere på følgende:

Din relation til fødselsdagsbarnet

Hvem skal du købe fødselsdagsgave til? Budgettet varierer ofte i forhold til om det er en ven, et familiemedlem eller en du ikke har nogen tæt relation til.

Hvad er anledningen?

Er der tale om en almindelig fødselsdag med boller og lagkage eller en rund fødselsdag med 3 retter mad, musik og dans? Der er forskel på de to fester og derfor ofte også forskel på de fødselsdagsgaver, der skal gives. Derfor vælger mange at give en dyrere gave, når der er tale om en stor fest. Omvendt foræres der tit en lidt mindre ting, hvis der blot er tale om fødselsdagskaffe.

Hvad plejer I at gøre?

Det er også en god ide at tænke over, hvilken fødselsdagsgave du selv fik af vedkommende, der nu skal have en gave. Det er en god måde at finde en fødselsdagsgave i det rigtige prisniveau på. Du slipper også for at gøre modtageren forlegen: Det kan nemlig være ubehageligt selv at have givet en billig gave og efterfølgende modtage en meget dyr af slagsen.

Skal der gøres noget ekstra ud af fødselsdagsgaven?

Har personen fortjent en ekstra god eller dyr fødselsdagsgave? Har han eller hun gjort noget godt for dig eller andre i løbet af året, som fortjener særlig anerkendelse? Så kan du overveje at forhøje dit budget en smule.

Fødselsdagsgave eller ej?

Oftest er du næppe i tvivl om, hvorvidt du skal købe en fødselsdagsgave eller ej. Er du inviteret til fødselsdag giver det nemlig sig selv, at man har en gave med.

Er du derimod ikke inviteret til fødselsdag, kan det dog være en smule sværere at finde ud af, om du bør købe en fødselsdagsgave til fødselaren eller ej.

Måske har din søster fødselsdag, men ikke inviteret til fest. Det kan også være din veninde holder fælles fødselsdag med en anden person, som du ikke kender – og tager du så en fødselsdagsgave med til begge fødselarer? Svaret er ikke altid nemt at finde.

Generelt er det relationen og traditionen, der afgør, om der skal findes en fødselsdagsgave. Er du i tæt relation med fødselaren og plejer I at give hinanden en fødselsdagsgave? Så ligger svaret ligefor, også selvom du ikke er inviteret til fest. Det kan jo være, fødselaren ikke har tid og overskud til at fejre dagen – men det er jo ikke det samme som, at vedkommende ikke har fortjent en fødselsdagsgave.

Plejer I derimod ikke at give hinanden fødselsdagsgaver, medmindre I er inviteret til fest, kan du sagtens undlade at købe en gave – og blot nøjes med en hilsen på dagen.

Skal du til fælles fødselsdag, hvor du kun kender den ene fødselar, kan du som udgangspunkt nøjes med at købe en fødselsdagsgave til dén, der har inviteret dig. Hvis du har det bedst med at have en ting med til begge, kan du eventuelt købe en lille gave med til medfødselaren. For eksempel chokolade, en flaske vin eller en anden uforpligtende lille ting.

Eneste undtagelse er børn. Her bør du have en fødselsdagsgave med til hver fødselar, så ingen bliver kede af det.

De 3 mest populære fødselsdagsgaver

Der er 3 typer fødselsdagsgaver som generelt går igen, når det drejer sig om voksne.

Oplevelser. Voksne ønsker sig ikke altid noget, men her er oplevelsesgaver gode. Uanset hvor rig man er, kan man nemlig aldrig blive rig nok på oplevelser og du kan finde fødselsdagsgaver i denne kategori i alle prisklasser. Du kan finde oplevelsesgaver her.

Ting til hjemmet. Der er næsten altid et godt grundlag for at finde en god fødselsdagsgave blandt udstyr, dekoration og tilbehør til hjemmet. Måske har fødselaren endda konkrete ønsker, du nemt kan indfri. Ellers kan du finde inspiration her.

Tøj og sko. Bløde gaver er ikke nødvendigvis dårlige gaver – og slet ikke, når man er voksen. Har fødselaren selv ønsker, er gaver af denne type oplagt. Bløde gaver i form af sokker, undertøj og T-shirts er desuden klassiske gaver til manden, der har alt - på nær ønsker. Husk blot at vælge den rigtige størrelse og spørg eventuelt vedkommende direkte. Find bløde fødselsdagsgaver her.

Fødselsdagsgaver til børn

Bløde pakker kan også foræres til børn – om end du her skal træde en smule mere varsomt, hvis ikke du vil skuffe barnet. Ofte kan bløde fødselsdagsgaver nemlig forekomme en smule kedelige, sammenlignet med for eksempel legetøj.

Har barnet ønsket sig noget bestemt tøj, kan du dog uden problemer vælge dette som fødselsdagsgave. Du kan også sikre dig begejstring hos modtageren ved at købe tøj med barnets yndlingsfigurer fra film & tv – eller favoritcomputerspillet.

Nogle gange ønsker forældrene sig tøj på barnets vegne. Et fødselsdagsønske af denne slags kan også fint imødekommes, hvis blot du lægger en lille ekstra ting ved blusen, kjolen eller bukserne. Det behøver ikke være noget dyrt og kan derfor sagtens blot være en pose slik, en pakke tuscher eller en billedbog.

Et sikkert hit, når der skal findes en fødselsdagsgave til et barn, er dog legetøj. Særligt, hvis der er noget specielt, som barnet har ønsket sig.

Find ideer til gaver til børn her og gode råd til, hvordan du gør både barn og forældrene glade med valget af fødselsdagsgave.

Fødselsdagsgave til hende

De fleste kvinder er gode til selv at finde på ønsker, når de har fødselsdag. Et godt sted at starte, når du skal købe en fødselsdagsgave til din kæreste, søster eller veninde er derfor at spørge efter en ønskeseddel.

Har du allerede gjort det uden succes, kan du tage næste skridt.

Fødselsdagsgaver til teenagepiger

Skal du finde en fødselsdagsgave til en teenagepige, kan du spørge forældrene, hvad der kunne være en god gave. Ofte kender de deres barn og har måske endda hørt om nogle ønsker, der aldrig er nået frem til en decideret ønskeseddel.

Du kan også finde masser af idéer i artiklen Gaver til teenagere.

Fødselsdagsgaver til kvinder

Smykker, skønhedsprodukter og ting til hjemmet er ofte sikre valg, når du skal finde en fødselsdagsgave til hende. Alle 3 ting kan nemlig bruges af de fleste og fås i mange forskellige prisklasser.

Vi har desuden lavet en stor guide med forslag til gaver til hende, som du med fordel kan dykke ned i. Her er gaver af alle typer, så du kan finde en god fødselsdagsgave, uanset om den skal være praktisk eller personlig.

Leder du efter en fødselsdagsgave til en moden kvinde, kan du yderligere lede videre i vores guide med gaver til bedsteforældre.

Mangler du en lille fødselsdagsgave, er en spiselig gave ofte et hit. For eksempel denne chokoladeæske, hvor den velsmagende chokolade består af bogstavstykker, der udformer din personlige hilsen. Du kan f.eks. skrive "tillykke med fødselsdagen" eller ”jeg elsker dig”.

Fødselsdagsgave til ham

Nogle mænd kan være svære at tvinge ønsker ud af, når der skal findes fødselsdagsgaver. Andre har en hobby, som gør det nemt at finde både ønsker og gaver.

Er din mand, søn, bror eller bedstefar af den første type, har du sikkert brug for hjælp. En hjælp der kommer her:

Fødselsdagsgaver til teenagedrenge

Teenagedrenge er ikke altid nemme at finde en fødselsdagsgave til. Ofte er ønskerne i denne aldersgruppe nemlig ofte dyre og består af elektronik eller mærkevarer.

Måske kan du finde en fødselsdagsgave på ønskelisten, som du kan forære vedkommende i fællesskab med andre. Er der slet ingen ønskeliste, kan du tage teenagerens forældre med på råd. Måske har de kendskab til noget, fødselaren mangler eller måske endda har nævnt som et muligt ønske.

Alternativt kan du finde forslag til teenagegaver til drenge her.

Fødselsdagsgaver til mænd

En af vores mest læste artikler her på Gaveinspiration er Gave til ham. Det taler sit eget klare sprog: Du er ikke alene, når du er i tvivl om, hvad du skal finde på i fødselsdagsgave til ham.

Artiklen indeholder over 100 forskellige gaveidéer og er derfor et godt sted at begynde din jagt på den perfekte fødselsdagsgave.

Giv fødselaren en god fødselsdag

En god fødselsdag er mere end bare gaver. Har du mulighed for at forkæle fødselaren yderligere, kan du derfor med fordel gøre dét.

Send en hilsen. Bor I langt fra hinanden, kan du sende en fysisk fødselsdagshilsen. De fleste får sikkert i forvejen SMS’er eller hilsner på Facebook på deres fødselsdag – men et godt gammeldags fødselsdagskort er en god tradition, som vækker glæde og varme hos modtageren. Vær dog opmærksom på at breve kan tage nogle dage om at nå frem, medmindre de sendes som ekspresbrev. Send derfor gerne din fødselsdagshilsen i god tid og gør eventuelt opmærksom udenpå kuverten, at der er tale om et fødselsdagskort – med flag eller lignende. Så er modtageren klar over, at vedkommende skal vente med at åbne brevet til fødselsdagen oprinder.

Giv fødselaren fri fra pligterne. Er det altid fødselaren der ordner vasketøj, laver aftensmad eller smører madpakker? Så sørg for at overtage disse pligter denne dag. Så kan fødselaren i stedet slappe af, hygge sig eller nyde sine gaver og gæster.

Lav fødselsdagsmorgenmad. Lav et lækkert morgenbord – med morgenbrød, frisk frugt, æg, bacon og måske pandekager. Dermed starter fødselsdagen anderledes end de traditionelle morgener med havregryn og en sort kop kaffe. Og husk en fødselsdagsgave på fødselarens plads!

Inviter på cafe eller restaurant. Så slipper fødselaren ikke bare for at lave mad, men behøver heller ikke spekulere over, hvad menuen skal stå på. Du kan eventuelt arrangere et lille surpriseparty ved også at invitere fødselarens forældre, veninder eller kammerater med.

I kombination med en god fødselsdagsgave vil ovenstående med garanti give fødselaren en dejlig dag – præcis som vedkommende har fortjent.