Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Takkegave

Vil du gerne sige nogen tak med mere end bare ord? I så fald kan en god måde at vise din taknemmelighed for dine nærmeste på være ved at give dem en lille gave. Det er en meget håndgribelig måde at sige tak, og det gør modtageren beæret over, at du har tænkt på netop dem.

Måske du er usikker på, hvad en god takkegave kan indeholde, fordi der er så mange muligheder. I denne artikel vil du finde nogle forslag til nogle gaver, store som små, som du med god samvittighed kan give til dem, du er taknemmelig for.

Gaver der siger tak

Der er mange måder at udtrykke taknemmelighed på. En af måderne er ved at give en mindre gave til vedkommende, som viser, at de betyder noget helt bestemt for dig. Det kan være praktiske ting såvel som hjemmelavede gaver – det handler bare om at vise modtageren taknemmelighed.

 • Tupperware – Hvem kunne ikke bruge lidt ekstra smart udstyr til køkkenet? Det kan være paletter, opbevaringsbeholdere, eller smart køkkenudstyr. Med Tupperware giver du en praktisk gave, som vedkommende vil komme til at bruge mange gange og glæde sig over.
 • Ting til badet – Forkæl modtageren af din taknemmelighedsgave ved at give dem nogle ting, som de kan bruge, mens de nyder et varmt bad. Takkegaven kan både være skrubbesvampe, badesalt, creme og meget mere. Du kan også samle en kurv med lidt af hvert og give det i takkegave – en ting er sikkert, gaven vil gøre modtageren meget glad. Find inspiration her.
 • Sjove gadgets – En sjov gadget kan du aldrig gå helt galt i byen med. Der er mange muligheder i denne kategori, så det handler bare om at finde den, der passer bedst til den person, du ønsker at sige tak til. Find gode gadget gaver her.
 • Scrapbog – Er du meget tæt med modtageren, kan du samle en personlig scrapbog med alle jeres bedste billeder og fylde den med hilsner og tegninger. Det en meget betænksom takkegave, som modtageren vil blive meget rørt over. Find inspiration her.
 • Hjemmelavet marmelade – Man kan ikke stå for hjemmelavede gaver, fordi de viser, at der er brugt tid på at lave dem. Du kan derfor give personen, du ønsker at takke nogle glas hjemmelavet marmelade og de vil uden tvivl elske takkegaven.

Klassiske takkegaver

Der er nogle gaver, som er ufejlbarlige hver gang. Hvis du ikke kender modtageren alt for godt, men ønsker at takke dem med en gave alligevel, kan du med stor sikkerhed give dem en eller flere af følgende gaver.

 • Sig tak med blomster  Intet siger det bedre end en flot buket blomster og evt. en sød besked. Find blomstergaver her.
 • Dessertæske – Chokolader, slik og desserter er en sikker vinder hos enhver. Giv en gave til modtagerens søde tand, og du kan være sikker på at takkegaven vil blive taget imod med et smil. Find inspiration her.
 • Specialøl – hvis modtageren af gaven er specielt interesseret i øl kan en god takkegave til vedkommende være en specialøl udvalgt netop til ham eller hende. Find ølgaver her.
 • Rødvin – Det er få mennesker, der ikke bryder sig om vin. Derfor kan vin være den perfekte takkegave, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du skal give modtageren. Det er en gave der kan stå længe, og som kan nydes alene eller med gæster. Find vingaver her.
 • Gavekort – måske ved du ikke helt, hvad du skal give til vedkommende, eller du har ikke så meget tid til at finde en takkegave. I så fald er et gavekort den perfekte løsning, der sikrer, at personen får lige netop den gave, de har stået og manglet. Få ideer til gode gavekort du kan give her.

Unikke oplevelser som takkegave

Gode oplevelser hænger ved hele livet, og derfor er de sådan en god måde at vise andre taknemmelighed på. Du kan sige tak ved at give modtageren en gave, som I kan bruge sammen og få en god dag ud af, som I kan snakke om længe efter.

 • Klatring – Sig tak ved at give modtageren en gave, som udfordrer dem. En omgang klatring er en sjov aktivitet alle kan deltage i, og som man kan bruge lang tid på. Det er en god måde at lave noget anderledes på, få nogle sjove billeder og sige ordentlig tak. Find inspiration her.
 • Stand-up – Et godt grin er altid værdsat! Inviter den du er taknemmelig for med ind at se et underholdende stand-up show med en komiker, I kan lide. Det er en god pause fra hverdagen og en takkegave, som lattermusklerne vil kunne huske.
 • Grill-aften – Hvis vejret tillader det, kan du invitere den, du er taknemmelig overfor på en lækker udendørs grill-middag med alt fra hvidløgsbrød til steaks.
 • Gourmetmad – Vil du gå et ekstra stykke for at sige tak til vedkommende? Tag dem med ud på en gastronomisk oplevelse på en flot restaurant, og spis et overdådigt måltid sammen – det er både lækkert og hyggeligt. Find inspiration her.
 • Miniferie – Vil du give vedkommende en pause fra hverdagen, kan du sige tak til dem ved at give en mindre ferie på et afslappet hotel i Danmark, hvor de kommer ud og oplever freden og naturen. Find inspiration her.

Hvad end du vælger at give i gave må du huske på, at takkegaven ikke behøver at være dyr eller stor for at vise din taknemmelighed – et kram og nogle opmuntrende ord kan også gøre meget.

Savner du mere inspiration til din takkegave, så kan du finde flere gode oplevelsesgaver her eller besøge vores artikler med gaver til ham og gaver til hende.