Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Påskegaver

Påsken er en hyggelig højtid, hvor der traditionelt bliver sendt gækkebreve, holdt påskefrokoster og værnet om familien. Nogle har også tradition for at give påskegaver til hinanden, men hvad kan du egentlig bruge som påskegaver?

I denne artikel ser vi nærmere på påskegaver og kommer med gode råd og inspiration til, hvad man kan give i påskegave. Det gælder både påskegaver til børn, til ham, til hende og til venner og familiemedlemmer. 

Chokoladegave i påskegave

Det allermest oplagte at give i påskegave er chokolade. Og endnu mere oplagt er det med et chokoladeæg. Siden mange hundrede år tilbage har æg nemlig hørt påsken til. Dengang fik man rigtige hønseæg i påsken, hvor skallen var malet i flotte farver.

Dette udviklede sig først til at blive til, at man gav hinanden sukkeræg og har i løbet af de seneste 70-80 år udviklet sig til at blive de farverige chokoladepåskeæg, chokoladepåskeharer osv., som man kender fra butikkerne i dag. Og chokolade hører sig om noget til i den hygge påskeferie, hvorfor en chokoladegave er noget nær den perfekte gave at give. Her er tre bud på forskellige chokoladegaver til forskellige aldre:

  • Påskegave til børn. Børn bliver mest glade for et kæmpe påskeæg eller en stor påskehare i fortryllende farver og bestående af mørk eller lys chokolade. Du kan også vælge at gemme en masse små påskeæg i haven og lade børnene gå på jagt efter dem med en kurv på armen. Du kan enten besøge det lokale supermarked, finde noget online her eller prøve med et sjovt alternativ: En gigantisk vingummibamse
  • Påskegave til ham og hende. Skal det være en chokolade-påskegave til din kæreste, mand eller kone, så er det oplagt med noget gourmetchokolade. Her er det kvaliteten, der betyder noget, og det behøver ikke at være en særlig stor portion. Du kan f.eks. vælge at give en pakke økologiske chokolader med f.eks. dragémandler, fyldt mælkechokolade med lakrids og hvid chokolade med hindbærpulver. Find eksempler her eller lav en personlig chokoladegave her.
  • Påskegave til bedsteforældre. Er det en påskegave til bedsteforældre, så er det en god idé at kombinere chokoladen med en god flaske vin. Mange ældre mennesker, sætter pris på en god flaske rødvin, kirsebærvin eller portvin, som de kan nyde sammen med et lækkert stykke chokolade. Du kan finde inspiration til gode gavekurve her.
  • Påskegave til værtinde. Er du inviteret til påskefrokost skal du selvfølgelig have en lille erkendtlighed med til værtinden, der har haft det store besvær med frokosten. Kommer du med et stort, halvt påskeæg fyldt med lækre chokolader og pakket i gennemsigtig cellofan, så har hun noget at nyde, når de gæsterne er gået hjem.

Du kan finde mange flere chokoladegaver lige her.

En anderledes påskegave

Selvom chokolade er meget oplagt at give i påskegave, findes der naturligvis også andre veje at gå. Du kan nemlig vælge at gå helt væk fra det spiselige, og i stedet give en anderledes, men god gave.

Især børn kan nå at få samlet mange påskeæg eller chokoladeharer i løbet af en påske i familiens skød, hvor de får af både onkler, tanter, bedsteforældre og egne forældre. Så vil en anderledes gave vække opsigt og glæde og kan være med til at skåne barnet for en slem mavepine.

  • Gadgets eller legetøj i påskegave. Er det en gave til børn, så er et sjovt stykke legetøj altid noget, som hitter. Der findes mange forskellige sjove gadgets at vælge imellem lige fra fidget spinnere over sjove højttalere til smartphonen og til fake tatoveringer. Du kan også besøge legetøjsafdelingen og købe en drage, en vandpistol eller en hoppebold, som vil lægge op til mange timers underholdning og leg. Gaven skal selvfølgelig passe til barnets alder. Find fede påskegadgets her eller generelle gaver til børn her.
  • Romantisk gave til ham eller hende. Hvis det er en påskegave til din mand, kone eller kæreste, som du er på udkig efter, så er en romantisk gave en god og anderledes gave at give. Gaven spreder nemlig romantik hos både modtager og giver, og kan være med til at pleje jeres forhold. En romantisk gave skal selvfølgelig komme fra hjertet, for at den også rammer modtageren i hjertet. Find inspiration til romantiske gaver her.
  • En oplevelse. Oplevelser er en super god og personlig gave at vælge. Det kan f.eks. være et wellnessophold med lækker mad, tosomhed og masser af tid til at slappe af sammen og forkæle jeres kroppe i fred og ro – væk fra hverdagens stress. Eller måske et krydstogt, hvis der er tid og penge til det. Få ideer til gode oplevelsesgaver her.
  • Fotogave i påskegave. Hvis gaven er til en bedsteforældre eller et andet ældre familiemedlem eller ven, så er det oplagt at købe en fotogave i påskegave. Der findes mange forskellige muligheder for at give fotogaver, f.eks. kan du lave en fotobog fyldt med billeder af jeres oplevelser sammen. En anden mulighed er at få fremstillet en kaffekop eller -krus med et sødt og personligt billede på, eller få lavet magneter til køleskabet med billeder på og måske et lille hjemmelavet digt, hvis du har de evner – ellers kan du måske finde på et passende citat. Find ideer til flere fotogaver her.
  • Wellness til værtinde. En anderledes påskegave til værtinden kunne være en kurv med plejeprodukter, vatrondeller, skumbad eller lignende. En kurv fyldt med wellness, som hun kan slappe af med, når hun ikke længere skal hygge omkring gæsterne. Find inspiration til gavekurve her.
  • Den nemme. Skal det være nemt og hurtigt, så kan du altid købe et gavekort. Det er måske lidt kedeligt, men det er altid brugbart. Find inspiration til gode gavekort du kan give her.

Savner du mere inspiration, så tjek en af nedenstående artikler med: