Fotogaver

Vil du gerne give dine nærmeste nogle lækre fotogaver, så kan du få ideer til forskellige typer af fotogaver her, samt gode råd til hvad du kan lave med billeder.

Anledninger hvor fotogaver en god ide

Du kan give fotogaver til rigtig mange anledninger, men de mest oplagt er store begivenheder eller hvis du løbende ønsker at dokumentere en udvikling.

Det er meget populært at give fotogaver til:

 • en fødselsdag. Bedsteforældre elsker f.eks. billeder af familien og børnebørnene. 
 • et bryllup. En romantisk gave til en bryllup kan sagtens være en fotobog med billeder fra selve dagen eller fra parrets forhold op til brylluppet. 
 • valentinsdag. Fotogaver en en god mulighed for at give din bedre halvdel en romantisk gave der opsummerer jeres forhold eller viser dine følelser for ham eller hende med billeder og små søde tekster til. Det er samtidig et dejligt minde at have til senere.
 • jul. Er du tom for ideer til julegaverne, så kan du overveje en fotogave.

Du kan give fotogaver til de fleste anledninger, men ovenstående er nok de mest populære anledninger at give billedgaver.

Overvej en fotogave til disse personer

Det er ikke alle der ubetinget elsker fotogaver, men der er ofte flere personer i familien der elsker dem. Og der er også fotogaver de fleste bliver glade for at få.

Disse personer elsker de fleste typer af fotogaver:

 • Bedsteforældre elsker deres børn og børnebørn, og kan ikke få nok af dem. De ser ikke deres børn og børnebørn hver dag, så de elsker at have billeder hængende af dem, så de kan glædes over dem hver dag. 
 • Forældre vil ofte gerne have fotogaver af deres børn. De skaber sjove minder der kan ses tilbage på senere i livet. Børnene bliver så hurtigt store, og fotogaver kan blive værdifulde minder at have senere. Både for forældre, børn og hvem der ellers måtte vise interesse.
 • Alle andre er måske knap så begejstrede for billeder af familiens eller vennernes børn. Billeder af familien, fotogaver fra ferier med venner, sjove hobbies eller særlige begivenheder er dog noget de fleste gerne vil have som gave. De er måske knap så spændende lige i øjeblikket, men de fleste elsker at kunne tage billederne frem senere i livet og mindes gamle dage.

Vi mener således at fotogaver kan bruges til alle. Det vigtige er at ramme noget der betyder noget for personen der skal modtage gaven. Det er som regel kun forældre og bedsteforældre der bliver rigtig glade for billeder af børnene. 

Til andre personer kan fotogaver sagtens være en god gave, men her bør du gå efter noget hvor de enten selv er med, oplevelser de har haft med venner og familie eller lignende.

Hvis du har nogle gode billeder, så kan du lave nogle flotte og personlige fotogaver med en af mulighederne på denne side.

Ideer til fotogaver

Er du i tvivl om hvilke billeder du skal bruge i din fotogave, så vil vi forsøge at give dig ideer her. Du kan lave fotogaver på baggrund af en af følgende ideer.

 • Billeder af børnene: Billeder af børnene kan blive gode minder for børnene og forældrene senere i livet, samt være gode fotogaver til bedsteforældre.
 • Billeder af dig selv: Du kan få lavet nogle flotte og professionelle billeder af dig selv, og sætte dem i en fotobog eller kalender. Det er en oplagt fotogave til kæresten.
 • Billeder af familien: Når familien er samlet så er det oplagt at tage billeder jævnligt, for at skabe gode minder som kan tages frem senere i livet. Det er en oplagt fotogave at sætte dem i et album, så de nemt kan tages frem og give dem til dem der interesserer sig for det.
 • Feriebilleder: Det er oplagt at strukturere de bedste feriebilleder, så se gennem livet kan tages frem og bringe minderne frem. Det er en oplagt fotogave til dem du var på ferie sammen med eller til dig selv. 
 • Specielle anledninger: Skal du til bryllup, konfirmation, rund fødselsdag eller en anden større anledning, så kan du tage en række billeder på dagen og lave det om til en fotogave senere. Du kan også samle alle billeder af de personer der er i centrum på dagen og opsummere deres liv via billeder og tekster i en sjov fotogave. Det vil være gode minder og både festen og alt hvad billederne viser.
 • Hobbybilleder: Her personen du skal give en fotogave en fed hobby, så vil han eller hun garanteret blive glad for billeder af ham eller hende i aktion. Om ikke andet er det gode minder til senere i livet.
 • Billeder af graviditet: En graviditet er ofte noget der fylder meget i de kommende forældres liv. Især i kvindes liv naturligvis, og det er også hende der ofte med længsel tænker tilbage på graviditeten. Du kan lave en fed fotogave til hende, så hun altid kan kigge på billeder fra sin graviditet.
 • Billeder af kæledyr: Mange mennesker har et nært forhold til deres kæledyr. Det er også en oplagt mulighed til en fotogave at lave en fotobog med kæledyrene i forskellige situationer. Det kommer også til at give glade minder når kæledyrene en dag ikke er her mere.
 • Billeder af året der gik: En klassiker der er en blanding af alt ovenstående og meget mere er at tage billeder løbende af alt mellem himmel og jord, og lave en "året der gik" fotogave ud af det i slutningen af hvert år. Det kan der f.eks. komme en fotokalender ud af til næste år.

Har du fået lyst til at lave en fotogave, så kan du f.eks. gøre det lige her.

Forskellige typer af fotogaver

Når du har en række gode billeder af en person, en begivenhed eller noget helt andet og gerne vil bruge det til en fotogave, så er resten sådan set ret nemt.

Du kan klare det hele elektronisk, og der er mange genstande som du kan få dine billeder sat på. Et udvalg af de mange typer af fotogaver du kan lave er f.eks.:

 • Fotobøger: Dette er nok den mest populære fotogave, da den kan bruges til alle typer billeder og de fleste personer. Prøv det her.
 • T-shirts: Hvis du ønsker at give dit barn eller en voksen en helt særlig T-shirt med fotoprint, så har du muligheden her.
 • Dørmåtte: Er der noget der siger "velkommen til mit hjem" mere end en dørmåtte med et personligt billede af familien på? Find det her.
 • Musemåtter: Musemåtter med billede på er en billedgave der egner sig godt til personer der ofte sidder ved computeren og gerne vil have et lækkert billede som motiv. Prøv det her.
 • Fotokalender: Fotokalenderen er også en populære billedgave, da den både tjener et praktisk formål, men samtidig bringer minder frem ved hjælp af billederne. Det er samtidig en billedgave der skifter, da gavemodtageren ser på 1 billede hver måned. Kalenderen kan dog med fordel gemmes. Både for billedernes skyld, men også for at se hvad du lavede og hvornår det pågældende år. Prøv det her.
 • Fototæpper: Ønsker du en lidt speciel fotogave, så kan du få et billede på et tæppe. Prøv det her.
 • Puder med foto: Foretrækker du at lave en pude med billede på, kan du gøre det lige her.
 • Krus: Kender du en der altid går rundt med et krus i hånden eller som drikker meget kaffe. Så giv denne person et anderledes og unikt krus med billede på. Prøv det her.
 • Puslespil: Ønsker du at give børnene en sjov fotogave, så kan du lave et flot billede om til et puslespil. Prøv det her.
 • Serveringbakke: Eller hvad med en serveringbakke med et personligt billede på. Det er en fin ide til en romantisk fotogave, så du kan give din bedre halvdel morgenmad på sengen. Find det her.