Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

40 års gave

Når man fylder 40 år, har man som regel fundet et ståsted i tilværelsen og har stiftet familie og hjem. Det betyder bestemt ikke, at man er sat eller kedelig, men man er måske blevet lidt mere ”voksen”. Men selvom man er ”voksen”, kan man jo godt skeje ud i ny og næ. Og er du i den situation, at du skal købe en gave til en, som fylder 40 år, så kan det sagtens afspejle sig i gaven, at du ved, at der stadig er gang i ham eller hende, og at det endnu kun er fyrre – ikke fed og færdig!

Som 40-årig kan man dog også sagtens have brug for afslapning og forkælelse – måske lidt væk fra børn og job. Så til den side, kan du også vippe gaven. Det kommer naturligvis helt an på, hvor godt du kender modtageren af din gave, og hvor meget du vil ofre.

Oplevelsesgaven – den store hitter

Oplevelsesgaver er blevet utroligt populære. Det er de bl.a. fordi, de kan tilpasses modtageren – skal det være afslapning, eventyr, viden eller måske noget til ganen. Derudover er det smart med sådan en oplevelsesgave, fordi den kan indløses, når modtageren har tid og lyst til det.

Herunder får du inspiration til både oplevelsesgaver og andre gaver til den 40-årige fødselar – mænd som kvinder.

Til livsnyderen

Når man gerne vil slappe af og nyde livet, er et besøg på et kursted helt perfekt. Det kan være massage, ansigtsbehandling, hårfjerning, eller hvad der nu passer til din modtager. En sådan forkælelse er både for mænd og kvinder, og den findes i alle prisklasser.

Skal det være lidt billigere, kan du i stedet vælge en luksuriøs body scrub eller duftlys, så modtageren selv kan skabe en spa-stemning.

Find inspiration lige her.

Gaven til den 40-årige eventyrer

Er modtageren af din gave en person, hvor der skal mere fart over feltet, så findes der masser af oplevelsesgaver fra at testkøre racerbiler til faldskærmsudspring. Faktisk er udvalget så stort, at det kan være en fordel at give et oplevelsesgavekort, hvor modtageren selv kan vælge mellem flere forskellige oplevelser.

Find inspiration her.

En billigere udvej kan være et skrabelod, hvor modtageren selv kan skrabe sig til den store gevinst – måske – og komme ud at opleve hele verden. Eller et landkort/globus og en pakke nipsenåle til ham eller hende, der elsker at rejse. Så det bliver nemt at holde styr på alle rejsemålene.

Til den videbegærlige

Man bliver aldrig for gammel til at lære – og 40 år er jo slet ingen alder i den sammenhæng. I Danmark findes der masser af spændende museer eller guidede ture, hvor man virkelig kan få tilfredsstillet sin videbegærlighed, og du kan købe adgang/deltagelse som et gavekort/en oplevelsesgave.

Til en videbegærlig person vil en fagbog om et emne, der interesserer også altid være et hit.

Til gourmeten

Det er de færreste som ikke sætter pris på en god middag, men god smag behøver ikke nødvendigvis at være mad – det kan også være drikke. Og lige netop inden for mad- og drikke-oplevelser findes der et hav af muligheder. Fra den helt billige tur i en kaffeshop over en tre retters menu på en fin restaurant til et ophold på en kokkeskole langt fra danske himmelstrøg.

Du kan også finde oplevelsesgaver, hvor modtageren af din gave kan komme til f.eks. vin- eller øl-smagning eller lære at brygge det selv.

Den billige vej ud af sidstnævnte er en samling af tre-fire forskellige slags vine eller en håndfuld speciel-øl. Måske du selv får lov at smage.

Find eksempler her.

Du kan selvfølgelig også give et hjemmelavet gavekort med et tilbud om at passe børnene, mens han/hun tager partneren med på en selvbetalt weekend eller en tur i byen lørdag aften.

40 års fødselsdagsgave

Er du inviteret til en 40 års fødselsdag, så kan du med fordel gå sammen med nogle af de andre gæster, så du kan give en endnu større oplevelsesgave. Det kan f.eks. være et ophold, en tur i en luftballon eller lignende. 

Det kan være svært at finde en fødselsdagsgave til en 40 årig, da de som regel er nået til et punkt i livet hvor de har alt. Derfor kan du prøve at tænke utraditionelt og finde nogle sjove gadgets eller vælge den nemme løsning med et gavekort eller en gavekurv.