Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Hjemmelavede gaver

Overrask dine nærmeste med hjemmelavede gaver, som du virkelig har brugt tid på og tænkt over. Hvis du tror, at hjemmelavede gaver begrænser sig til kiksede pynteting eller ubrugelige genstande, så tro om igen!

På nettet er der nemlig masser af idéer til både kreative, smukke og brugbare hjemmelavede julegaver, der samtidig giver plads til personlige detaljer. Her på siden finder du en lang liste med masser af idéer til hjemmelavede gaver til hele familien.

Kreative ideer til hele familien

Hjemmelavede julegaver er ikke kun fra børn til voksne, selvom det selvfølgelig stadig er et hit. Du kan også lave seje, hjemmelavede julegaver til børn. Det kunne for eksempel være en bamse eller måske en halskæde med deres yndlingsdyr.

Glem ikke muligheden for hjemmelavede gaver til voksne. Vil du glæde din veninde, kæreste, mand eller kone med noget særligt i år, så kan du give ham eller hende en personlig ramme med billeder af jer to. En hjemmelavet gave til kæresten er meget mere romantisk end en gave købt på bestilling.

Det er og bliver dog en fantastisk gaveidé, når børnene er med til at lave hjemmelavede gaver til mor, far eller bedsteforældrene. Find kreative ideer lige her eller scroll ned, og bliv inspireret af et væld af idéer til gaver, som børnene kan være med til at lave. En hjemmelavet gave f.eks. fra et barn til bedsteforældrene vil blive værdsat i mange år frem.

Så uanset hvem du synes, der skal forkæles og værdsættes lidt ekstra juleaften, så er der her på siden en hjemmelavet julegave til hele familien. Find den perfekte gave at lægge under juletræet i listen nedenfor! 

Kreative ideer til hjemmelavede gaver

Find kreative ideer til hjemmelavede gaver herunder.

Vis / Skjul filtre
Viser 25 ud af 25 resultater
Hjemmestrikkede grydelapper
Hjemmestrikkede grydelapper

Hvis du er ferm med garn og pinde kan du hurtigt strikke et par super personlige grydelapper, der vil passe ind i næsten ethvert køkken. Denne hjemmelavede gave er ikke kun til pynt, men derimod anvendelig i dagligdagen. Grydelapperne kan strikkes i moderne tubegarn og få nylonfyld indvendig, så varmen ikke går igennem. 

Pris fra: 173.00 DKK.
Vedhæng af krympeplast med sportstema
Vedhæng af krympeplast med sportstema

Disse fine nøgleringe er både sjove at lave og modtage! Krympeplast er utrolig underholdende, og giver et flot resultat. Pynt og dekorer det, og put det derefter i ovnen, hvor det krymper til 40% af sin størrelse. Køb f.eks. en pakke med materialer til at lave sjove nøgleringe med sportsmotiver. Den perfekt julegave til din søn, datter eller kæreste.

Pris fra: 140.00 DKK.
Grillhandske med tegninger
Grillhandske med tegninger

Her er en gave, som børnene selv kan lave, og give til deres bedsteforældre. Den heldige modtager behøver ikke at være bange for, at tegningerne forsvinder med tiden. De er nemlig strøget fast. Gaven er meget personlig og vil for altid være et minde om netop denne jul. 

Pris fra: 77.00 DKK.
Personlige lysestager
Personlige lysestager

Lav søde lysestager med personlige tegninger, der lyser op i vintermørket. Køb et sæt med materialer til to lysestager. Det giver rig mulighed for at udfolde din kreative side, da du helt selv bestemmer motivet. De males til sidst over med vandfarver, og får et virkelig flot udtryk. 

Pris fra: 214.00 DKK.
Giv en sjov kop til kaffeelskeren
Giv en sjov kop til kaffeelskeren

Kender du en, der elsker te eller kaffe? Så er denne kop muligvis den fineste gave, du kan give dem, hvis du mangler en lille, sjov ting. På koppen påsættes der et klistermærke, der skifter farve, når koppen ændrer sig fra kold til varm. 

Pris fra: 38.00 DKK.
Personlig læderpung til småting
Personlig læderpung til småting

Hvem kan ikke bruge en flot læderpung til småmønter, piller eller andre småting? Pungen er dejlig blød, og kan gøres helt unik med de figurer, du kan sætte på. En sød gave til din bedstemor eller mor, hvis de elsker fine ting, der er lavet af ægte kærlighed. 

