Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til nybagt mor

Det er et mirakel at blive mor for første gang. Man har gennem hele forløbet gået og været spændt på at møde den lille, og når det endelig sker efter så lang ventetid, er der ikke noget, der kan gøre moderen mere lykkelig! Det første barn markerer et nyt kapitel i moderens liv og det skal fejres med en gave.

Det kan være svært som nybagt mor at vide præcis, hvad hun skal forvente, og hvilke ting hun mangler til barnet. Her kan du give hende en gave, der hjælper hende på vej, og som er et tegn på, at du støtter hende gennem det hele. Det er måske den mest værdifulde gave, du kan give til hende!

Gaver en nybagt mor har brug for

Det kan være svært for forældrene at have overblik over alle de ting, de mangler til barnet. Du kan give moderen en gave, som er noget, du ved, der kan være brug for, når man lige er blevet forælder. Denne gave er meget betænksom og vil være en stor hjælp til forældrene fremover!

 • En slyngevugge med motor - Slip for alt for meget søvnbesvær og tunge lødt. Med en slyngevugge er det nemmere at få babyer til at sove for de fleste forældre. Læs mere her.
 • Plejeprodukter - Efter en lang graviditet og barselsperiode kan det være rart at gøre noget lækkert for sig selv. F.eks. med lækre plejeprodukter.
 • Babytøj – Selvom den nye mor har købt i massevis af børnetøj, vokser barnet jo meget hurtigt især de første par måneder. Derfor kan du give hende og barnet noget mere tøj, måske i nogle større størrelser, der på den måde holder i længere tid. Tøjet vil altid være noget, som moderen kommer til at mangle, og derfor er det en gave, som hun vil blive rigtig glad for at få. Find inspiration her.
 • Praktiske gaver til babyen – Måske ved du, at moderen mangler nogle helt bestemte ting til barnet, men ikke har haft råd til eller muligheden for selv at købe det endnu. Hvad end den manglende ting er en dyne, en barnestol eller en sutteflaske kan du gøre den nybagte mor lykkelig ved at forære hende lige netop den gave, som hun har stået og manglet. Find inspiration her.
 • Gavekort til manglende ting – Hvis du ikke er helt sikker på, hvad den nybagte mor mangle, kan en god gave til hende være et gavekort, som gør det muligt for hende at vælge præcis, hvad hun har ønsket sig til sin lille guldklump. Find ideer til gavekort her.
 • Babysitter – Nogle gange kan det være svært som forælder at få hverdagen, arbejde og planer til at hænge sammen. Derfor kan en alternativ gave til en nybagt mor være at stille dig til rådighed og tage dig af den lille, mens moderen har tid til at tage sig af de ting, hun skal nå. Du kan gøre det mere officielt og mere personliggjort ved at lave et titurskort, som moderen kan bruge, når hun har behov for det.

Find flere gode ideer til gode gaver til mor her. Hvis den nybagte far også skal have en gave, så find ideer til gaven til den nybagte far her.

Gaver til familiehygge

Der er ikke noget som at bruge tid sammen med familien – især ikke når man lige er blevet mor! Du kan derfor give familien en gave, som de kan bruge sammen med deres barn, så de kan komme tættere på hinanden.

 • Legetøj til barnet – Barnet udvikler sig meget hurtigt i løbet af de første par måneder og har hele tiden brug for at blive aktiveret. Legen er ikke bare en måde for barnet og forældrene til at bruge tid sammen, men det lærer også barnet utroligt meget. Et stykke legetøj er derfor en rigtig god gave. Det kan være alt fra en bamse til en gynge, hvis bare det aktiverer barnet. Find inspiration her.
 • Aktiviteter for familien – Selvom det kunne forekomme besværligt at lave nogle aktiviteter med et lille barn, er der faktisk mangle muligheder for, hvad man kan lave. Du kan for eksempel invitere familien med i svømmehallen, hvor barnet får lov til at plaske lidt rundt i vandet, og forældrene kan tage nogle sjove mindeværdige billeder til deres samling. 

Gaver til en afslappende dag til den nybagte mor

Det første barn er en stor omvæltning for familielivet og kan gøre, at en meget stor del af forældrenes fokus, kommet til at være på barnet. Du kan give den nybagte mor en gave, som giver hende mulighed for at slappe ordentligt af, når barnet er blevet lagt i seng.

 • Gavesæt til badet – Nogle gange kan et langt bad være lige netop det, en nybagt mor har brug for efter en lang dag. Gør badet ekstra luksuriøst ved at give hende nogle lækre badesæber, en badesvamp, en badekåbe eller andre lignende ting i gave. Find inspiration her.
 • Et sæt hjemmetøj – Du kan gøre det at være hjemme og slappe af endnu mere behageligt for moderen, ved at give hende et behageligt og lækkert sæt tøj, som hun kan have på, når hun gerne vil hygge sig derhjemme. Det kan være en dejlig gave at få, da det får hende til at føle sig godt tilpas og er en gave hun vil trække frem fra klædeskabet igen og igen. Find inspiration her

Romantiske gaver til forældrene

Fordi barnet kommer til at fylde meget for forældrene, er det vigtigt, at de får lov til at have tid med hinanden for at holde kærligheden ved lige.

 • En friaften til forældre – Lad ikke forældrene få dårlig samvittighed over at bruge noget tid sammen, selvom de nu har et barn, der skal passes. Giv derfor forældrene en gave, som de kan bruge en aften og få fyret godt op under romantikken. Det kan være en tur på en ny og spændende restaurant, en sejltur på vandet eller noget så simpelt som en biograftur. Det handler bare om at give forældrene fri. Find inspiration til hvad de skal lave på deres friaften på vores side med ideer til oplevelsesgaver.
 • En romantisk gavekurv – Du kan give parret en romantisk aften hjemme ved at samle de bedste romantiske film, nogle lys, en flaske vin og de mest delikate chokolader, du kan finde i en stor gavekurv. Det er en gave som forældrene kan værdsætte sammen og få det bedste ud af den tid, hvor barnet sover. Find ideer til gavekurve her.

Find flere ideer til gaven til forældrene her.

Gaver der holder

Det første barn er en helt ny verden for forældrene. De har ventet så længe, og endelig er deres lille barn i blandt dem. En meget værdifuld gave for den nye familie kan derfor være noget, som markerer dette nye kapitel i deres liv.

 • Fotoalbum – Man kan aldrig få nok billeder. Der er jo så meget, der skal dokumenteres, når den lille udvikler sig så hurtigt. Derfor er et pænt album til disse mange billeder en gave, som den nybagte mor vil elske! Find ideer til fotogaver her.
 • Portrætfotografier af familien – Vil du give familien de perfekte familiebilleder, de kan have hængende på væggen i mange år? Portrætfotografier af barnet og forældrene taget af en professionel fotograf er en utrolig flot gave til den nybagte mor. Find inspiration her.

Find flere gaveideer i vores artikel med gaver til hende lige her.