Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gave til far

Fædre er ofte ret dårlige til at skrive ønskesedler, og de kan sjældent finde brugbare ønsker frem på kommando. Der er nok også mange fædre der føler at de har alt - eller i hvert fald at de ikke mangler noget.

Der er dog altid noget der kan gøre din far glad. Vi vil forsøge at gøre det lettere for dig at finde en god gave til far i denne artikel.

Anledninger hvor din far bør få en gave

Der er flere anledninger i løbet af et år hvor du bør give din far en gave. Du bør som minimum huske gaven til far når:

Du kan også overveje at give din far en gave, når han har:

 • Jubilæum på sit arbejde.
 • Når han har bryllupsdag.

Du scorer dog absolut flest point hos din far, hvis du giver ham en gave eller overraskelse helt uden grund. Hvis du kommer og besøger din far eller giver ham en lille gave helt uden grund eller anledning, så bliver han ekstra glad. 

Du kan finde inspiration til gaver til mænd i alle aldre her.

Hjælp børnene med gaven til far

Små og mindre børn vil meget ofte gerne give deres far en gave ved særlige anledninger eller måske endda ud af det blå. De har naturligvis ikke de samme muligheder for at finde og købe en gave som de voksne.

Der er dog mange familier der giver hinanden gaver gennem deres børn. Ellers hjælper deres børn med at finde og betale gaverne til far. 

En fars hjerte smelter når hans børn - både store og små - har gjort sig umage med en god gave.

Hvis nu børnene gerne vil give deres far en gave, hvorfor så ikke hjælpe dem med det. I kan enten lave en kreativ gave til far eller du kan lade børnene komme med på shopping, hvor i finder gaven til far i fællesskab.

Det er en god og lærerig proces for børnene og deres glæde ved at aflevere gaven er fantastisk. Det er også noget der nemt kan smelte en fars hjerte.

Hvad må gaven til far koste?

Hvor mange penge du skal bruge på gaven til far? Det kommer bl.a. an på:

 • Hvor gammel du er og om du er begyndt at tjene dine egne penge.
 • Hvordan i plejer at gøre i din familie.
 • Hvor mange penge bruger dine forældre på gaver til dig? Du behøver ikke bruge flere end dem, og måske heller ikke det samme, men du kan alligevel godt bruge det som indikation.
 • I hvilken anledning du skal give din far en gave. Fødselsdagsgaver og julegaver er nok blandt de dyreste gaver at give.

I de fleste familier ligger gavebudgettet mellem 200 - 500 kr. Vil du blot give din far en lille gave eller overraskelse uden speciel anledning, så er 50 - 200 kr fint.

Er det første gang du skal give din far en gave, så spørg resten af familien til råds om budget og fremgangsmåde.

Gode gaver til fædre i alle aldre

Det kan være svært at finde en god gave til far, da han sjældent ønsker sig noget. Hvis du vil være sikker på at gøre din far glad, og på at finde noget som han med garanti kan bruge, så kan du altid gå efter gavekort eller oplevelsesgaver.

Vil du gerne se en liste med gaveforslag til mænd i alle aldre, så tjek vores artikel med over 100 gaver specielt udvalgt til mænd.

Hvis du skal give din far en gave, og han har nået pensionsalderen, så kan du finde ideer i vores artikel om gaver til bedsteforældre.

Konkrete gaver du kan give din far

Leder du efter konkrete ideer til gaven til din far, så kan du prøve med en af nedenstående gaveforslag.

 • Bridgewalking - En gåtur over Den Gamle Lillebæltsbro er en spændende oplevelses, som du kan prøve sammen med din far eller lade ham tage turen alene eller sammen med en anden. Læs mere her.
 • Brush Hero - En roterende vaskebørste der kan sættes direkte på haveslangen. Den skyller og skrubber på én gang og er særdeles veleget til f.eks. vask af fælge, grill, havemøbler og meget andet. Læs mere her.
 • Svæveflyvning - Hvis din far ikke er bange for højder, så giv have en tur i et svævefly. Det er en oplevelser for livet. Læs mere her.
 • Kølebrønd - Bajere skal være jordkølede ved du nok! Med en kølebrønd, du kan grave ned i haven, kan du nemt og smart køle dine øl. Læs mere her.
 • Smagetur - Giv din far en øl-, vin-, -rom, whisky- eller kaffesmagning. Mulighederne er mange og det kunne blive en hyggelig eftermiddag sammen med din far. Læs mere her.
 • The small viking axe game - En sjov aktivitet i haven til dem der synes at det er for kedeligt at kaste pile efter en dartskive. Læs mere her.
 • En tur i en hurtig bil - Giv din far en tur i en superbil. Det er en populær oplevelse for mænd i alle aldre. Dermed sikkert også din far. Læs mere her.
 • Madkursus - Lad din far øve sig lidt på at lave bedre mad eller book et madkursus for at få en hyggelig og velsmagende sag sammen med ham. Læs mere her
 • Havehandsker med gravekløer - Hvis din far elsker havearbejde, så kan disse handsker være den gadget han aldrig viste han ikke kunne undvære. Læs mere her.

Opskriften på at gøre din far glad er simpel

Din far ønsker sig sjældent noget. Han er især helt ideforladt hvis du spørger ham og forventer nogle gode gaveønsker med det samme. 

Men det behøver slet ikke at være svært at finde gaven til din far. Mænd, og især fædre, er nemlig ofte ret simple.

Der er ofte 2 scenarier der kan gøre sig gældende når du skal give din far en gave:

 • Har han små eller mindre børn, så ønsker han måske en tur med gutterne, hvor han kan hygge sig lidt alene
 • Har han større børn, så vil han elske at lave noget ud over det sædvanlige sammen med dem.

I det hele taget går du aldrig galt i byen med gaven til far, hvis du tænker på oplevelser. Enten dem han kan nyde sammen med familien, sammen med sine venner eller helt alene.

En far elsker dog især oplevelser sammen med sine større børn. Ideer til gaven til far kan f.eks. være:

Find gode gaver til ham uanset alder her.