Pris fra: 260.00 DKK.
Mulepose med bladtryk og flotte detaljer
Mulepose med bladtryk og flotte detaljer

Denne hjemmelavede gave er til teenageren eller en anden person, der elsker at være med på moden. Muleposer er nemlig det helt store inden for tasker lige nu. Denne udgave er ekstra særlig, da den jo netop er hjemmelavet og derfor unik. Posen har bladtryk og broderet kant. 

Pris fra: 324.00 DKK.
Personlig sparebøsse
Personlig sparebøsse

Kender du en, der nyder et godt stykke håndværk? En hjemmelavet sparebøsse med personlig skrift lavet med elbrænder er i så fald en super god gaveide. Du kan f.eks. lave den til din far. Gaven er velegnet til at lave sammen med børn, men der skal nok være en voksen med. 

Pris fra: 173.00 DKK.
Reol og æskesæt med stilet vintagelook
Reol og æskesæt med stilet vintagelook

Perfekt sæt til skrivebordet! En genial hjemmelavet julegave, der hjælper gavemodtageren med mere orden på skrivebordet – endda samtidig med, at det ser pænt og stilet ud. Tilføj reolen og æskerne et ganske unikt udtryk, som er en fryd for øjet. 

Pris fra: 605.00 DKK.
Krus med silhuet malet med glas- og porcelænstusch
Krus med silhuet malet med glas- og porcelænstusch

Gem det dyrebare minde om en lille barnehånd eller barnefod på en kop, og forær det til bedsteforældrene. Synes du, at de klassiske aftryk af babyhænder og -fødder i gips er lidt for traditionelle, hvorfor så ikke gemme aftrykket på noget brugbart? Koppen er et evigt minde om den lille. 

Pris fra: 57.00 DKK.
Smart oplukker med glasmosaik
Smart oplukker med glasmosaik

Alle bør have en oplukker inden for rækkevidde! I hvert fald til festlige lejligheder. Lav en helt unik og sjov en af slagsen som denne, hvorpå du selv kan dekorere den med glasmosaik. Så kan oplukkeren give anledning til en kærlig tanke eller sjov historie, når den skal bruges. 

Pris fra: 613.00 DKK.
Tre billeder i kærlighedsramme
Tre billeder i kærlighedsramme

Hvad med at give en personlig hjemmelavet gave? Et billede er nok blandt de mest personlige gaver overhovedet. Men her tages den lige et skridt videre, da rammen er dekoreret med farver efter dit valg samt pyntet med elbrænder. En god idé til en romantisk, hjemmelavet gave til din mand, kone eller kæreste. 

Pris fra: 262.00 DKK.
Smykketræ til kæresten
Smykketræ til kæresten

Har din kæreste også masser af smykker? Hvorfor ikke give hende eller ham et flot sted at opbevare dem, når de ikke er i brug? Optegn træets blade med elbrænder, og mal det med de farver, der falder i modtagerens stil. 

Pris fra: 177.00 DKK.
Flot lærred med personlig tekst
Flot lærred med personlig tekst

Dette lærred er ret nemt at lave. Motivet sidder fast uden lim, da det sætter sig fast, når det lægges til tørre. En gave, som børn meget nemt kan lave med en smule hjælp fra en voksen. Skriv ”Verdens bedste far, mor, mormor, bedstefar osv.” eller måske et sjovt citat, der passer til modtageren. 

Pris fra: 290.00 DKK.
Pyntet stofkrybdyr
Pyntet stofkrybdyr

Glæd et barn med denne farverige leguan! Den laves i stof, hvorefter der påsættes flotte pailletter i farver, som limes fast. Bamsen dekoreres i stoftuscher, så du kan vælge de farver, som passer til det heldige barn, der skal have den i gave. En hjemmelavet gave til børn falder næsten altid i god smag.

Pris fra: 218.00 DKK.
Billeder i filt og pyntet med rhinsten
Billeder i filt og pyntet med rhinsten

Vil du glæde bedsteforældrene eller oldeforældrene med en hjemmelavet gave med søde billeder af børnene? Disse billeder sættes ind i filt, som skæres ud som en blomst, hjerte, hus og stjerne. Herefter pyntes de med glitrende rhinsten. Billederne kan hænges op på juletræet eller på en troldegren. 

Pris fra: 343.00 DKK.
Hjemmelavet cover til iPhone
Hjemmelavet cover til iPhone

Har du en iPhone-ejer i din omgangskreds, der fortjener en hjemmelavet julegave til jul? Så bør du da købe materialerne til dette flotte cover. Lav et cover med masser af bling-bling og personlighed, så telefonen bliver beskyttet med stil. En cool hjemmelavet gave til f.eks. teenageren. 

Pris fra: 273.00 DKK.
Halskæde af krympeplast
Halskæde af krympeplast

Har du en lille pige eller ung teenager i huset? Så vil denne enhjørning-halskæde garanteret blive et hit. Den er også oplagt som en hjemmelavet gave til dit barns veninder, hvis de er nået den alder, hvor der er hyggeligt at forære hinanden en julegave. Den er lavet i krympeplast. 

Pris fra: 114.00 DKK.
Glashjerte dekoreret med decoupagepapir
Glashjerte dekoreret med decoupagepapir

Kunne det ikke være sjovt at forære et billede væk på en anderledes måde end i en traditionel ramme? Sæt nemt et billede bag på glashjertet, og mal derefter over med glasmaling. En romantisk, hjemmelavet julegave til din kæreste, hvis du isætter et billede af jer to. 

Pris fra: 170.00 DKK.
Pompon-vedhæng til nøgler eller taske
Pompon-vedhæng til nøgler eller taske

Mangler du en lille ekstra julegave, så er dette vedhæng en sød idé. Den er ret nem at lave og får et sjovt udtryk. Det er en hjemmelavet julegave til din datter, mor eller en anden, der elsker pynt og sjove detaljer. 

Pris fra: 88.00 DKK.
Hårbøjle med filtblomst
Hårbøjle med filtblomst

Har du en pyntesyg pige i familien? Så kunne en hårbøjle med blomsterpynt i være en god, hjemmelavet gave. Eller er din datter fiks på fingrene og vil gerne give veninderne eller sin søster en gave til jul, så er denne idé da også rigtig fin. 

Pris fra: 470.00 DKK.
Små lysglas med sjove motiver
Små lysglas med sjove motiver

Vil du gerne forære din kæreste en hjemmelavet julegave, så er et glas med en sjov eller en pæn dekoration på et godt bud. Sæt billeder på glassene, så de får et personligt udtryk. De kan bruges til levende lys eller bare som pynt i hjemmet. 

Pris fra: 94.00 DKK.
Støbte lysestager i beton med bogstaver og motiver i relief
Støbte lysestager i beton med bogstaver og motiver i relief

Vis din kærlighed til din mand, kone eller kæreste med disse romantiske lysestager. Du skal selv lave dem fra bunden ved at støbe dem i forme. Husk at lade dem stå et par dage, inden de foræres væk, så de har sat sig helt. 

Pris fra: 318.00 DKK.
Personlige bordskånere
Personlige bordskånere

Her er en gaveidé, som børnene i den grad kan være med til at lave. Lad dem dekorere bordskånere med porcelænstuscher, og forær den hjemmelavede gave til mor, far eller bedsteforældrene. Et evigt minde om børnenes kreativitet!

Pris fra: 24.00 DKK.
Pengekat til barn eller voksen
Pengekat til barn eller voksen

Pengekatten er kommet på mode igen. Det er en praktisk måde at opbevare penge, kort og andre småting på. Lav den selv, og forær den væk til enten barn eller voksen. Den kan bruges til hverdag eller på rejser.

Pris fra: 323.00 DKK.

Hvis det er begyndt at krible i fingrene efter at komme i gang med at lave nogle hjemmelavede gaver, så er det bare med at komme i gang. Jo tidligere du kommer i gang, jo flere julegaver kan du nå at lave.

Find mere inspiration her

Vil du gerne have endnu flere ideer til kreative gaver som du selv kan lave, så find mange flere forslag lige her.

En anden måde at lave hjemmelavede gaver på er ved at bruge dine egne fotos til spændende, anderledes og personlige gaver. Du kan finde spændende måder at bruge dine personlige billeder til en gave på i vores artikel med ideer til fotogaver.

Alternativt kan du også gå efter en klassisk gave, men i stedet være kreativ med indpakningen. 

Du kan også vælge at gå efter en flot gavekurv eller en pengegave. Du kan også gå en helt anden vej og give gavemodtageren en oplevelse for livet.